​Okej, det kan hända att jag tillhörde den dramatiska gruppen av människor redan innan jag blev ett preggomonster. Ni vet den personen som fått en liten sojafläck på handen när hen åt kinamat och upptäcker det efteråt och det enda hen ser är en ny plötslig leverfläck - jaha jag har fått cancer och nu ska jag dö.

Men alltså det här med hormonerna i kroppen just nu? Jag önskar att någon hade varnat mig om så himla många saker. Ja alltså förutom "man blir ju lite hormonell hehehe".

Mitt första pinsamma sammanbrott var en kväll när jag och Hampus jobbat eftermiddag bägge två, det innebär att det inte blir någon middag då vi slutar 22 när vi jobbar eftermiddag. Hungrig är ju en annan sak man blir som gravid så jag ville ändå ha något och då blev det varma mackor. Min fantastiska underbara sambo ställer då alltså upp och gör varma mackor med det jag vill ha på, bara den lilla detaljen att han inte gör det i exakt samma ordning som jag så jag börjar ju självklart grina. Logiskt eller hur?

Okej, det kan jag försöka skylla på att jag också var trött och hade en dålig dag bla bla bla.
Men några dagar senare ligger jag i soffan och ser ett inlägg på facebook från södermalmspolisen, det var ett stort tack-inlägg till deras fd anställda Ylva som gått i pension och så var det massa bilder och historier om henne. Då rinner tårarna, alltså jag ligger i soffan och FULGRÅTER och snorar för att jag tycker så himla mycket om Ylva, tills jag inser att jag inte vet vem Ylva är och att jag aldrig har träffat henne, då blir jag plötsligt ännu mer ledsen att jag aldrig gjort det för jag gillar ju henne så mycket.

Man blir ju osäker på sin mentala stabilitet ibland.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Preggolivet

Vi fick ett tidigt UL pga min hypoterios som då var obehandlad vilket kan medföra fosterskador, det gjorde ju verkligen ingenting, det var den finaste stunden i hela världen att få se lilla bönan därinne. Sedan gjorde vi ju RUL i v19 och det var så jävla coolt för då var ju bebis JÄTTESTOR tyckte vi, tyvärr vill inte vårt barn samarbeta något vidare så UL-bilderna har väl varit sådär.

​Hampus övertalade ju mig direkt efter att vi fått reda på att vi väntade barn att vi inte skulle ta reda på kön och det har vi heller inte gjort under två stycken ultraljud men nu ska vi på ett tredje på fredag (pga graviditetsdiabetesen vill de ha extra koll så det inte blir en enorm unge därinne) och det börjar verkligen kännas otroligt jobbigt att inte veta vad det är - jag är ju så nyfiken så jag spricker! Samtidigt vill man ju ha den där spänningen kvar tills förlossningen och det är ju ändå bara 12 veckor kvar, men haaaalllåååå vad svårt det är att låta bliiiiii.

Likes

Comments

Preggolivet

1 Maj beräknas våran apa komma!

Vi har ingen aning om vad vi väntar, det enda vi vet är att det är en pigg krabat därinne.

Det har nu gått fem månader sedan jag plussade på stickan, då var det otroligt svårt att inse, vi hade bara varit tillsammans ett par månader och hade inga tankar på att skaffa barn ännu. Tre dagar senare började diskussionerna - ska vi kolla kön eller inte? Vilka är våra favoritnamn? Släktnamn? Vi blev föräldrar över natten och jag har älskat vår lilla krabat sedan dag ett.


Idag är jag i v28 och känner mig sådär vansinnigt gravid men kan ändå inte fatta att det bara är knappt tre månader kvar tills vårt älskade barn är ute.


Likes

Comments