För att vara helt ärlig tror jag inte det finns något, trots att jag liksom många andra gärna skulle vilja ha ett dessa tråkiga, slaskiga månader vi har framför oss. Jag börjar bli rejält skoltrött, inte nödvändigtvis för att jag inte orkar utan snarare för att skolan och allt med det är extremt hämmande och oinspirerande - trots allt detta tjat om utveckling och nyansering.

Jag vill sluta skriva dag in och dag ut på platta, gråa skolarbeten och göra något kul, kreativt - något jag inte är tvingad att göra för att hela min framtid hänger på ett betyg - något inspirerande. Men då hösten har varit lång och då A Dream of Spring (liksom The Winds of Winter) länge till endast kommer vara blott en dröm (seriöst GRRM...) har min ork varit låg och den tid jag inte spenderat i skolan har jag spenderat såsandes runt hemma eller ute på Ljusterö. Allt detta mörker är dränerande, man vaknar när det är mörkt, går till skolan när det är mörkt, går hem när det är mörkt och så vidare. Men jag är trött på att såsa runt hemma, och detta är ju trots allt något jag inte tvingas till att göra till skillnad från skolan, så i ett försök att finna lite inspiration i min vardag slängde jag ihop en mood board på Polyvore. En salig blandning av (mestadels) kläder, inredning, accessoarer och annat fint som får mig att vilja göra annat än såsa, hett tips till mina trötta vänner där ute som vill känna sig kreativa men som ogärna klipper och klistrar!

2017 är året då jag hoppas hitta min stil. Någon slag cohesive stil som jag känner mig bekväm i, ett mål man haft i många år men aldrig lyckats med, jag har en svag idé ändå - något av vilket är redovisat i min mood board!

Andra saker jag hoppas uppnå 2017 hade jag faktiskt tänkt skriva ett annat inlägg om, men en till sak som kan passa att nämna nu att ett mål för 2017 är att införskaffa en systemkamera. Detta är ett begär jag haft sedan mellanstadiet då min bästa kompis fick en och tog massa fina bilder på sin katt, och nu ett sekel senare tycker jag att det är dags att jag en gång för alla infriar denna önskan! Den kamera jag kollat på är Nikon D3300, den verkar lagom för mina tidigare erfarenheter, dvs inga alls.

Det jag vill få fram i allt mitt babblande är at inspiration är viktigt! Särskilt när man går i skolan, och kanske än mer efter skolan om man ska lyssna på min storasyster (som nu ska flytta till Nice och plugga franska, dröm!). Man ska inte bli modfälld för att man inte har orken, stor inspiration kan finnas med några små enkla klick, med klippande och klistrande, genom en kameralins, i en bok, i en tidning, på en blogg, var som helst. Det viktiga är bara att man försöker hitta den ibland, i synnerhet när det känns som att den inte finns var man än letar.


Vill du inte klippa och klistra men vill skapa något fysiskt? Kolla smartphoto.se!

Shoppingsugen? Använd koden "Newyear" på NA-KD för 20% fram tills den 22/1!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är nytt år! För alla er som missat eller glömt bort det. 2017 har kommit över oss och i skrivande stund är det den fjärde dagen på det nya året. Jag sitter ute i stugan på landet och njuter till fullo av lugnet och tystnaden som bara är så härlig som den kan vara här. Tro mig när jag säger det, den här stugan är magisk. Trots att jag spenderat stor del av min höst hos min pojkvän som bor knappa fem hundra meter från vårt lilla hus här ute så är magin intakt. Så fort man vrider nyckeln i låset känner man hur varje muskel i kroppen slappnar av och alla måsten försvinner. Familjen har äntligen tagit sig ut till ön, vilket är varför jag sitter i The Rudin-Dousa castle (ett smeknamn man inte deltog i att mynta) istället för hemma hos Felix.

I panoramafönstren ner mot viken har vi idag skådat en havsörn på nära håll som flög förbi när vi intog frukost runt kl 12. Efter det pälsade vi på oss och tog en långpromenad på ön i snöfallet.

Sedan kom vi hem, tände en brasa, pälsade på oss lite till och fortsatte med dt enda vi ägnat oss åt sen vi kom hit - det oupphörliga chillandet.


Som man med det bara ögat kan se var min outfit mindre än optimal för minus fem grader celsius och snö, så jag har sen efter lunchen suttit precis framför brasan i ett försök att återuppliva det som en gång kallades för blodcirkulation i mina fötter, men också för att det, oavsett vilken kroppstemperatur man har, är bästa stället i hela stugan.

Rockar fullt underställ, sweatshirt, och mjukisar, som en gör på landet. Håret är ett projekt som ska tas tag i någon gång innan den tionde och koppen är fylld med te i vanlig ordning.

Hoppas allas nya år har börjat någorlunda fint, önskar alla som skaffat gymkort, slutat röka, äta nyttigt och allt sådant lycka till! Jag vet att alla pissar på nyårslöften men jag tycker om dem, även om man absolut inte ska vänta tills första januari med att sluta med en dåliga vana eller dylikt är det fint att det sporrar många att göra det, selon moi.

Likes

Comments

2016 lider mot sitt slut och jag tror att många håller med mig när jag säger att det är då dags. Det har hänt så mycket det här året, så mycket dåligt och pissigt men också så mycket bra. Just det som är bra tänkte jag lyfta upp i detta blogginlägg en sista gång innan vi alla kan få vår välförtjänta nystart om några dagar. End it on a nice note, som David Levithans Rihannon skulle ha sagt.

1. ÅRETS MUSIK

Som musikår har 2016 varit f e n o m e n a l t! Först Blackstar med Bowie (som dessvärre följdes av hans död), Views med Drake - den som inte menar att One Dance var årets bop är ingen jag vill associeras med -, This is acting med SIA, AIM med MIA, Lemonade av Beyoncé, A Seat at The Table med Solange, The 1975's album, The Life of Pablo med Kanye (still good trots att han numera är en Trump-supporter), Dangerous Woman med Ariana, Starboy med The Weeknd, 7/27 med Fifth Harmony, Blonde med Frank (!!! som man har väntat?) och ca en miljard andra helt otroliga album! Saknar ord för detta år rent musikmässigt, helt ärligt.

2. ÅRETS MEMES

Jag älskar memes. Alla älskar memes och älskar man inte memes efter det år som har passerat nu måste man har levt under en sten eller dylikt. Årets meme game har varit hella strong. Hillary vs Bernie - allt man behövde för att få sig en uppfattning av vilka de var utan att veta något alls om deras politiska åsikter i övrigt. Harambe - en död gorilla som folk röstade på i presidentvalet, fyra månader efter det att han dött. Arthurs knutna näve, bone app the teeth, Biden/Obama, Evil Kermit - ärligt alla Kermit memes, Gavin, pouty mouth-dude och så vidare...

Tänk er valet utan Biden Obama-memes for instance? Det hade ju bara varit sorgligt då, nu var det i alla fall sorgligt och lite kul.

3. ÅRETS SERIER

Så serier fortsätter växa som tumörer på våra hjärtan och jag älskar det. Nya säsogen av Game of Thrones kom ut i år, nya säsongen av Orphan Black, The Crown landade på Netflix, sista halvan av Teen Wolf 's femte säsong släpptes osv, men viktigast av allt: HBO välsignade oss alla med Westworld. Tappar orden ang denna serie, det är nog en av de bästa serier jag sett i mitt liv. Har man missat Westworld har man verkligen missat något, tro mig.

Trots allt detta fina som hänt oss i år känner nog många att 2016 har karaktäriserats av kända människors död samt tragiska världshändelser. Det har det också, och hur mycket vi än önskar det kommer allt inte magiskt sluta och förändras vid tolvslaget på nyår. Men vi kan förändras. Vi har alltid möjligheten och makten att förändra världen till det bättre, så låt oss göra det 2017, låt oss reagera på allt det som hänt nu och låt oss förändra världen. Vi kanske inte kan trolla bort Trump, men vi kan se till att normaliseringen av hat inte fortsätter. Vi kanske inte kan hjälpa barnen i Aleppo direkt men vi kan använda vår röst för att få de med större global makt att göra det. Vi kan förändra världen, vi kan sprida kärlek, så snälla låt oss göra det nästa år.

Likes

Comments

Tiden har som det brukar fortsatt gå och jag tänkte att jag skulle skriva en uppdatering om vad jag gjort av mitt liv sen jag senast skrev, ta en resume som min lågstadielärare Pia gillade att säga innan högläsningen.

Förra veckan gjorde vi det bästa av årets första snökaos och åkte skoter nästan en hel dag. Min pojkvän stod för större delen av själva körandet, medan jag satt bakom och återupplevde mina barndomsminnen av pulkatåg bakom SKSen, de som vet de vet. Sedan började det att regna och snön försvann, så det blev inte mycket mer skoter efter det.

På söndag bar det av hemåt mot den regniga, kalla, blöta verkligheten. Skolan som valigt, plugg som vanligt. Jag börjar bli lite trött, inte nödvändigtvis stressad utan bara trött, på att gå i skolan dag in och dag ut osv. Det ger mig så lite tid ch ork till allt annat jag skulle vilja göra. Men, men. Vad är väl två och ett halvt år till? Jag har ju faktiskt snart klarat en hel termin, med tanke på hur jag mådde för bara några månader sen är det ganska så coolt. Jag är så glad över att min klass är så mysig, det är mycket roligare att gå till skolan då.

I fredags var jag ledig, vilket alltid är varmt välkomnat, då åt jag supergod frukost (more or less tvång, eftersom vi inte hade det jag brukar äta till frukost hemma). Surdegsfralla med stekt ägg toppa med mosad avokadoröra med citron och chiliflakes. Svingott. 10/10 would recommend.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments