3 bra saker idag - utmaning

1. Jag slutade jobbet tidigt idag, super skönt!

2. Min lillasyster skulle cykla ner till Ica för att handla lite saker inför imorgon, så jag bad henne att köpa med sig popcorn som jag var sugen på haha! (orkade nämligen inte ta mig dit själv hehe)

3. Jag valde att stanna hemma ikväll och ha lite "me time", noppa ögonbrynen, ska fixa naglarna, osv. Finns inget härligare än att få tid till att ta hand om sig själv.

En kväll när jag och min lillasyster tjafsade med varandra så avbröt mamma oss och ville få oss sams. Det hon kom fram till då var att vi skulle börja bli mer positiva mot varandra, och tyckte att vi skulle börja med att varje dag ta upp 3 bra saker som hänt under dagen. Jag tyckte då att "det kan väl inte göra dig gladare av att jag berättar 3 bra saker som hänt mig idag?" varav hon svarar: "joo jag blir glad av att höra sånt". Jag tänkte efter och rabblade då upp 3 bra saker som hänt under dagen, genast kände jag mig lite gladare, endast genom att tänka tillbaka på bra saker som faktiskt hänt under dagen.

Jag har nu i efterhand insett att det kan faktiskt påverka någon annan positivt av att höra att bra saker som hänt någon annan. - om inte annat så gör det dig själv gladare av att fokusera och tänka på det bra saker som hänt under dagen. För det är så himla lätt att endast fokusera på det dåliga sakerna som hänt under dagen, och inte riktigt se det positiva. Men genom att varje dag verkligen lägga fokus och tänka ut 3 bra saker som hänt under dagen tror jag är ett steg till ett positivare liv. Ibland händer det dock att man har dåliga dagar där det känns som att allt bara går emot en själv, MEN försök ändå tänka ut det minsta lilla 3 bra sakerna som hänt under dagen. Såg du någon rolig bild på Instagram? Lyssnade på en bra podcast? Åt någon god mat? Höll någon upp en dörr? osv. Vad som helst, stort som litet.

Jag har sett en del bloggare genom åren som gjort inlägg med t.ex. 3 bra saker idag och 3 dåliga saker idag (jag har säkert också gjort liknande back in time..) men genom att ta upp de dåliga sakerna som hänt dig gör varken dig själv eller någon annan lyckligare. För genom att säga dom så kommer du automatiskt tänka mer på det och störa dig mer på det. Men väljer du istället att bara ta upp det positiva- så kommer du inte tänka lika mycket på det negativa.

Jag utmanar er att testa detta! Från och med idag- tänka ut minst 3 bra saker som hänt dig under dagen, varje dag i en vecka framöver (minst), för att sedan se om ni känner er gladare på något sätt. Självklart kan man ju ta ett steg i taget och tänka tillbaka på bra sakar som hänt under en vecka osv också. Jag själv kommer också börja med detta från och med idag och tänkte att jag kunde göra ett återkopplingsinlägg om ca 1 vecka, för att se om jag (och ni?) har märkt någon skillnad. Hoppas du vill vara med och ta steget till ett positivare liv!

Vilka är era 3 bra saker som hänt idag?

#bestofnouw #positivemind #staypositive #villmansåkanman

Gillar

Kommentarer

jessina
jessina,
Väldig bra inlägg, det borde jag också göra 😃
nouw.com/jessina
majatedenkvist
majatedenkvist,
Åh tack! Det tycker jag absolut att du ska göra! 😁
nouw.com/majatedenkvist