Hej. 8 månader senare. Skriver inte pågrund av att jag kommer börja blogga igen, eller jag vet inte ens själv. 2017 slutade bra men 2018 har jag börjat med en nystart på många plan. Därav tänkte jag dela med mig utav detta.
Jag har jobbat på samma jobb sedan 2016 och i början av Januari stängde dem vilket både var en lättnad och ett stressmoment. Nu en månad senare har jag tre jobb och jobbar lite efter vad jag känner vilket är extremt skönt. Jag känner att det är viktigt för mig att testa på mycket olika arbetsområden för att kunna känna på yrkena och tillslut inse vad jag skulle vilja plugga i framtiden. För det är något jag har bestämt mig för, att plugga. Jag måste bara bestämma mig för vad😂 utöver detta mår jag bra.
Tränar som vanligt om inte mer och har även börjat instruera cykelklasser vilket till min förvåning har blivit ett större intresse än vad jag hade tänkt. (Älskar att skrika på folk och se att de tar i ännu mer hehe) hänger med ungefär samma klase människor förutom att en av mina nära bor på andra sidan atlanten. Jag är Moster till en snart 2 åring som kärleken flödar över. Man kan nästan inte tro att jag har någon kärlek i kroppen över men jo, till jacce också såklart. Samma gamla Jacce sen 5 år tillbaka. Men allt i livet känns faktiskt lugnt nu. Ingen stress och inga måsten, jag gör det som känns bra. Det är som balsam på själen.
Men somsagt vet jag ej om jag kommer fortsätta skriva, tänkte bara dela med mig (ego?) . Kram på er

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vilken långhelg jag har haft! Brännbollsyran fortsätter luckas år efter år så slut i kroppen är definitionen av mig atm. Min yranhelg började på torsdagen på WarmUp. Jag, Lovisa, jacce och hans kompisar förade hos mig och sen kom Tova och hennes kompisar/pojkvän också. Sen for vi upp till området och såg främst ODZ och Frej Larsson. Båda var bra, de fick verkligen igång publiken. Jag och Jacce for hem ganska tidigt för att det var jättekallt. På fredagen så var vi på ängarna hela dagarna tills det var dags till mat å hov1 som spelade ganska tidigt. Hade förväntat mig lite mer av dom men dom var ändå bra. Bäst med fredagen var dock antingen Oliver Heldens eller silent disco. Jättekul grej! Lördag toppade dock allt. Ängarna var som vanligt en folkfest, jag och några tjejer åt och förade hos mig tills vi for och såg tjuvjakt!!!!! Jag älskar tjuvjakt och deras musik och blev inte besviken! Jag och Sofia stod längst fram och efter deras uppträdande så var adrenalinet på topp! Annars imponerade inte artisterna särskilt mycket men med rätt sällskap så blev kvällen lyckad! Så sammanfattningsvis var hela helgen extremt rolig och hoppas på lite bättre artister nästa år:)

Likes

Comments

Text tagen ifrån Ångestskolans facebooksida.

Många människor använder uttrycket "Jag är trött" när de har sovit för lite eller känner att de behöver ta en vilopaus. När du lever med psykisk ohälsa kan "Jag är trött" också betyda brist på sömn, men ofta betyder det så mycket mer.

När jag säger att jag är trött är jag oftast inte fysiskt trött. Jag är känslomässigt trött. Hela jag är trött. Jag är trött även när jag spenderat hela natten sovande i sängen. Jag är trött även när jag inte rör mig på hela dagen. Det är inte bara trötta ögon och verkande muskler. Det är inte bara en gäspning och en timme till i sängen. Det är att gå upp och klä på sig i ett brus. Att borsta tänderna, fixa håret och sedan gå utanför dörren. Allt medan jag är trött. Känslomässigt trött. Stel. Tom. Totalt borta. Vilsen. Men man fortsätter med dagen ändå, eftersom det verkar finnas så lite acceptans för vad psykisk ohälsa kan göra med kroppen.

Inte många frågar mig om jag är okej, men när de gör det svarar jag alltid likadant. "Det är bra, bara lite trött" - och folk verkar acceptera det svaret. Trötthet är en accepterad känsla - alla fattar det. En lång dag på jobbet eller att kämpa sig igenom en tråkig föreläsning. Det är trötthet som många kan relatera till. Men den tröttheten är inte att ligga i sängen hela dagen och fortfarande känna som att man kan sova i tusen år. För mig är det trötthet. Den hänger med min depression och ångest. Det betyder att ligga i sängen helt utmattad av livet utan att kunna somna på riktigt. Det betyder att vara helt borta i vilsna tankar större delen av dagen. Det betyder trötta ögon och gäspningar även efter 12 timmars sömn. Det betyder att inte bara vara fysiskt trött, utan så mycket mer.

När någon säger att de är trötta behöver du ibland se igenom svaret. Är det trötta? Behöver de bara mer sömn? Eller behöver de dig? Behöver de någon som ser dem i ögonen och säger till dem att de inte mår bra, men att du är där för dem? Behöver de någon som inser att de inte är okej och erbjuder dem en kram? För jag vet att när jag säger att jag är trött är det precis det jag behöver.

Jag behöver inte sömn eller vila. Jag behöver människor. Jag behöver kärlek. Jag behöver förståelse.

Likes

Comments

Hej! Helgen har varit lite både och. I fredag var jag med Jacce och vi bara myste hela kvällen och han sov även här. Vi behövde verkligen lite ensamtid med varandra då vi båda har mycket för oss. Sen dagen efter började jag få lite känningar i magen. Men sket i det och for och shoppade med Sofia. Hittade mig bland annat en ny blus och en bikinitopp samt lite mer så det vart lyckat. Sedan for hon å jag till min kollega å hennes kompis, åt och drack gott innan vi for ut vilket var trevligt men dagen efter... alltså jag har fått någon magbakterie som bara vill mig ont och fick inte i mig något nästan 36h men nu är det på bättringsväg och jag har även fått lite plugg gjort ikväll. Resten av veckan består av lite engelska och matteplugg följt av massor av jobb. Men det gör inte så mycket då man trivs på jobbet!

Likes

Comments

Nu när jag i tredje året får driva eget UF-företag öppnar det mina ögon för att faktiskt vilja starta eget någon dag. Det är extremt mycket jobb men det roliga resultatet av allt jobb är ju faktiskt stoltheten över att man har gjort något själv. Tänk att sälja något du har brunnit för att skapa fram för att sedan sälja iväg det och få nöjda kunder? Där jag jobbar är det så oerhört uppskattat att höra nöjda kunder komma och berätta för oss om deras smakupplevelse. Vi lagar vår mat helt från grunden och det är inte många fastfoodkedjor som gör det! #entreprenör


Om man nu skulle vilja skapa ett eget märke för träningskläder kan det vara svårt att nå ut till folk och detta märker man även både med mitt UF-företag och med mitt extrajobb. De flesta små kedjor brukar börja på instagram eller facebook. Men om man nu skulle vilja nå ut till folk på ett lättare sätt kan man ju starta upp en egen webbshop på tillexempel STARWEB ! Jag brinner för träning så om jag skulle vilja träningsredskap eller träningskläder skulle i alla fall jag använda mig utav en stilren webbshop som tillexempel dessa ( LÄNK!. ) Marknadsföra sitt företag kan vara svårt och man måste våga vidga sina personliga gränser lite. Jag som har en mild version av telefonfobi (gillar inte att prata i telefon med folk jag inte känner) kan känna att det är jobbigt att ringa till nya människor för att försöka sälja in sig. Dock anser jag har varit det bästa för mitt UF-företag i ett ekonomiskt perspektiv. Att våga skapa samarbeten med andra för att nå nya människor. Andra bra marknadsföringstillvägagångssätt är idag sociala medier anpassat efter åldersgrupp. Vilka vill du nå ut till? Hur ska du nå ut till dessa? Så om du säljer något anpassat till ungdomar gäller det att marknadsföra sig själv på de ställen som de hänger mest. Jag skulle iallafall försöka nå ut med min hemsida via andra sociala medier som instagram tillexempel. Ett företag som är bra på det är bikbok, de uppdaterar alltid med nyheter och erbjudanden via sin instagram som sedan sin tur skapar ett intresse för produkterna. Det är väl alltid också enklare att köpa saker från en hemsida? Min hemsida skulle vara väldigt stilren med detaljer kopplat till produkterna. Jag personligen tycker att det blir rörigt med för mycket detaljer samt det blir lättare att hitta de produkter man vill ha. Hur vill ni att en hemsida ska se ut om ni ska internetshoppa?


Likes

Comments

Ärligt, jag har faktiskt glömt bort hur man pluggar och jag ska ta studenten i år? Skolan för mig i år är så tört att det inte går att beskriva eller jag vet inte om det är positivt eller negativt. Har max 3 70min lektioner på en dag och slutar i princip aldrig efter efter 13.40. Förutom onsdagar då men då har jag ett 6h långt hål istället. Vet inte om man ska skratta eller gråta på onsdagar. I ettan och tvåan, speciellt i ettan då så var jag så jävla bra på att plugga. Mina dagar bestod av 8.30-16.00 skola, 16.00-18.00 träning- 18.30-22/23.00 plugg. Hade typ inget liv utöver skolan. Men nu då jag läser svenska/engelska/matte och lol-ämnen som musik och UF som man inte behöver plugga till så har man tappat all studieteknik. Imorgon har jag ett litet prov där jag ska göra en novellanalys. Har ingen aning hur jag ska plugga till det? Visst lära sig begrepp, men sedan kommer man ju endast ordbajsa hela novellanalysen?? Haha ursäkta negativiteten men alltså när jag i princip inte har något teoretiskt ämne jag är intresserad av så ser jag inte poängen till allt. Visst jag lär ju få ett hyfsat betyg men det spelar ändå ingen roll då man ändå får sämst på nationella.

Längtar tills jag tar studenten och har allt bakom mig så jag får välja hur mitt liv ska se ut. Inte för att jag har stora och uttänkta planer för det tycker jag personligen är onödigt att ha nu. Jag vill bygga en stabil grund för ett liv utan skolan för att sedan kunna utvidga mina vyer. Jobba, flytta hemifrån, flytta eller studera i ett annat land eller stad, studera, skita i att studera och självklart komma iväg på några trips. Bara jag mår bra och trivs med mitt liv. Kräver inte stora förändringar som folk kan stressa på, jag tar allt bara som det kommer.


Jaja man kanske borde gå tillbaka till plugget, can't escape it anymore.

kramis

Likes

Comments

Hej igen! Nu är första skolveckan avklarad och det känns väl helt okej. Veckan har bestått av skola, träning, jobb och plugg. Känns så himla skönt att börja med träningen igen. Från att träna 4-5ggr per vecka till 0 under lovet tog inte min kropp så bra. Idag har jag en sjuk träningsvärk i mina ben men det tillkommer:)
Nästa vecka har jag matteprov så kvällarna har bestått av mycket sådant, känns även kul att uf är igång igen. Vi i trean driver uf-företag vilket är både kul och krävande. Påväg hem idag hämtade jag ett paket, bara en vanlig t-shirt. Ändå nödvändigt!

Ikväll ska jag vara med några kompisar men lär väl ej bli jättesent då jag jobbar tidigt imorgon!

Likes

Comments

Har typ funderat fram och tillbaks ifall man ska börja skriva igen.. alltså kanske inte varje dag eller vecka men iallafall oftare än vad det har kommit inlägg på senaste tiden.. blir så mycket liknande inlägg när man lägger ut hela tiden + jag är ingen fotograf. Och nej, ni får inga hund-filter selfies av mig sorry. Idag var iallafall första dagen efter mitt sista jullov. Jag har bara en termin kvar sen är jag klar.. hur sjukt??
Dagen har varit sämst från min sida . Längsta skoldagen lektionvist. Har tre lektioner så slutade ändå 13.25. Haha förstår inte ens varför jag klagar men är så van att sluta 11..

Mitt jullov har för det mesta bestått utav jobb. Då jag ej har jobbat har jag hunnit vara i hemavan och firar nyår. Jag och soff var förarna dit å fy var halt det var på vägen upp. Inte kul.. annars har jag bara försökt vara med folk jag tycker om och vila upp mig. Mer än det hände inte.
Har iallafall nyss varit på gymmet å ska hem och förmodligen powernapa eller möjligtvis börja plugga matte. Har inte bestämt mig än men vi ser väl när vi hörs nästa gång!

Likes

Comments

Hej, har precis kommit hem från gymmet. Tredje gången på tre dagar. Känner verkligen att träningen är igång igen samt så har jag börjat gå powerwalks på kvällarna ibland?? Duktiga jag. Idag körde jag ett eget gjort cykelpass. Älskar verkligen spinning och när man får lägga upp exakt vad som passar en själv får jag mer motivation. I sommar har jag hunnit testa alla cykelpass som iksu har att erbjuda och måste nog säga att cykel-sprint är min favorit. Att man jobbar intensivt och all sin kraft under hela passet. Detta gör såklart passet kortare men den känslan efteråt är oslagbar. Tipsar verkligen det passet!

Men mitt pass idag bestod av 4 långa intervaller med rpm mellan 49 -60 (4min x 2min vila) sedan 6 väldigt korta med rpm på 120 (15sek x30sek vila) sedan 6st gamla vanliga 70x20 intervaller med rpm runt 70-80! Efter det körde jag några brännande magövningar. Är nöjd med dagens träning iallafall!

I måndags körde jag ben och igår hann jag köra rygg/armar samt en intensiv powerwalk på kvällen! Är verkligen i en träningsfas i love it! Det är vad som händer mest i mitt liv atm, men ni får sköta om er tills vi hörs igen!

Likes

Comments