Allmänt, Inredning, Kompisar

Heej!

Nu är rummet äntligen klart känns så bra och är så nöjd med det, det är mycket fräschare och snyggare än hur det såg ut förut då jag var lite trött på hur rummet såg ut innan. Nu känns rummet lite mer grown up me haha om man nu kan säga så, därför att det känns mer som ett rum för en ungdom utan att dela in människor i för mycket platser. Har då hållit på och fixat i rummet hela helgen. Så nu när det är klart känns det som att jag kommer att trivas riktigt bra i mitt nya rum. Vi har fortfarande lite saker kvar som då är handtag till garderoberna, en helkropps spegel och en ny kontorsstol men de två sakerna ska jag önska mig i julklapp då det inte är så bråttom med dem och då har man något att skriva på önskelistan ;D. 

I helgen nu så har jag varit kattvakt också till våran egen katt haha, men det var jag för att min mamma var i Stockholm över helgen som jag nämnde i det senaste inlägget. 

Nu i veckan har vi ett NO prov som det känns rätt okej för än så länge men ska plugga och kolla igenom allt lite till för jag har nästan hela veckan på mig då provet är på torsdag, sen ska jag ha med mig kakorna som blev över sen våran försäljning och då ska vi i klassen fika på dem på fredag under våran Teknik lektion och våran Mentor skulle fixa något att dricka till. Det ska bli lite kul då klassen ändå förtjänar det lite som en reward efter att vi har sålt kakor och har kommit en bra bit med pengar så att vi kan hitta på något tillsammans. 

Sågs med de bästa i lördags kväll och det väldigt kul o mysigt. vi kollade på film, åkte iväg och käkade och bara hade det chill. Det var också en rolig sak som hände i helgen. men nu taggar jag skolan två veckor till och sen höstlov! Har dock inga planer nu för höstlovet skulle ha åkt ner och hälsat på några som vi känner nere i Höllviken men de skulle iväg och skulle då inte vara hemma som då var lite synd, då det är en de roligaste sakerna att vara där i Höllviken. 

Hoppas ni får en bra vecka så hörs vi, Byye!<3 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Skola, Inredning

Heej!

Helg nu och jag ska äntligen få börja ställa iordning allt i rummet igen, ska bli kul att få börja med det nu i helgen då jag har köpt det som behövs så bara inredning kvar. Sen ska jag också vara kattvakt i helgen för min egen katt, katt har vi hos mamma och hon skulle upp till Stocholm över helgen så då fick jag ta hand om katten i helgen.

På bilden idag så målade jag på min målning och var först lite tveksam till hur jag hade skissat och ville göra för det verkade inte så bra men nu när den har börjat få färg så känns det bättre och den ser lite bättre ut än det jag hade tänkt mig lite med färger.

Vi har sålt kakor i klassen och den här veckan blev de sista kakbeställningarna hämtade så det känns skönt. Det blev också några burkar över som vi i klassen ska fika på nästa Teknik lektion nästa vecka på fredag. Så det blev klassen glada över att de skulle få kakor Hahha.

Lite kort om dagen, vi hörs imorgon! ♡
Byye! ♡
Ha en bra helg alla! ♡
PS. Bilden la jag till för den var lite rolig o fin♡

Likes

Comments

Allmänt

Heej!

Satt nyss och skrev ett inlägg och skulle skriva en sista mening och då fuckar hela nouw upp och sidan stängs ner och allt det jag skrivit försvann. Och jag orkar inte skriva allt igen...sorry. Är trött oså Hahah så orkar inte direkt skriva allt igen.

Men kan säga att jag är klar med tapetseringen av rummet så nu i helgen kanske jag börjar med att ställa iordning allt och skriva upp hyllor. 

Men vi hörs nästa gång!
XOXO<33

Likes

Comments

Inredning, Allmänt, Skola

Heej! ♡

Blir ett lite sent inlägg idag Hahah.
Skolan idag 08:10 orientering Jaaa!.... Var inte i så extas imorse över att vi hade orientering då det var kalt men jaja man fick klä på sig så man skulle slippa frysa, då var det helt okej att vara ute på morgonen och orientera. När vi skulle ta oss till några kontroller på vägen tillbaka så insåg vi att vi skulle bli lite sena till tiden vi skulle vara tillbaka för att vi hittade en jätte roligt väg*host*. Det var grenar, träd och buskar väldigt tätt så vi skapade helt enkelt en egen stig för att ta oss dit vi skulle men det funkade även fast det var väldigt krångligt att ta sig fram. Vi blev lite sena och fick springa ner för att inte komma så sent till nästa lektion. Vill bara säga vi bytte om på 3 min, är lite stolt över det nytt rekord liksom ;D

Väl hemma efter skolan så gjorde jag inte så mycket tills min mamma kom hem från jobbet då vi skulle börja tapetsera. Det såg jag fram emot då det är ännu ett steg närmre att bli klar med mitt rum. Så när mamma var hemma så satte vi igång att tapetsera, det var lite svårt att skära till alla vådor då det är mönsteranpassning när man ska sätta upp den här tapeten. Så det var inte att vara skärs upp och kleta på lim, sätta upp på väggen och klart! Men vi hann inte med hela väggen idag då tiden inte riktigt fanns för att göra klart hela och att vi behöver en rulle till för att de vi hade räckte inte. Men är så glad över tapeten, den blev bra på den väggen och det känns riktigt bra till hela rummet.

Det var lite om idag ♡
Vi hörs imorgon byye! ♡

Likes

Comments

Inredning, Skola, Allmänt

Heej!

Måndag idag och jag är färdig med sängen, känns så skönt att vara klar med den nu! Blev nöjd med färgen på sängen den fick en lagom röd färg inte för skrikig och inte för mörk utan hittade en bra ton där emellan som kommer passa bra till rummet när det är klart. Imorgon har vi tänkt att försöka börja tapetsera väggen så det ska bli kul då det nästan är det sista i rummet som ska göras! Det som är kvar efter tapetseringen är att börja ställa iordning allt, skruva upp hyllor och plocka fram alla saker.

Skolan idag var lite trögt men det är väll så måndagar är. Under engelskan idag så var våran engelska lärare sjuk, men vi visste inte om vi skulle ha vikarie eller inte så efter typ 10 min när lektionen skulle ha börjat så går några ner och kollar på expeditionen hur vi ska göra med våran lektionen och hon som sitter där säger att vi ska utnyttja tiden hur vi tycker det blir bäst och att det ska komma en lärare och öppna till klassrummet så att man kan jobba iallafall en lärare kommer och öppnar och de flesta av killarna lämnar sina saker där och drar sen för att de ska utnyttja tiden genom att dra hem då de tycker det är bästa sättet. Men som att vi som satt kvar i klassrummet jobbade då, inte direkt hahah. Utan vi satt och pratade även fast vi hade fått upplagt i classroom vad vi skulle jobba med under lektionen. Den lektionen var väldigt Nice men man kanske inte utnyttjade tiden till att jobba och arbeta.

Det var liten om dagen mm.
Vi hörs byye! ❥☻

Likes

Comments

Allmänt, Inredning, Skola

Heej!

Så skönt med helg nu, i helgen nu kommer jag hålla på och måla min säng. Så det började jag med idag då skulle jag sandpappra hela sängen uugh, så att färgen går in ordentligt i träet. Idag blev det "bara" att jag sandpappra, tvättade av sängen och målade på grundfärg så att färgen inte blir flammig och blir klar. Imorgon ska jag börja med att måla sängen till den färgen som den ska vara.

Skrev inget fredags då jag var trött Hahah typ sämsta ursäkten till att inte skriva ett inlägg men Aa.

I fredags var det inte så mycket som hände, käkade gott träffade kompisar<3 I skolan kom arbetsförmedlingen förbi för de skulle prata lite om hur det är att söka jobb mm. Men det var inte så mycket användbart då de bara pratade om endel utbildningar och hur långa de var. Som man inte redan visste det eftersom vi snart ska söka till gymnasium. Sen tog de upp och vi skulle diskutera hur man skulle vara för att bli bemött på bästa sätt och det var väll okej, men där också som att vi redan inte visste hur man ska uppföra sig för att bli bemött på bästa sätt.

Resten av fredagen i skolan hade vi bild, SO och Teknik. Under de lektionerna gjorde vi inte så jätte mycket faktiskt, på bilden håller vi på med ett konstnärsprojekt om olika -ismer. I tekniken jobbar vi med hur man skulle bo bär man flyttar hemifrån i sin första lägenhet. Inom SO:n så jobbar vi med ekonomi där vi går igenom alla olika delar inom det som ex Marknadsekonomi och Utbud & Efterfrågan.
Det var lite om min helgen just nu ;D
Vi hörs imorgon byye!

Likes

Comments

Allmänt, Kompisar, Skola

Heej!

Orkade inte skriva ett inlägg igår om helgen så det blev idag, men det kanske inte gör så mycket.

I fredags var det inte något speciellt i skolan, vi hade teknik, bild och SO så fredagar är inte så jobbiga dagar då vi bara har tre lektioner och de lektionerna är av de roliga lektionerna iallafall SO ibland. När jag kom hem gjorde jag inte så mycket tog det lugnt en liten stund sedan åkte mamma och jag in för att hämta mitt halsband som hade varit på lagning då kedjan hade gått sönder och då kollade vi på lite skor och kläder, skjortan som jag skrev om förut köpte jag då och sen ett par knähöga stövlar som jag är så nöjd med.(Bilder på skjortan och skorna finns). Sen när vi kom hem fixade vi mat och åt lite gott o kollade lite på TV.

Lördagen vaknade jag upp hemma själv då min mamma skulle åka till Stockholm över dagen och sen komma hem sent på kvällen då hon skulle vara på ett möte som var hela dagen. Så på förmiddagen gjorde jag inte alls mycket tog det lugnt. Sen efter lunch gjorde jag något istället för att fortsätta slappa. Våran klass sålde kakor och det är jag som är ansvarig för klasskassan och som då får ta hand om allas beställningar tills de hämtar dem och kakorna hade kommit under fredagen, så att jag kunde åka ner till mina pappa där kakorna är för att dela upp och fixa allas beställningar så att när de kommer för att hämta sitt så behöver jag inte stå där och plocka ihop utan då det redan är klart kan de bara hämta det smidigt. Så det gjorde jag i ca 3 h då jag sen skulle ses med E, W & S. Men så vi träffades där på kvällen och hade de sjukt kul och mysigt, så vi spelade lite tv spel, åkte upp till en idrottsplan som vi har och var där ett tag i närheten och sedan hem igen där vi kollade på film. Filmen som vi kollade på var Footloose och den var helt okej. Den kvällen var bästa på länge iallafall!

Söndagen fixade jag lite i rummet då jag har målat klart väggarna och blev riktigt nöjd med färgen. Så jag började ta bort sängkläder och bära upp madrassen på vinden till sängen då den ska bli nästa på listan. Gjorde lite läxor sen under dagen och sen åkte vi ner till min pappa då vi ska vara där nu i en vecka och då gjorde jag klart alla de sista beställningarna med kakorna. Resten av kvällen gjorde jag inte alls mycket Hahah.

Det var det om min helg :)
Men vi hörs nästa gång!

Likes

Comments

Allmänt, Kompisar, Skola

Heej!

Idag i skolan så var det franska förhör och det gick helt OK, men kunde ha gått lite bättre men är ändå nöjd. en under lektionen så gick vi igenom lite om Passé Composé som är ett sätt hur man böjer ord i meningar. Våran första lektion under dagen var svenska och då våran svenska lärare var i stan på ett möte så hade vi en vikarie och vi fick en planering att jobba efter men ändå lite fritt arbete, hela klassen försvann typ iväg för att sitta någon annan stans än i klassrummet då man fick gå iväg, så vi var 6 st elever kvar i klassrummet när de andra 15 hade gått för att sitta någon annanstans. Men det var skönt då vi fick en väldigt lugn lektion för oss som satt kvar så att man kunde få ro att arbeta. Sen under dagen hände inte så mycket vi hade en kort matte lektion på 40 min och sen en NO lektion på 70 min då den var väldigt lugn för att vi diskuterade hela lektion men det var kul det då det ändå var undervisning. När vi hade slutade var vi kvar några stycken nere på parkering ett litet tag som var kul då de som har moppe körde varandras och sina egna fram och tillbaka på parkeringen. Väl hemma sen så gjorde jag knappt något då vi inte har någon läxa till imorgon men ett prov och glosor till nästa vecka som jag behöver plugga till. Gjorde inte mycket mer den dagen sen. 

Hade tänkt att fråga er vad ni tycker bäst om 
Ska jag skriva varje dag ett inlägg om dagen eller ska jag skriva ett inlägg med två dagar tillsammans i ett inlägg?
​Så kan ni skriva i kommentarerna vad ni tycker är roligast att läsa.

Det var det för idag och imorgon är det äntligen fredag ska bli skönt med helg nu!
Ska ni göra något roligt i helgen, vill ni dela med er så skriv gärna i kommentarerna?
Vi hörs imorgon!

Likes

Comments

Heej!

Skolan idag var rätt kul, vi har elevens val på onsdagsmorgnar och jag och Elin har valt kör men musik läraren var borta och vi fick ha stuga istället där man får jobba med vad man vill så om man behöver jobba med NO så gör man det eller svenska så gör man det. Då jobbade jag med svenska då vi håller på och läser en bok Ondskan i skolan och jag behövde läsa lite då vi ska läsa till en speciell sida för varje vecka och sen har vi boksamtal om de sidorna vi har läst. Nästa lektion var svenska och då vi jobbade med boken och gick smått igenom pennalism. Träslöjd var nästa lektion fast efter lunch och då skulle vi redovisa vårat arbete med olika designstilar men vi skulle bara redovisa vårt grupparbete och den individuella kunde man redovisa för våran Träslöjdslärare om man ville det. Presentationen gick bra och det roliga var att det vara var tre grupper klara och resten hade inte lämnat in så det blev inte så många som redovisade. Under lunchen kom våran mentor till mig och mina kompisar och sa att vi inte skulle ha halv klass under våran NO lektion då han ändå skulle vara borta nästa vecka och då vi inte hade någon vikarie så löste han det på detta vis, men vi orkade inte det och sen bad vi våra slöjdlärare att berätta för grupperna att det var hel klass under NO idag och inte halv. Men att alla fick sluta tidigare ändå fast nästa vecka. Ja och då under NO så gjorde vi inget speciellt svarade på lite frågor och läste en text, vi håller på att jobba med Ekologi på NO nu och det är rätt så kul att höra om vad som finns att veta om Ekologi.

När jag hem från skolan gjorde jag inte så mycket kollade på franska glosor, åt lite, kollade lite på datorn. Senare så var det dags att åka iväg och rida som skulle bli kul då det var hoppning på schemat. Hade en häst som heter Birk och han skötte sig fint under lektionen var bara lite slö i början men fick honom fin mot slutet över hindrerna, det hade gått lite bättre också om människan som satt på ryggen hade kunnat mjukna mer och ha is i magen och vara följsam över hinderna. Men var ändå nöjd över lektionen även fast jag inte fick hoppa så mycket då vi var 9 st som är lite mycket för då hinner man knappt hoppa ordentligt och såklart skulle tre hästar krångla över hindrerna och stanna framför och då tog det upp tid och vi andra fick stå där och vänta tills dem var klara och hade hoppat över ordentligt över hindrerna. Vi hoppade lite studs, oxer, kryss och lite trav bommar med en oxer efter och då skulle man landa i galopp. Men det gick bra då Birk blev lite piggare när han hade hindrerna framför sig.

Det var lite kort om dagen, det kanske står lite konstigt på vissa ställen men var trött då jag skrev detta så det blev lite halv dant idag.
Men vi hörs imorgon!

  • 86 Readers

Likes

Comments

Heej!

På tisdagar så har vi idrott som första lektion och idag så var det fotboll på tapeten och det är inte det roligaste jag vet men är ändå kul ibland då det är en sport då man håller igång om man är aktiv under lektionen. Vi hade en uppvärmning med att springa tre varv runt halva planen och sedan korta snabba intervaller, efter det så hade vi lite pass övningar då man var 4st och sedan skulle man stå i en triangel och då om man började så stod man framför en person och skulle sedan passa till nästa person i triangeln och då tog man dens plats som man passade till så att man var alltid i rörelse nästan. Hoppas det inte blev för krångligt förklarat och att ni förstår lite iallafall sedan skulle vi spela fotboll och då fick man gå till ena sidan av planen om man ville spela lite lugnare än ordentlig fotboll och då var det jag och 4 till som gick för det lite lugnare hahah och resten vill köra fotboll ordentligt så vi andra var för få för att kunna köra en match så vi gjorde lite på vårat vis med alla mot alla och om man gjorde mål fick man stå i mål tills nästa gjord ett mål och då byttes man av. Men vi höll igång ändå och lektionen var helt okej. 

Lektionen som vi hade efter var Engelska och vi har ca 20 min på att fixa oss efter idrotten som är lite knapp men idag så skulle våran idrottslärare dra över 5 min så vi fick lite mindre tid på kunna fixa oss så att vi han i tid till lektionen, ingen hann direkt men vi fick ingen frånvaro för våran Engelskalärare Therese vet att vi har idrott men tyckte ändå att det var tråkigt att vi kom sent. Sedan hade vi ett engelska förhör och det gick bra var nöjd. Sen rullade dagen på och vi hade lunch, NO och Matte. Sedan efter skolan hade jag en tid med skolans studievägledare och honom pratar man med då det är dags att söka in till gymnasium och där pratar man om hur man ligger till med meritpoäng och vad man har tänkt sig för linje och sen gick vi igenom och pratade om lite annat. Men om mina tankar om gymnasiet mm i det ämnet hade jag tänkt att skriva om i ett separat inlägg. 

Efter att det var klart och han hade dragit över med 10 min för den avsatta tiden. Så skulle jag och min bästa vän Elin åka in till Jysk för att kolla på lite möbler till mitt rum. Egentligen skulle jag kanske inte alls åkt för då hade jag fått åka själv och det ville jag inte och då hade jag frågat Elin om hon kunde följa med och det kunde hon så det är jag glad över att hon kunde. Så det gjorde vi och sen gick vi också in på Granngården för att kolla i deras hästsaker beacsue why not när man är den hästmänniska man är och sen tog vi en sväng in på City Gross för vi hade lust och de tre butikerna ligger bredvid varandra. Men sen behövde vi åka då Elin hade en sak hon skulle göra och ja, jag skulle inte göra så mycket. Sen när jag var hemma så gjorde jag inte så mycket, tog bort tejpen från väggarna då jag äntligen är klar med målningen av väggarna och kan då börja med nästa projekt som då är sängen som ska bli en brunröd färg. Men den blev inte att jag började med idag.

Bilderna som är nedan är hur mitt rum ser ut nu och vilken färg jag har målat och färgen heter Klipphäll, på den sista bilden så är det en mörkgrå färg till höger och Klipphäll till vänster därför att på den mörkgrå väggen ska det vara en tapet så att jag har som en fondvägg. 

I ett separat inlägg ska jag också skriva om AM-kort då jag har det och har en A-traktor så det tänkte jag skulle vara lite kul att skriva om och om det skulle vara så att ni har några frågor om det ämnet så kan ni skriva dem i kommentarerna så besvarar jag dem i det inlägget. Men är lite osäker på när jag kommer lägga ut det men snart iallafall.

Det var det jag hade idag och hoppas ni har haft en bra dag så hörs vi imorgon!

  • 94 Readers

Likes

Comments