Resor

God morgon! eller inte. Idag är det pre assignment och känner mig verkligen inte förberedd men får hoppas på att de kommer gå bra ändå. Idag är det just de som står på listan, lite mer plugg i mina andra ämnen och sen funderar jag på ifall jag ska ut kväller eller inte. Det kommer iaf bli lunch med mi frendo som vanligt på fredagar <3.

Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag 34 punkter på min bucketlist. En av dessa är att resa utomlands minst 3 gånger, och då räknas inte Spanien. Faktum är att jag har faktiskt bokat in alla tre resor redan och kunde inte bli mer taggad. Alla tre är faktiskt innan sommaren/ i sommar så får se om det kommer bli något mer i höst. Jag och min syster funderar på att åka på någon weekend resa nån tråkig hösthelg......

Första resan är faktist imorgon!!! Jag ska åka till Mayrhofen själv imorgon och där möter jag Eric (mi pojkvän) och hans mamma som kommer dit ifrån Sverige + att en annan familj som de känner. Jag var med dom förra året också och det var så mysigt. Min familj har aldrig riktigt åkt på någon skidresa då vi bodde i Åre och vi prioriterar hellre sol och bad än skidor. Men nu när jag bor här på Mallorca tycker jag de är så snällt av Eric och hans mamma att jag får följa med. Älskar att åka skidor och bara längtar!

När jag fyllde 18 nu i januari fick jag en resa till Amsterdam med mamma! Blev så glad då Amsterdam är verkligen ett ställe jag vill åka till. Jag och mamma kommer åka dit i april och vara där i 4 dagar. Vi ska bara shoppa, äta gott, gå på museum, förhoppnings åka båt i kanalerna och bara ha det mysigt. Om ni vet några restauranger man måste gå på skriv gärna de. Det kommer bli så mysigt!

ÅH HERRE va kul detta kommer bli! Jag och två utav mina bästa tjejkompisar ska åka till Ayia Napa över midsommar. Vi ska bara sola, bada, dricka drinkar, åka båt, leva loppan och bara allmänt ha sjukt jädra kul. Verkligen en sån bra start på sommaren före allt jobb!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Min mamma och pappa har aldrig bara velat bo på ett ställe i resten av deras liv, trots att de har 3 barn. Jag föddes i Varberg men 4 år senare flytta min familj till Åre. I Åre växte jag upp och jag gillade att bo där då jag hade mycket vänner runt omkring mig. Men när jag sedan skulle gå ut 9an kände inte jag att jag varken ville flytta 10 mil in till Östersund och bo i lägenhet eller bo kvar hemma och gå på gymnasium i en liten by 3 mil ifrån Åre. Det var bara jag mamma och pappa som bodde hemma då mina 2 syskon är äldre än mig. Precis som mamma och pappa var jag också trött på att bo i Åre. När vi sedan var på Mallorca 2014 kom alla mamma och pappas minnen tillbaka från när de jobba här i slutet på 80 - talet. Pappa fråga mig en dag "Skulle du kunna bo här Maja?" och såklart svara jag "JA!"

Det sluta med att i augusti 2016 flytta vi hit. Jag hade målat upp en bild hur det skulle vara. Underbart med mycket sol och bad, umgås och ba ha sjukt kul med sina vänner, men de första 6 månaderna hatade jag att bo här. Jag pluggar nämligen distans, vilket betyder att jag pluggar på min dator och har egentligen ingen riktig klass. Det fanns en chans för mig att få ett större umgänge genom att gå till svenska skolan här på Mallorca och sitta med de andra eleverna som studerar likadant som jag gör. Problemet var bara att de va jag och en tjej till, vilket jag inte trivdes med. Detta ledde till att jag varje dag sa till mina föräldrar att jag ville flytta hem. Bilden som jag målat upp var verkligen inte verkligheten.

Min mamma gjorde då allt hon kunde för att jag skulle börja trivas här. Idag går jag 3 gånger i veckan på spanska på Palma College och nu trivs jag sjukt bra. Har alla mina fina vänner där och nu är mitt liv mer som jag hade förväntat mig att de skulle bli för 1.5 år sedan.

Det är sjukt annorlunda att bo här än i Sverige och det finns såklart dagar jag bara vill hem. Jag tror dock på det min pappa säger, att jag kommer ha nytta av detta i framtiden. Att leva i ett annat land, annan kultur, annat sätt att plugga och andra typer av vänskapsband. Idag är jag så glad över att mamma och pappa bestämde sig för att flytta hit.

Kram!

Likes

Comments

Allmänt

Hur fint när jag gick från gymmet 07.50!

Hello! Gick faktiskt upp 06.15 idag och gick till gymmet med en gång. Brukar ha så svårt att komma till gymmet på morgonen men lyckades faktiskt idag, så stolt ahah.

Men alla hjärtans dag idag då, bara jag som typ inte bryr mig ahah. Såklart man uppskattar typ choklad, bio eller middag med någon speciell men det kan man ju göra vilken dag som helst. Kärleksfull alla dar <3. Och nu är jag inte någon ensam bitter tjej som stör sig på alla par (och om jag hade varit de so what?) utan har faktiskt en liten pojk i Svedala. Ser honom på lördag så får väll pussa på honom extra mycket då.

Annat idag, jo jag har pluggat mycket spanska då jag har pre assignment på fredag som jag, tror det eller ej, inte ser fram emot. Sedan hade jag lunch med en killkompis vilket var super mysigt och tidigare ikväll var jag och Louise ute och tog lite fina bilder. En väldigt mysig och produktiv dag vilket vi gillar.

Om ni nånsin är i Palma måste ni gå och käka på Rialto Living, så god mat!!
Kram!

Likes

Comments

Allmänt

....och en av dessa är att starta en blogg. Jag har haft blogg två gånger förut men den första var när jag va typ 11 med mina 3 bästa vänner. Andra gången gick jag i 8 och jag bodde i Åre. Slutade för ja, bodde i Åre och fanns inte så mycket att skriva om. Nu går jag andra året på gymnasiumet, är 18 vintrar och har liter mer life experience och kanske ett lite mer intressantare liv då jag bor på Mallorca. 
Alltid rädd för vad folk ska tycka, men vad är det man brukar säga - bra saker händer inte i konfortzonen. Hoppas ni kommer följa med då jag skriver om allt som jag tycker är intressant och som jag vill att andra ska ta del av. 
Hoppas ni kommer läsa! Kram

Likes

Comments

Instagram@majamorenius