Idag har jag hängt med Rebecca och förutom att kolla serier så har vi gjort de två sakerna vi är allra bäst på, snacka skit och baka chokladbollar. Förresten, hur sjukt är det inte att jag aldrig hade sett ett enda avsnitt av Gossip Girl i hela mitt 18-åriga liv för än i förrgår? Jag har av någon anledning alltid haft inställningen att det verkar tråkigt och inte är något som jag skulle tycka om. Nu är jag i alla fall helt fast och har redan hunnit se en hel säsong.

Två paletter från BH Cosmetics som jag nyligen köpte. Nånting jag har insett på sistone är hur mycket smink förbättrar mitt mående. Det kanske låter konstigt men jag tror att vi alla behöver ha en sak att göra som får oss att släppa allt annat och inte tänka för mycket för ett tag, smink är den saken för mig. Jag kan sitta i timmar och sminka mig för att sen bara tvätta bort det eller typ lägga mig i sängen och göra ingenting. Jag vill verkligen utveckla mitt intresse för smink och prova nya produkter så ofta jag kan.

Efter att ha provat dessa i princip hela förmiddagen så kan jag säga att jag är väldigt nöjd. Dom är pigmenterade och lätta att arbeta med, vilket är skönt för mig som inte direkt är ett proffs när det kommer till smink. Den vita highlightern i Carli Bybel paletten (bilden till vänster) slår till och med min favorit från Milani som jag har använt hur länge som helst. Paletterna finns HÄR men går också att köpa på svenska sidor, vilket kanske är ett smartare val eftersom att jag åkte på en massa tull.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 51 Readers

Likes

Comments

1. Bara för att du älskar någon så innebär det inte att den personen är rätt för dig. Sluta använd det som en ursäkt för att stanna i osunda relationer.

2. Låt inte din lycka ligga i andras händer. Folk kommer förr eller senare att tappa den. Lär dig därför att vara lycklig på egen hand.

3. Fortsätt att se det bästa hos alla, men glöm inte att det bästa inte alltid räcker för att det ska vara värt att kämpa för någon.

4. Ditt självskadebeteende kommer nog alltid vara en del av dig. Lär dig att hantera det istället för att låtsas som att det inte existerar.

5. Det du ser på Instagram är inte verklighet. Ingen har ett lika perfekt liv som det verkar, så sluta att jämföra dig med andra.

6. Ångest är inte farligt även när det känns som att du ska dö. Det finns hjälp att få.

7. Du kommer alltid att vara för mycket för någon. Be om ursäkt när du sårar någon eller gör ett misstag, men be aldrig om ursäkt för att du är du.

8. Sluta leta efter rätt person och fokusera på att vara rätt person istället.

9. Skolan är inte för alla. Gör alltid ditt bästa, men glöm inte att det är okej att ha dåliga betyg. Din hälsa kommer alltid först.

10. En hemmakväll med kompisar är nästan alltid roligare än fest. Jag lovar dig att du inte missar något.

11. Umgås inte med människor som har dåliga värderingar. Det kommer att påverka dig mer negativt än vad du tror.

12. Din mamma har nästan alltid rätt, även om du inte vill erkänna det. Lyssna på henne.

13. Fake it till you make it är det bästa sättet att få ett bra självförtroende.

14. Att skriva ner dina tankar underlättar för dig. Fortsätt med det.

15. Det är okej att vara en känslig människa. Du behöver inte låtsas som att du inte bryr dig när du gör det.

16. Oavsett hur illa någon behandlar dig och hur sårad du är, sjunk inte till den personens nivå. Hela situationen kommer bara bli värre. Du vet bättre.

17. Psykisk ohälsa kan drabba vem som helst, när som helst. Det behöver inte alltid finnas en förklaring till varför, så sluta leta efter den och fokusera på att bli frisk istället.

  • 205 Readers

Likes

Comments

Hej Maja. Det senaste året har du varit nära på att ge upp så många gånger. Först och främst vill jag säga att jag är tacksam över att du fortsatte kämpa. Du har mycket kvar att uppleva.

Du ska snart flytta till en ny stad och börja ettan på gymnasiet. Det första halvåret kommer att bestå av många ångestfyllda kvällar, men efter ett tag kommer du inse att det är det bästa beslutet du någonsin har tagit. Tyvärr så kommer du att tappa kontakten med många nära vänner och känna dig ensam för det mesta. Men var inte ledsen över det, för under tiden du spenderar ensam kommer du att lära känna dig själv.

Jag är så ledsen över att du hatar vad du ser när du kollar dig själv i spegeln. Det kanske låter omöjligt just nu, men en dag så kommer du faktiskt att tycka om dig själv. Lyssna inte på vad folk säger om dig, deras åsikter är helt irrelevanta.

Och du, killen du tror att du är kär i nu kommer inte att betyda ett skit för dig om några månader. Så var inte ledsen över honom. Däremot så kommer du att bli kär på riktigt och fan vad ont det kommer att göra. Du kommer göra misstaget att låta din lycka ligga i någon annans händer och när han tappar den, så kraschar allt. Kom ihåg att du alltid är den viktigaste personen i ditt liv. Alla andra kan försvinna ut ur ditt liv så fort dom ledsnar, men du kommer alltid att behöva leva med dig själv. Du förtjänar någon som älskar lika starkt som du gör.

Jag skulle nog inte säga att det blir bättre med tiden, men du kommer att bli starkare och lära dig att leva med sånt som tynger dig. Glöm aldrig att du är en krigare. Jag är stolt över dig.

Ps. Dina ögonbryn är skitfula, fixa dom.

  • 333 Readers

Likes

Comments