Header

Då börjar denna veckan också närma sig sitt slut och imorgon tillbaka till verkligheten med skola och massa plugg.. I fredags hoppade Nonnie, Donna och Stella lite hemma då vi har haft öppen bana denna veckan! Alla hoppade väldigt fint, Nonnie hoppade en bana lite större och hoppade väldigt fint, hon har inte hoppat så högt på väldigt länge men oj så kul hon tyckte det var!! Donna hoppade bara en runda lite lägre eftersom hon tävlade i tisdags och Stella hoppade en runda lite lägre och sen en lite större också sååå fin!
Idag har Cajsa varit på dressyrträning för Camilla och var väldigt duktig! Hon känns mycket bättre på kort och känns som att hon blivit starkare och mer liksidig!
De andra fyra har sin vilodag idag vilket jag brukar försöka ge de på söndagar.
Film på glada Nonnie 👇🏻

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är jag påväg hem från Ancan träning och Cash var med för första gången! Han har bara hoppat typ tre hinder i följd innan och bana en gång, men sååå duktig han var idag och hoppade lite distanser osv 😍 snart väntar lite pay and jump och sen tävling för denna lilla stjärnan 🌟

Likes

Comments

Sorry för dålig uppdatering här på bloggen men tillbaka efter en vecka med fullt upp!
Cash började veckan igår med att hoppa sin första bana i livet och gjorde det så bra, vilken stjärna han är 😍 Nonnie och Stella hoppat idag och var väldigt fina båda två, Nonnie nåågot överladdad haha men kul med glada hästar som älskar att hoppa!
Donna har avslutat denna dagen med en felfri runda i Flyinge nu ikväll, hoppade fint som alltid, jag är kär i den hästen! 😍 vilken stjärna hon är!
Imorgon väntar Ancan träning med Cash, ska bli kul då det är första gången han ska med dit!
Kommer såklart uppdatering imorgon om hur det gick 😃

Likes

Comments

Träningen för Camilla idag var lika bra som vanligt! Mycket beröm för att Donna såg bättre ut idag sen sist, alltid kul att höra! Idag red vi bomövningar igen och väldigt nyttigt för Donna som behöver bli starkare och kvickare. Och det är också väldigt lösgörande för hästen och de får lite längd i steget.
Film här under! 👇🏻
Dagens fråga till er som läser min blogg: Vem tränar ni för? Och vad är det som är så specifikt och bra med din tränare?
Kommentera era svar här under!
Puss på er!

Likes

Comments

Tillbaka efter en fullspäckad helg med både träning, tävling och plugg. I lördags tränade Cajsa för Camilla och hon känns sååå mycket bättre, har bestämt att hon inte ska tävla mer i år utan resten av året ska gå till att få rätt på hennes vänstersida och massa markarbete, hon är ju trots allt bara 5 år så vill hellre få henne riktigt bra så kommer hoppningen komma sen.
Lördagen avslutades med att trimma och bada Stella inför söndagens tävling! Stella gick la och la+ i helgen då det bara är hennes andra innetävling med mig! Hon vann la och var så fin! I andra klassen var hon jättefin verkligen tills näst sista hindret där jag bad henne att gå framåt men hon tog inte det så hon hade ett stopp där men inget att klaga på, gör om och gör rätt! Hon är till salu om någon skulle känna sig intresserad av denna fina prinsessa, bara att höra av sig!

Idag då måndag igen och hästarna har börjat veckan med lite lätt jobb, Nonnie och Donna har ridit ut, Cajsa tömkört och Cash blivit riden. Imorgon väntar träning för Camilla igen med Donna, så håll koll på kul uppdatering från den imorgon!

Likes

Comments

Besök av min äldsta och trognaste hästägare Sandra idag ! Sååå kul. Sandra äger fina Nonnie som varit hos mig i 4 år ganska exakt och hon äger även Donna tillsammans med Grevlundagården.
Det är väldigt viktigt att ha hästägare som man trivs tillsammans med. Utan alla dessa underbara hästägare som sponsrar oss ryttare och sporten med dessa fina hästar hade det varit svårt för många av oss.
Vi är er evigt tacksamma 🙏🏻🔝

Likes

Comments

Idag har Cash, Stella och Cajsa hoppat lite och alla tre var stjärnor !! 🌟 film på Cash kan ni se här under ! Hade lite små gymnastik övningar till unghästarna och hoppade några lite större språng på Stella. Donna har bara longerat lite idag då hon nog var lite trött och hade lite träningsvärk sen igår och Nonnie har trimmat nu på kvällen.
Idag har jag även hunnit med att vara på gymmet, jag tycker det är sjukt viktigt att gå dit någon dag i veckan för att få träna lite andra muskelgrupper och inte bara samma muskler som man använder dagligen när man rider. Jag är väldigt svag i mage och rygg så har tränat lite av det idag och även lite av övriga muskler.
Tycker även att maten är väldigt viktig för att man ska kunna må bra och speciellt när man idrottar mycket så har tagit en bild på maten jag åt idag så ni kan få se 😋
Nytt inlägg kommer imorgon så håll koll !!

Likes

Comments

Dagen började med att jag trimmade Cajsa och Stella över lite små sockerbitar bara för att variera lite trimning och lite hoppning. Cajsa då som har svårt med att hon drar till höger och inte vill böja sig riktigt till vänster fick bara hoppa i vänster varv på volt och träna på att böja sig samtidigt som hon måste hålla in ytterbogen.
Stella gjorde mest lite skänkelvikningar och mjukgörande jobb idag och tränade mycket på att sträcka ut galoppen då hon lätt blir lite kort i halsen och inte riktigt sträcker ut. Båda var väldigt duktiga och känns fina ! På eftermiddagen red jag Cash och vilka framgångar på bara några dagar, klarade byta galopp idag för första gången och slappnade av fint på slutet och började söka sig lite mer neråt. Ikväll var det tisdagsträning för fantastiska Camilla och lika bra som vanligt, mycket bra övningar för Donna som lätt blir lite stel i sidorna och måste träna på att få bakbenen mer under sig ! Imorgon står hoppning på schemat för nästan alla hästarna så förhoppningsvis får ni se lite filmer på det i morgondagens inlägg :)

Likes

Comments

Så då var det alltså måndag igen och en ny vecka ! Jag gör alltid upp en individuell plan för hästarna varje vecka, vad de ska göra osv. Om jag inte tävlar vill säga så brukar jag försöka ha så att alla hästarna har vilodag på söndagar. Så ingen tävling nu helgen som var så de vilade igår. På måndagar efter vilodag och ny vecka brukar jag longera, tömköra eller lättare ridning för att de ska starta ny vecka avslappnade och komma igång igen. Idag började jag med att jogga Donna lite eftersom hon ska träna dressyr för Camilla imorgon, kommer bli kul !! Nonnie har också joggat lite idag och var fin, mycket skänkelvikningar och öppna med henne för att hon ska bli lite mjukare. Stella har bara startat veckan med longering och därefter fick Cajsa gå lite på töm ! Sist red jag Cash en liten stund och även han fin, kul med dessa fina hästar !
Idag har även hovslagaren varit här och skott Cajsa och Stella, vi skor våra hästar var sjätte vecka. Vi använder oss av två olika hovslagare Fredrik Ponton och Rebecca Giegold !
I helgen väntar tävling med Stella så håll er uppdaterade!
Imorgon står alltså dressyrträning på schemat med Donna, bilder kommer!

Likes

Comments

Blåsigt och kallt i Skåne idag igen.. Men nu hemma efter en grymt bra dressyrträning ! Idag var det Cajsas tur att följa med , fick grymt bra tips och övningar mot att hon varit lite svår den senaste tiden ! Hon fick en skada i somras, det blev som en stor muskelknuta på halsen på vänster sida och hon kunde inte ta upp huvudet.. vi åkte till veterinären och de tror hon rullat fast och fått något liknande nackspärr. Detta har gått över efter mycket Pharma Light och massage, men efter detta så har hon varit väldigt svår i hoppningen och dragit sjukt till höger. Men efter dagens träning så känns det redan bättre men bara att träna på, fick många bra tips mot att hon drar och belastar sig fel ! Nu då till vem jag tränar för... jag tränar dressyr 1-2 gånger i veckan för Camilla Axelsson som är en av Sveriges bästa unghästutbildare i både dressyr och hoppning ! Varje onsdag tränar jag hoppning för Ann-Catrin Carlsson även känd som Ancan, jag har tränat för henne sen 2012 och det är alltid lika givande och bra med hennes träningar, men det kommer mer om det senare ! ;) Tränar även vid vissa tillfällen för Pether Markne. Kan varmt rekommendera dessa tre helt fantastiska tränarna !

Likes

Comments