Hej!

Längesedan! Sorry men livet kom emellan så har inte hunnit skriva något inlägg på alldeles för länge.

The clock is ticking.

Såå ett nytt år, nya löften och andra att bryta. Mycket har hänt sedan jag sedan skrev så jag ska se ifall jag kan summera lite om hur 2016 slutade och hur det nya året har varit hittills.

Förra året fick jag ett stipendium på 10.000kr för musiken från Sparbanksstiftelsen och strax efter mitt stipendium så fick jag några jobb. Några konserter som jag fick bra betalt för. Så om det är någon som behöver en trumpetare så är det bara att ringa ;)

Har börjat att se alla Marvel filmerna, försöker få dem i rätt ordning, hehehe får se hur det går. Har nu sett Iron Man 1 och Captain America. Om det är någon som har tips om i vilken ordning man ska se filmerna så skriver det gärna i en kommentar :)
Ska nog se Rouge One också när jag ändå kollar igenom filmer. Många säger att den är bra och värd att se.

Spelade som vanligt en nyårskonsert med MUK men även med min Musikkår i Vimmerby.
Söker även i år till Landslaget, får se ifall jag kommer inn. Tror jag spelade bättre än förra året men tror inte att det räcker för detta år. För Blåsorkesterlandslaget ska tävla i ett VM i Holland i år. Men kommer jag inte med i år så får jag i alla fall spela ett SM med en annan musikkår.
Nu här i början av det nya året så var jag med och spelade in MUK:s andra marsch skiva. Jobbigt, tog lång tid som förväntat men jag tror resultatet i slutänden blev bra.

Faktiskt så har jag sportlov nu så är hos en kompis när jag skriver detta. Efterlängtade sportlov, men jag var sjuk i en hel vecka förr förra veckan så känslan av lov är inte lika frestande som den brukar vara eftersom jag redan varit hemma en vecka och haft feber och hostat. Så taggar inför skridskoåkning imorgon och shopping.

Måste vila ut inför nästa vecka. Då ska på studiebesök i Bryssel med de som går samhällskursen. Der bästa med den resen kommer vara att få besöka en chokladfabrik. Får se nu om den legendariska belgiska chokladen kan stå för sitt goda ryckte. Men förutom det så ska vi till parlamentet, tala med parlamentariker, intervjua folk och vi kommer gå på 9 studiebesök på de 4 dagar som vi är där. Peppad inför detta, resan är jag van vid då jag redan rest så otroligt mycket med MUK men ganska spänd på studiebesöken.

Vår lärare i samhällskunskap brukar ge oss enligt honom enkla små uppgifter men som det tar betydligt mycket mer tid än bara lite som vi räknat med, så kommer bli intressant vad vi får för uppgifter när vi är där. Vi har redan flera uppgifter att göra inför och som vi bara kan slutföra efter resan.

Tror inget annat väsentligt har hänt/förändrats men jag skriver om jag kommer på mer saker.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Helgen avklarad i Stockholm med konserter i Gamla stan med MUK. Det var ganska fantastiskt med så mycket publik. Fullt med turister som ville ta kort med oss när vi spelade och när vi inte spelade. Vi sov på militärbasen i Kungsängen utanför Stockholm. Där åt vi frukost och kvällsmat och tränade inför konserterna. Efter vår sista konsert på söndagen så var vi klara lagom till högvakten. (Vaktavbyte) vilket var MMK som fick gå högvakten. (Marinens Musikkår). MUK har fått gå högvakten fler gånger innan. Men jag tror det var 2014 som det bestämdes att man var tvungen att vara 18 år för att få gå högvakten. Så MUK kan inte gå eftersom att musikkåren har medlemmar under 18 år. Jag hade hoppats få gå högvakten men nu får jag tänka om och jag funderar på att gå med i hemvärnet så att jag kan få gå högvakten när jag fyller 18. Men det får nog vänta, hinner ju knappt med allt nu som det är ;)

Likes

Comments

Jaha då var sommarlovet slut och man är tillbaka i plugget. Denna sommar har varit ganska rörig och jag hade inte så mycket lov i sommar. Jag åkte iväg till Linköping till Lunnevad för att spela i Landslaget, Blåsorkesterlandslaget RUM innan sommarlovet började. Det var häftigt, det var på en helt annan nivå än i de musikkåren som jag tidigare spelat i. Jag tänkte söka in till nästa åt igen. För nästa år åker Landslaget till Holland för ett VM. Spelade konserter i bl.a. Åtvidaberg och Stockholm. Dock kunde jag inte medverka i Stockholm för jag och några till blev tvungna att skippa den sista konserten i Stockholm för att hinna med MUK till Frankrike. Vi har nu bytt namn på vår musikkår från Marinens Ungdomsmusikkår till Marinens Ungdomsmusikkår Kronan. Från The Royal Swedish Navy Cadet Band till The Royal Swedish Cadet Band. Vi var i Frankrike utanför Lyon i 5 dagar och spelade konserter och uppförde figg-föreställningar. För er som inte vet vad ett figurativa program är så kolla på YouTube. Det är en musikkår som gör figurativa marscher till musik. Formationer av alla olika slag.
​Dagen efter jag kom hem från Frankrike åkte jag med två andra från musikkåren till Gotland med en annan orkester. Sommarorkerstern. Där var vi i 10 dagar och spelade konserter på olika ställen på Gotland bl.a. Visby och Hemse.


Likes

Comments

Yngsta sysslingen tog studenten i Linköping idag. Det missar man inte. Fick dock stå i en jäkla massa bilköer och en massa svordomar innan man äntligen kom fram till skolan och kunde vara med vid utsparken :)

(Ledsen för det där med de suddiga bilderna, men min nya mobil har inte kommit än, de blev ganska dåliga)

Likes

Comments

Äntligen sista dagen i skolan för mig! Imorgon drar jag till min sysslings student. Antagligen den sista gången som jag bloggare denna månad, kommer komma tillbaka till juli. Undrar om jag verkligen kommer att ha sommarlov. När jag kommer hem från mina resor och spelningar så ska jag dagen efter börja mitt sommarjobb. Ganska taggad.!


Likes

Comments

Jahopp, då har det gått två terminer redan. Konstigt, allt har gått så sjukt snabbt. De sista inlämningarna, de sista proven och snart ska betygen sättas. Sjukt att gått klart första året och nu är det bara sommarlov och sen börjar andra året. Hinner knappt själv med.

Jag vet att jag tidigare skrivit att jag skulle försöka vara mer aktiv i mitt åliggande men som ni kanske märker så har jag inte varit det. Plugga och spela är knappt så att det går ihop det heller. Att få bra betyg + att spela på en landslagsnivå är inte plätt lätt. Det krävs att jag spelar minst 2 timmar/dag. Dessutom måste jag hinna med skolan och få bra betyg där och andra utökade kurser med musik som jag måste hinna med.

Känner mig inte mer lugnare när min samhälles lärare berättar att det kommer bli tuffare nästa år. Jag bara bävar inför hur det kommer gå med spelandet. Detta år har jag verkligen satsat både spelning och skola. Men nu på slutet mer plugg och mindre spel. Inte så lyckat. Får väl se hur det blir. Kanske måste plugga mindre om det verkligen är musiken som jag vill satsat på.

Men jag spelar inte 2 timmar per dag för ingenting. Har ju en ganska fullspäckad sommar med bara spelningar inomlands och utomlands.

Min sommar är ganska fullbokad om man ska uttrycka sig milt. Så gott som borta i en månad utan att komma hem. Första ska jag iväg redan nästa måndag. Då ska jag iväg och spela med landslaget. 10 dagar men får hoppa den 10:ende dagen för den dagen ska jag åka med min andra musikkår MUK till Frankrike, vara borta där och spela och gå parader och sedan direkt efter vi kommer hem så ska jag iväg med en annan orkester till Gotland i 10 dagar och spela. Sponsrade av Expressen när vi är spelar på Gotland.

Så nu har jag två dagar kvar i skolan innan jag tar sommarlov. Känns ganska gött då jag vet att resten av min klass slutar den 15 juni och jag den 9 juni.

Men min klass är verkligen den konstigaste och den mest roligaste klassen- enligt mig ;)
Från första början var vi bara 4 stycken, ganska lite om man säger så. Men nu är vi faktiskt 8 och får räknas som en klass.

Ja, det får räcka med bloggande för idag. Känner för att slappa det som finna kvar av dagen, vilket enligt mig är ganska mycket, är en nattuggla. Jag kanske skriver när jag kommit hem. Får väl se, ska ju sommarjobba dagen efter Gotland men jag hinner nog skriva lite så får ni höra mer om mina resor då.


Likes

Comments

Så, nu är lovet slut. Synd, hade gärna varit hemma längre.

Kom nyss hem från en rephelg med MUK i Karlskrona som avslutades med en konsert.
Sedan väntade man på bussen i 3 timmar, åkte klockan 4 och kom hem halv 9.
Ska ju till Frankrike nu här i sommar så jag gick igenom lite bilder från förra året.

Den första bilden är från början av förra sommaren då vi gick Horse Gards Parade i London och var med och firade slaget vid Waterloo. Precis just den bilden visar när vi marscherar förbi Buckingham Palace och om jag inte minns det fel så tror jag drottningen var hemma så då har vi spelat även för henne 😉

Så här står det på vår Facebook sida:

Waterloo 200, 21st of June 2015 - Clive, Horse Guard & Buckingham

den 21 juni 2015

On the last day of our participation of the Battle of Waterloo 200 year celebration we did a concert at Robert Clive Memorial, first on our own and also together with the fabolous Brentwood Imperial Youth Band. We performed our figurative programme at Horse Guard Parade and of course was Waterloo by ABBA part of the programme. And finally we marched up The Mall passing by Buckingham Palace. What a day! A day we all will remember with pride!

Den sista bilden visar musikkåren framför Gladan och Falken som är prydda med signalflaggor. Från början skulle vi stå på en ubåt. Men den ubåt de hade var för liten. Detta var under Ystad International Military Tattoo 2015.


Likes

Comments

Hej, äntligen tillbaka.

Var hos en kompis i några dagar men nu är jag tillbaka.

Ska iväg i helgen igen till Karlskrona för ännu en rephelg i Karlskrona ;)

Påsken är över men lovet är inte slut än. Ska nog ta en chill dag imorgon, sova till 12. Så ljust ute så jag vaknar alldeles för tidigt. Borde nog spela lite. Får ju inte tappa nu här innan alla utlandsspelningarna börjar.

Juste har ett alltid lika ovälkommet matte prov nästa vecka. (Kommer att dö) nä, men ser i alla fall INTE fram emot det. Usch!

Tänker skriva snart igen!

Likes

Comments

Länge sedan!

Ledsen men jag har bara inte orkat skriva på väldigt länge.

Spelade med Alexander Rybak, helt okey men han var lite snobbig kan man nog säga, men det var kul att ha fått spela med honom.

För några veckor sedan så gjorde jag en provspelning in till Blåsorkester Landslaget RUM 2016 och snacka om att jag blev glad, för förra söndagen fick jag ett mail där det stod att jag hade kommit in!

Äntligen, jag har alltid (ofta) pratat om att få vara med i Landslaget och nu är jag verkligen där och uppfyller en utav många drömmar.

I sommar blir det inte något sommarjobb, hinner inte med. jag hinner knappt gå ut skolan innan min spelning med Landslaget är. Direkt därefter, samma dag som landslaget slutar träna så åker jag till Frankrike med MUK- min andra musikkår. När jag kommer hem så ska jag iväg med sommarorkestern och spela på Gotland.
Jag är då redan borta i en månad, hinner inte ens komma hem emellan.

Tyvärr blir det ingen Sydafrika resa i år men det skjuts upp till nästa år, men det blir två Frankrike resor i år och ett veteran tattoo i Stockholm.

Fick komma på anställnings intervju på ALV- Astrid Lindgrens Värld men har fortfarande inte fått något svar från dem så jag tror inte jag fick jobb där. Men det kanske var bra det med tanke på att jag inte hart tiden i sommar ;)

Så vad händer näst?? Inte mycket just nu men jag fick en kyrk spelning på påskdagen det är väl det.

Juste ska på Miriam Bryant också men det är ju ett tag kvar.

Seriöst det har gått upp emot 2 månader sedan jag senast skrev något här.  

Måste fortsätta med min Naturkunskap men jag ska försöka skriva lite oftare här :)


Likes

Comments

Äntligen fredag, ska spendera den hemma hos farmor. Så himla gött. Sitter och käkar godis och kollar YouTube, förutom att skriva detta blogg inlägg. Så att ala ni där hemma som sitter och har tråkigt ha lite att göra ;)

Så vad har hänt idag? Typ inget. Jo, skolan. Gymmade med en kompis, skrev halvt klart en novell, sov på spanskalektion och såg film på religionen. (fick A i min senaste inlämning, dock -A, om man nu kan få det :P )

Måste plugga i helgen tyvärr, har fem inlämningar, var av 3 är lite sena.
Ska spela lite imorgon också.

Ledsen men har ingen bättre bild :(

Likes

Comments