Valdi har varit superfin i helgen, så nu är jag supertaggad på att få rida och längtar redan till nästa pass! Det känns som att vi har tagit flera steg framåt denna helg, vilket känns väldigt kul eftersom det har gått lite trögt ett tag nu. Vi har tränat på att kunna ta ett steg i taget och vara avslappnad, både jag och Valdi ska slappna av. Han spänner sig och då spänner jag mig, ingen bra kombo. Madde fick rida lite i lördags och det gick bra, han kändes fin och jag fick lite bättre känsla för hur jag ska tänka och rida! Madde har ju inte ridit honom på jättelänge så nu var det dags. Eftersom hon också hjälper mig från marken tycker jag att det är bra om hon kan hoppa upp och känna vad som händer så att hon kan förklara för mig hur jag ska tänka. Jag kände mig klar när vi kom fram till ridhuset för då hade jag kunnat skritta honom på kort tygel sakta och Valdi lyssnade väldigt fint på mig! Igår var han också lika fin och tanken var att Madde skulle rida igen, men jag red hela tiden och det gick jättebra och vi kom igenom lite saker. Vi kunde trava långsamt och även galoppera nästan helt lugnt och kontrollerat!

Efter helgens pass är jag fylld av motivation och dagens uteritt gick helt okej, kanske har jag ribban lite högre än vanligt och vill att det ska kännas som i ridhuset. Men man får också tänka på att bjudningen naturligt blir lite "starkare" ute, utan staket och mer öppet landskap. Han blev lite spänd och studsig, när jag bad honom att ta högerskänkeln och komma ut på vänstertygeln, men det blev lite bättre på slutet!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Den här helgen har varit väldigt roligt med många händelser. I fredags åkte jag till Västerås och gjorde en sitsanalys, vilket var superkul och intressant! Jag fick mycket att jobba på, men många småsaker. Det var verkligen kul att se skillnad direkt, så jag måste fortsätta jobba med de övningar jag fick med mig hem. Sedan ska jag tillbaka dit om en månad och se hur det ser ut då! I början fick jag massa frågor om jag har ramlat av och skadat mig på något vis, och jag fick tänka rätt mycket men jag har ramlat av flera gånger där jag har fått åka till akuten. Haha tur mamma är med och styr upp, det var länge sedan jag ramlade av och man förtränger ju en del avramlingar också. Jag är jättenöjd med analysen, superkul att kunna utvecklas lite mer!

Valdi har skött sig superfint nu i helgen, vi tömkörde/red i fredags och igår så Madde tömkörde lite i början innan jag red. Han har verkligen kännts superfin när jag har ridit honom efteråt. I galoppen har jag ridit på lina, i fall att, men han har skött sig superbra där med! Igår blev jag nästan tårögd för han kändes så fin! Idag fick han longeras och han var lika fantastisk igen, inte ens någon korsgalopp alls! Just nu känns det väldigt bra!

Idag har vi varit på lite äventyr på eftermiddagen som kommer att kunna bli spännande framöver, vi får se!

Finaste Sparky❤en fin ängel

Likes

Comments

Alltså idag var det så roligt! Vi gick upp till ridhuset och Madde tömkörde lite i början innan jag hoppade upp och red lite. Valdi var superfin och väldigt mjuk, jag måste bara våga slappna av. Men känslan jag fick idag var supertrevlig i traven! Jag galopperade på lina men jag styrde och linan var bara där som stöd. Det gick verkligen jättebra och han var väldigt lydig för låren när jag bröt av till trav vilket kändes väldigt roligt! Dagens pass var verkligen en självförtroendeboost, och det behövde jag när jag har tyckt att det känts lite hopplöst... men nu har lågan tagit lite fart igen! Ibland kan det vara lite svårt att ha självförtroende på topp när det inte känns som att man kommer någonstans. Då måste man glädjas åt varje litet framsteg, som att det till exempel går att rida i alla gångarter utan att studsa eller "bråka", för idag var Valdi ganska avspänd i galoppen också! Idag längtar jag till nästa gång jag får rida, typ imorgon! Nu i veckan fortsätter vi att rida ut lite lungt och pulsar lite snö, nu när det har kommit en del snö! Ute tränar jag mycket övergångar och att jag måste slappna av, speciellt i händerna så att jag inte blir stel och håller för mycket!

Likes

Comments

Wow! Så roligt att få avsluta kvällen med ett Jerringpris till Peder för hans otroligt fina prestation på EM i Göteborg. Jag var där men kollade bara på dressyren, hade dock gärna stannat kvar och sett hoppfinalen också! Tre Jerringpris till ridsporten nu!

Annars idag så tog vi en uteritt i det perfekta vintervädret... eller inte, haha! Det blåste ganska bra men vi gick upp i skogen så att det skulle bli lite mer lä. Jag är nöjd med dagens pass, jag fick till lite ögonblick här och där, där det kändes riktigt bra! Så kul att känna att någonting händer, även om det nu är i skritt och trav så är det ju ändå ett grundarbete! Energin ska ut på rätt sätt! Valdi skötte sig bra fast det var blåsigt, så han blev stundtals lite extra fiolsträng, men vi höll oss på mattan! Man måste ju träna på alla sorters väder och situationer för att vara förberedd på ev. tävlingar, där man inte kan påverka allt! Blåser det så blåser det!


​Min häst är en riktig myskille! Han älskar att gosa i boxen!❤

Likes

Comments

Det blev lite ändringar i dagens schema då vi hade tänkt att tömköra i ridhuset men på grund av träningar och andra saker fick vi inte ihop tiden. Så istället blev det ännu en uteritt men med lite longering i galopp. Vi började med att gå upp till utebanan och longerade i galopp så att han skulle få galoppera lite. Först fick han gå utan ryttare och sedan med mig på ryggen vilket funkade bra och han galopperade lika lugnt! Superkul! Efter det red vi upp i skogen och red massa övergångar mellan skritt och trav och idag kändes det ännu lite bättre än igår, jag börjar känna lite mer. När vi red tillbaka red jag en extra slinga med en liten backe som jag hade ridit precis i början, också men nu ville jag prova att galoppera lite. Det gick jättebra bort men när vi vände tillbaka blev det lite hastigt och en studs när jag tog lite för mycket. Annars kändes det väldigt bra och roligt att det funkade utan så mycket trassel! Hans höger bakben är för övrigt mycket bättre och inte alls så stelt något mer, så vi verkar ha gjort något bra med dessa uteritter!

Imorgon ska vi åka till Stockholm för att lämna min morbrors hund som har bott hos oss ett tag så då skulle Madde tömköra för vi tänkte stanna kvar där och shoppa lite.

Likes

Comments

Äntligen fredag och första skolveckan är avklarad! Känns dock som att jag har gått mycket längre än en vecka, haha. Men denna termin brukar gå fort med mycket lediga strö-dagar.

Idag tog vi en uteritt och provade att rida med en "gummisnodd", dels för att jag måste lära mig att vara helt stilla med handen, men också för att Valdi inte får sticka upp med huvudet hur som helst och sticka. Det fungerade väldigt bra och vi hade väldigt fin kommunikation vissa stunder. Jag får till lite fler tillfällen där jag kan korrigera honom när han vill smyg-öka. Vi red bara i skritt och trav eftersom galoppen är väldigt svår för tillfället men det ska vi jobba på imorgon på töm. Skritten kändes lite bättre idag och jag kunde rida ganska fina halter med nästan enbart att samla med knäna! Traven blev helt okej efter en stund och jag kunde korrigera honom när han ville öka, men tillslut fick jag till någon bra uppsamling när JAG ökade traven ett par steg och kunde samla upp lite fint! Lite trassel på slutet när jag skulle vända och rida tillbaka på en väg, men det hade Valdi tänkt sig så han backade ner i ett litet dike bredvid. Vi tog oss ur diket och jag fick min vilja igenom, han blev ganska fin efteråt när vi travade tillbaka. Så jag är nöjd med dagens pass och känner att vi fått nyttig träning, främst jag själv har fått lite mer känslor att lägga på minnet och saker att analysera.

Ungefär allt jag saknar just nu,sommar, min älskade C ponny, terrängen och vårt band till varandra❤

Likes

Comments

Idag tog vi tillfället att gå upp på utebanan för att longera, det har ju inte kommit så mycket snö här ännu (om det nu kommer komma något mer) så underlaget var helt okej. Valdi tyckte det var jättekul att få komma ut på den stora banan så han passade på att göra lite extra konster i galoppfattningarna! Idag såg högerbakben mycket bättre ut från start och inte lika stelt ut så det verkar har varit bra med uteritterna rakt fram. Det har varit väldigt kallt idag med i morse var det -14 grader ute! Så när vi skulle gå upp till utebanan frös ögonfransarna ihop och Valdi blev alldeles frostig i pannan när han hade sprungit klart, haha.

Likes

Comments

Idag red vi ut igen men med sadel denna gång! Valdi var väldigt pigg och jag har inte riktigt lärt mig hantera det, men det gick bra ändå även om det är väldigt svårt att inte ta för mycket och släppa i rätt ögonblick. Han vill ju gärna springa ifrån mig och ökar smått farten så att man inte ska märka och "helt plötsligt" går det väldigt hastigt. Efter ett tag börjar man lära sig att känna precis när han tänker öka, men just nu är jag fortfarande alldeles för långsam, ibland kan jag känna i "rätt" ögonblick och korrigera. För man måste ju också inte bara känna att något händer man ska ju också korrigera samtidigt på samma millisekund. På vägen hem red jag lite serpentiner i skritt längs vägen och kände att det verkligen var skillnad mellan höger och vänster varv. När jag skulle ställa honom åt vänster så ville han inte riktigt ta stöd och bära sig men i höger varv gjorde han det jättefin och jag kunde i princip bara tänka, så ska det vara! Efter en lite stund blev det bättre och stundtals lika åt båda håll, vilket kändes roligt att känna sådan skillnad!

Höger bakben var lite stelt i början idag med men jag upplevde det mindre än igår och kände ingenting i traven idag heller. Idag kändes han lite sned också, lite som om vi själva skulle ha vikt oss i sidan, men det kände jag bara av början. Nu rider vi endast rakt ute i skogen och längs vägarna så det gäller då också att jag tänker på att rida honom rakt.

Vi kör på så här hela veckan och kanske tömkör lite i helgen och ev. rider lite då också så får vi ser hur det gått!

Likes

Comments

Första skoldagen klar efter jullovet! Känns som att denna termin kommer gå fort! Men i alla fall, idag så bestämde vi att ta en lugn uteritt och jag körde barbacka (jättesmart när man inte har ridit på över en vecka) men jag bad mamma ta med ett grimskaft i fall att.😉 Vi skrittade mest men jag tog någon lite trav sträcka också och Valdi skötte sig super. I skritten i början av turen kändes han lite stel o höger bak men det kändes som att det blev bättre efter ett tag, i traven kändes det inget konstigt alls. Så kul ändå att äntligen få sitta upp och rida lite, även om det nu var en liten enkel tur! Vi har tänkt att vi håller igång honom ganska bra ändå så får vi se hur höger bakben fixar till sig. Han ska nog inte stå helt still för då blir det nog inte så bra... Så vi kör på lite lätt med skritt och trav rakt fram nu under veckan och ser hur det går.

Likes

Comments

Vi tog ut hästarna idag då det är vi som också hade helgen, bra för då hinner vi upp tidigt till ridhuset när det oftast är tomt. Vi longerade i dag så då är det bra om det inte är så mycket folk i ridhuset. Det gick ganska bra idag förutom att han släpar lite med höger bak och därför inte ser helt perfekt ut. Men idag provade vi med att jobba honom lite längre än vad vi gjorde igår på linan för att se om det släpper lite med benet. Jag tyckte faktiskt att det såg ut som att det blev lite bättre och att han inte släpade lika mycket på slutet. Det kan också har varit en inbillning... Men men. Imorgon börjar jag skolan igen efter ett skönt jullov. Det suger lite eftersom att jag kommer hem så sent på dagarna och ridhuset är ju upp taget typ ändå fram till 21 nästan alla dagar. Så vi får fundera på hur vi ska tänka nu med träning, eftersom vi inte vill att han ska behöva stå. OM det hade gått att rida så hade det varit lite lättare, men vi får se hur vi löser det helt enkelt! Hursomhelst ska det bli lite skönt att få tillbaka lite rutiner i vardagen, även om det är skönt med sovmorgon måste jag erkänna!😉

Längtar efter detta väder igen!

Likes

Comments