Godmorgon! Hoppas att ni alla har sovit gott. I skrivande stund sitter jag själv på pendeln. Jag ska nämligen träffa en kompis, vilket ska bli jätte kul! Då vi inte bor i samma stad blir det lätt att dagar blir till veckor, och veckor blir till månader utan att vi träffas. Någonting som självklart borde ändras på, då hon är världens goaste tjej! Planerna för dagen blir att umgås med henne och hennes familj. Jag hörde även någonting om att ta en lunch ute på stan, vilket alltid är mysigt. Innan jag hoppade på pendeln idag, tänkte jag på rosor. Jag ville överraska min underbara vän med det. Sedan insåg jag att det går inte att förklara min kärlek till henne via rosor, för oavsett antal, skulle rosorna aldrig täcka min oändliga kärlek till henne. Visserligen är det en underbar gest, men den finaste överraskningen är tiden man får spendera tillsammans. Orden som man får dela med varandra och minnena som man skapar ihop. Det är det finaste man kan ge. Det finaste man någonsin kan få.

Det här blev istället en kärleksförklaring till dig, från mig. Jag ser så fram emot att träffa dig. Dessvärre kommer jag inte stå med blommor på perrongen idag, för oavsett färg och antal skulle det aldrig kunna beskriva min stora kärlek som jag känner för dig. Du kommer istället att möta mig med öppen famn, med längtan och med all min kärlek. För jag älskar dig.

Med all kärlek, din Maja
<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår bra. Det gör jag! Jag har verkligen saknat att skriva till er. Sanningen är att timmar har ägnats åt läsande, dagar har spenderats med vänner och veckor har gått. Jag har varken haft tid till att förklara eller besvara frågor kring varför jag inte har bloggat på ett tag. För viljan har funnits där men orden har inte funnits till att förklara. Det har hänt mycket sedan sist. Jag såg att mitt senaste postade inlägg var efter nyår, där jag berättade om mina förhoppningar inför 2018 och hur jag hade spenderat nyår. Jag minns hur jag skålade in året i päron cider och sjöng till Håkan Hellström "Din tid är nu" nedanför en himmel av fyrverkerier. Det har nu gått drygt en och en halv månad sedan dess. Nya människor har kommit in i mitt liv och jag har återigen blivit påmind om minnen som någonstans djupt inom mig har vilat ett tag. Det känns som att jag tagit ett nytt kliv in i något ljust och vackert och jag är mer än hoppfull över att se vad det innebär. Jag har också påbörjat min andra termin på gymnasiet. Många av mina timmar har spenderats åt läsning, allt från juridik till hur viktigt det är att poängtera att vi alla är olika. Det är en charm i det.

Mitt år har börjat bra. Jag har lärt mig mycket. Jag har gjort mycket. Det blir därför svårt att sätta en specifik punkt på vart allting började, när allting som jag har gjort varit händelserikt. Handlingar har gått in i varandra och vardagen har smält samman med roligheter och lärdomar. Exempelvis har jag i januari insett vikten av att överraska varandra. Hur viktigt det är att säga mitt på ljusa dagar, jag är lycklig tillsammans med dig. Det är så viktigt att inte ta varandra för givet, för det är lätt hänt att timmar blir till dagar och veckor blir till år. Tid är en dyrbar sak och det finaste man kan göra är att ta vara på den. Jag hoppas att ni alla har fått en fin början på året och jag önskar över hela mitt hjärta att ni tar vara på tiden och vågar lyfta blicken och titta er omkring. Våga uppskatta och ge. Försök göra något roligt åt varje dag, för det man ångrar är det som man aldrig gjorde och det som man aldrig fick tid till att förverkliga. Låt oss överraska och lyfta vår hand för de som vi tycker om. För det som i slutändan betyder något är vad vi gjorde med tiden. Den tid som flöt förbi.

- Maja

Likes

Comments

Godmorgon! Hoppas att ni alla har sovit gott. Det här är den andra dagen på 2018. Trots att första dagen har bestått av hemma mys framför en rad av olika serier så måste jag erkänna att jag har en otroligt positiv känsla över 2018. Jag hade möjligheten att fira nyår tillsammans hos en fin vän. Det var flera obekanta ansikten på festen men det var otroligt kul att träffa lite nytt folk. Vi blev ett härligt gäng! Vi alla stod för olika rätter och jag tillsammans med tre andra stod för snittar som förrätt. Mums var även det. Utöver det så gjorde vi aktiviteter som dem hade engagerat. Vi summerade också 2017 med ett nyhetsquiz och skrev bucketlist efter tolvslaget. Sedan blev det en och annan dans till 2017 mest spelade låtar. Dessutom så firade vi in det nya året med "Din tid kommer" av Håkan Hellström. Känslan av fyrverkerier, skratt och förväntan blev svårslaget. Det blev en härlig kväll med mycket skratt, och jag är innerligt tacksam och glad över att få fira in 2018 tillsammans med dem! 

Hoppas att ni hade ett mysigt nyår! Kärlek till er.

Likes

Comments

- Allt händer av en anledning. Om någonting jobbigt inträffar, känns det självklart påfrestande i stunden. Men någonstans är det också en lärdom. Du kommer gå starkare ur situationen och kunna hantera den på ett bättre sätt nästa gång, som du vet är bättre tillämpad för dig. Då du en gång tagit sig igenom det.

- Våga hålla någons hand. Det är så otroligt viktigt att prata om känslor och våga öppna upp hjärtat. Vi alla behöver tala om hur vi mår och vi alla behöver bolla det med någon. Hjärtat behöver lätta och tankar behöver rensas för att man ska kunna tänka klart.

- Vi behöver prioritera ärlighet. Vi behöver vara ärliga mot varandra för att inte såra varandra. Oavsett om det är en mindre bra handling som man har genomfört, vinner man alltid på att vara sann mot sig själv och berätta. Någon gång kommer den säkerligen fram. Desto mer tiden går, desto mer blir hjärtat sårat. Våga berätta, för någonstans vinner ärlighet framför lögn och förnekelse.

- Var positiv! Allt blir så mycket enklare om man har en positiv inställning. Att vara arg, ledsen och sur är någonting som tar mycket energi. Men självklart är det också behövligt att uttrycka känslor för att själv kunna landa i situationen och hitta tillbaka till sig själv. Med en positiv inställning känns vardagen lättare. Saker är vad man gör dem till och man kan inget annat än försöka och göra sitt bästa.

- Glöm inte bort att klappa dig själv på axeln! Du är grym bara genom att vara du. Varför behöver du vara någon annan när du är så fin såsom du är? Det finns bara en av dig! Glöm inte bort att klappa dig själv på axeln. Den insats som du gör, kan du bara göra på ditt sätt. Det gör dig också så speciell!

- Våga ta kontakt med nya människor. Visst kan det kännas påstridigt och läskigt, men vänd det istället till något positivt. Tänk vad mycket kul du skulle kunna få uppleva och tänk hur mycket nytt du skulle kunna få lära dig av dem. Man måste våga för att vinna och man måste våga drömma för att få uppleva.

- Inga drömmar är för höga för att uppnå. Drömmar är inga fantasier utan bara livsversioner som man vill uppnå. Alla är vi starka och vi alla har förmågan att ta oss vart vi vill. Men vi kan behöva hjälp på vägen för att kunna få det till verklighet. Våga prata öppet om det, men glöm aldrig att den finns inom dig och att allt är möjligt att uppnå- så länge du tror på dig själv och dina möjligheter som du själv besitter.

- Var öppen för andra tyckanden, personligheter och upplevelser. Testa på, träffa nytt folk och lär dig! Vi alla är vi olika och vi alla besitter olika kunskaper och bakgrunder. Med ett öppet tankesätt kan du lära dig att acceptera andra och dig själv vilket är viktigt för din egen självsyn.

- Gör det bästa ur situationen. Känner du dig osäker i något, eller känner du bara att du vill ha något överstökat? Försök göra det bästa av situationen. Du kan inte göra något annat än ditt bästa. Tro på dig själv!

- Våga möta diskussioner! Är det någonting som känns mindre bra, något som du oroar dig för eller känner du att du blir illa behandlad? Tveka inte att lyfta dina tankar! Vi alla förtjänar att må bra. Våga också möta diskussioner med vänner, bekanta och familj om bråk skulle uppstå. Jag tror på att dela med sig om sina tankar för att någonstans förstå varandra. Glöm aldrig, att känslan som du har kan ingen ta ifrån dig!

Likes

Comments

Här sitter jag. Efter ett helt år är det dags att knyta om säcken igen. Vad har hänt? När jag frågade min släkting om att sammanfatta året med tre ord blev jag själv fundersam. Hur skulle jag välja att beskriva året? När jag firade in 2017 stod jag tillsammans med en vän. Båda stod vi med förhoppningar om hur gymnasiet skulle bli. Tankar om kärlek och vänskap blev centralt. Skulle man träffa någon ny att hålla handen när man behövde den som mest eller skulle man äntligen få hjärtat att börja bulta? Inte visste jag när vi skålade in det nya året att 2017 skulle innebära känslomässiga förändringar. Inte heller visste jag att jag skulle sitta i en ny lägenhet ett år senare och sammanfatta året. Då var framtiden ännu oförutsagd. Då var händelser länge ogjorda.

Ett år senare kan jag konstatera att våra förhoppningar och önskningar har gått i uppfyllelse och överensstämt med årets alla händelser. Jag har fått snudda vid känslan av att vara intresserad och jag har fått känna hjärtat slå. Men bland ord och förhoppningar har jag landat i att jag är stark ensam. Ibland är det olikheter som för en samman. Ibland är framtiden för oförutsagd och spännande att man väljer att hejda sig. Allt sker av en anledning och allt är en lärdom. Även fast vägarna inte fortsätter åt samma håll har vägarna en gång korsats och gjort ett avtryck. När höstkylan var som mest påtaglig insåg jag också vikten av att hålla någon i handen och lätta på hjärtat. Man behöver ge hjärtat utrymme för att det ska kunna fortsätta slå för dem som man tycker om. Och man behöver rensa tankar för att man ska kunna tänka klart.

När året börjar lida mot sitt slut börjar man sammanfatta året. Vad har varit bra och mindre bra, vad har jag lärt mig och vad har jag fått uppleva? När man går in i ett nytt år brukar nyårslöften diskuteras. Vad ska man försöka undvika och vad ska man försöka göra annorlunda? För mig handlar ett nytt år om möjligheter. Jag försöker istället se att jag lärt mig något av året och gå in med en positiv inställning. Livet är vad man själv gör det till och oavsett handling kommer det alltid nya möjligheter. Man måste våga för att vinna och man måste våga drömma för att få uppleva. Det här året vill jag inte sätta några löften eller krav på mig själv att uppnå. Det här året vill jag istället uppmuntra andra till att finna lycka och klappa sig själva på axeln. För det som i slutändan spelar någon roll är hur man mår. Lycka infinner sig inte vid höga krav utan när man finner en balans mellan passion och prestation.

Den stora frågan är, hur skulle jag välja att sammanfatta året med tre ord? Jag skulle säga att året har varit lärorikt, känslomässigt och omväxlande. I vissa situationer har jag upplevt himlen som grå. Men jag har lärt mig att det alltid döljer sig solsken bakom hustaken. Jag har inte alltid kunnat snudda vid den, men det kan jag nu. Solsken vilar över hustaken och jag tror att det är här för att stanna. Vad som kommer att hända nästa år är ännu oklart. Himlen är ännu oskyldig att berätta. Man kan inte snudda vid framtiden och man kan inte se vad som kommer att inträffa. Men jag vet att ur någonting nytt kommer det alltid nya möjligheter. Kanske är det även det som bygger upp längtan och förhoppningar. För framtiden är ännu oförutsagd. Den är ännu främmande och smygande. Man kan inte längta förr än man vet vad som kommer att inträffa. Och man kan inte kasta sig in i något nytt om man inte en dag vågar vända sig om och blicka tillbaka. För vi begår våra handlingar nu. Det är nu som vi gör våra val. Det är nu som hjärtat bultar. Det är nu som vi håller varandra i händerna. Det är allt som har någon betydelse. För vår tid är nu.

Likes

Comments

Det var evigheter sedan jag tittade in här sist. Jag har försökt att inleda och beskriva, men jag har aldrig funnit orden. Jag har försökt men aldrig hittat tiden, tillfället eller sammanhanget. Det har hänt så otroligt mycket sedan sista orden jag skrev i mitt förra inlägg, att det ger mig svindel över hur mycket som kan hända på så kort tid. Och det ger mig svindel över hur jag ska börja inleda allt. Det känns som jag tappat mitt ordförråd fast jag har närmare till känslor och ord än tidigare. Det känns som om jag har glömt hur jag formulerar mig. Fast jag själv vet att det inte bottnar sig i det. För det handlar om mig, om oss. Inte trodde jag för några månader sedan att jag skulle sitta i en ny lägenhet och jag skulle vakna upp till vyn av hustak. Inte trodde jag att mina föräldrar skulle gå skilda vägar. Det blir svårt att inleda ett inlägg och välja orden, när varje del som inträffat varit betydelsefull för min egen utveckling.

Jag är så oerhört tacksam över familj, vänner och bekanta som stöttat mig. Det fick mig att inse att jag inte kan leva utan er. Tack vare er har jag haft ett leende på läpparna och sett något positivt med situationen. Inte trodde jag att någon skulle ta min hand och hålla den så hårt och beskyddande som ni. Inte trodde jag heller att mitt hjärta skulle börja slå när jag behövde det som mest. Förhoppningar började byggas upp och gå i hand med förväntan. Plötsligt kändes framtiden ljus, enkel och lekfull. Jag kände mig tillfredsställd och lycklig vilket jag också är idag när jag vaknar och slår upp mina blå och sneglar ut över hustaken. Framtiden ser ljus ut. Den är vår.

Men ur någonting mindre bra kommer det alltid något positivt. Även fast det kan kännas mörkt, så finns det alltid färger runt omkring en. Vissa lyser klarare än andra. Man kan vara för blind för att se det som fortfarande får en chans till att infinna sig. Efter regn kommer det alltid solsken. Och jag har börjat ana det börjar lätta bakom hustaken. Mitt hjärta har börjat att bulta och jag har på onsdag (!!) gjort min första termin på gymnasiet. Jag är mer exalterad över att se vart dagarna kommer att ta mig. Jag vill göra allt för att lyckas. Jag vill göra allt för att få tiden framöver lättare, enklare och spontanare. Jag trodde att jag hade slutat skriva, slutat finna orden och öppna mitt hjärta. Orden kändes för svåra att välja bland och hjärtat var för skärrat för att lätta på. Men det var bara en början på något nytt. En början på något vackert. För det är ljust bakom hustaken. Och jag har bara ett hörn från att snudda vid solsken. Jag är mer exalterad än någonsin över att våga ta steget. Och jag gör det nu.

Likes

Comments

Hallå hallå! Hur mår ni? Höstlovet börjar närma sig sitt slut nu även för mig. Vi hade nämligen studiedag idag också vilket för övrigt var väldigt välbehövligt. Den här veckan bjuder nämligen på två inlämningar och två prov. Härligt att börja första veckan med en rivstart. Det känns att man är igång! Men vad hände på ledigheten då? Jag har återhämtat mig, tagit välbehövliga träningspass och grottat ner mig framför tv:n bland täcken och kuddar. Sedan har jag räfsat och gjort fint på landet, överraskat mormor och morfar, haft husvisning, strosat runt på IKEA och dagdrömt om lägenheten och träffat min älskade bror. Snacka om fulländat lov. Precis så ett lov ska vara bortsett från hur fort det går!

Idag har jag för första gången på en vecka tagit fram plugget. Jag har bläddrat bland sidor, läst artiklar och skrivit på inlämningar. Med andra ord är det mindre plugg till veckan vilket är super skönt! Det känns både behövligt och avkopplande. Idag tog jag även en promenad runt större delen av området där vi bor. Det slutade med att jag kom hem 1,5 timme senare. Det var minst sagt mysigt att bara strosa runt bland löv och höra ljudet av Melissa Horn i öronen. Det är inte ofta man går intill vattnet strax efter tio en måndag. Inte heller är det ofta himlen är alldeles blå och vattnet är alldeles spegelblankt.

Hoppas att ni har haft en fin ledighet, annars hoppas jag att ni har haft en härlig jobbvecka. Ta hand om er!

Likes

Comments

Hej och godmorgon på er! Hoppas att allt är toppen med er. Med mig är det bara bra. Jag vaknade faktiskt upp med ett leende på läpparna idag. Dels för att det nalkas Linköping och IKEA, lite köksinteriörer ska nämligen införskaffas och jag ser otroligt mycket fram emot det. Flytten går om bara 27 dagar! Sedan gjorde jag en supermysig fika igår med en gammal klasskamrat. Vi tog rekord i fika tid och det blev bara roligare och roligare desto tiden gick. Super kul att träffas igen!

För tillfället är jag så glad. Jag kan med handen på hjärtat säga att efter regn kommer solsken och att saker och ting oftast händer av en anledning även fast det kan kännas jobbigt i stunden. I många fall går man oftast stärkt ur situationen och lär sig någonting av det. Det har jag gjort. Jag vet att kärleken kan vara svår och hjärtskärande. Men jag vet också att den kan vara alldeles alldeles underbar. Vi alla har ett behov och kärlek. Och vi alla dras mer eller mindre till den. Idag går jag med tusen leenden och med varmt hjärta. För jag vet att efter regn kommer solsken. Å efter solsken kommer kärlek i all oändlighet.


Kärlek till er!!

Likes

Comments

Hej på er! Det var ett tag sedan sist. Nu har jag mitt efterlängtade höstlov och jag är överlycklig över det. Sista skolveckan bestod av ett flertal redovisningar, både i skriftlig som i muntlig form. Det krävdes en hel del förberedelse och jag la ner både hjärta och själ i alla arbeten. Nu kan jag däremot lägga plugget på hyllan och bara koppla av! Det känns som att det är precis det som man behöver. Det här lovet kommer jag att bara fokusera på återhämtning. Jag kommer att koppla av, vila och samla kraft till vad som väntar efter lovet. Jag kommer även att göra en liten utflykt och kolla på inredning. Det väsentliga har redan införskaffas men jag kan ju inte låta bli att fantisera om hur det kommer att bli. Lite spännande är det allt. Flytten går nämligen om en månad, otroligt vad fort tiden går!

Idag har jag tränat. Jag har faktiskt precis avslutat mitt träningspass. Jag körde igenom hela kroppen idag, bättre att träna hela kroppen på en gång när man ändå är igång känner jag! Jag tränade faktiskt ute idag. Kanske lite annorlunda när det är fem grader ute, men det var både avslappnande och skönt! Ibland är det bättre att träna ute där det är svalt istället för att vara varm inomhus. Jag använde mig lite av hantlar och gummiband och jag blev förvånad över hur mycket man kan göra med det! Det är allt man behöver för ett träningspass. Å andra sidan får man inte glömma bort att det ska vara roligt också.

Något som jag vill lyfta generellt är att det inte finns några måsten. Bara saker som man behöver uppmuntras till för att kunna genomföra. Det behöver inte röra träning, utan det kan röra ens vardagliga livsstil. Man behöver hitta motivation om det känns jobbigt och man behöver ta egna ställningstaganden när det kommer till beslutsfattande. För valet är alltid vårt. Det finns mycket man inte måste.

Kärlek <3

Likes

Comments

Det är så otroligt mycket som har hänt sedan sist. Det finns saker som jag redan har delat med mig om. Annat har jag fortfarande kvar på hjärtat. Tiden går så fort. Man får räkna hur många dagar som har gått sedan man sist stannade upp och tänkte. Och man får försöka minnas hur många dagar som har gått sedan man sist utförde en handling. Minst sagt. Tiden går fort. Hösten tappar löv snabbare än vad man hinner blinka. Plötsligt vaknar man upp till färger utanför ens fönster och man frågar sig när de fick möjlighet till att falla. Man lyssnar på fåglarna men hör att de blir tystare ju längre tiden går eftersom att kylan börjar smyga sig in. Alla söker sig hemåt. Man letar fram halsdukar. Vinterjackor likaså. Våra händer letar sig längre ner i fickorna och vi springer emellan affärer, ser juldekoration plockas fram i slutet på oktober. Man frågar sig, vart tar tiden vägen? Vilka månader har jag missat?

Någonstans är december månad mer än välkommen. Den kommer att erbjuda så mycket nytt att jag knappast kan hejda mig. Jag står med öppna armar för att se vad den kommer att erbjuda. Den kommer att ske en flytt och en jul i ny lägenhet. Det ser jag fram emot även fast minnen finns bevarade här. En hel uppväxt finns inom dessa väggar. Skratt har studsat längs väggarna och kärlek har fyllt våra rum. Men allting har sin tid. Allting har sin förändring. Ingenting varar för evigt. Tur är väl ändå det? Om det inte skulle ske någon omväxling skulle man aldrig kunna se det från en annan synvinkel. Man skulle aldrig kunna se hur bra man har haft det. Och man skulle aldrig kunna se hur bra det kunnat bli om man aldrig gav det möjligheten.

Jag hoppas att ni alla mår bra, sluta aldrig att tro på er själva. Kärlek till er!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Veckans roligaste?
Mycket kul har hänt den här veckan! Lite som jag nämt tidigare så ser jag att dagarna är vad man själv gör dem till. Mycket kan man själv påverka och göra bättre. Det man inte kan påverka har man inte ansvar över. Men man kan vara en del i att driva det framåt mot en bättre riktning. Det roligaste som har hänt den här veckan var när hela skolan samlades för att utföra handlingar (utifrån egen vilja) för att skapa en bättre gemenskap på skolan. Behövligt och kul. Vissa gick in för det mer än andra, men många var ändå en del i att påverka. Och jag kan konstatera att det var kul med spontana komplimanger, leenden och hälsningar. Mer av sådant!

Veckans bästa nyhet?
Det var helt klar när jag fick beskedet om att vi hade fått en lägenhet. Jag kände både lättnad, glädje och längtan. Jag var så otroligt lycklig och glad över att vi hade hittat en lägenhet som kändes rätt. Den första december blir det inflyttning och jag längtar mer och mer för varje dag. Jag kan nu uppriktigt säga att efter regn kommer solsken. Det stämde.

Veckans lärdom?
Det som ger en negativ energi ska man inte omges av. Man väljer själv sina val och man har ett val i att se vad som är rätt för sitt eget bästa. Man behöver inte. Man måste inte. Men man måste må bra och prioritera sig själv.

Veckans mest komiska?
Det kom fram att en av min klasskompis bor i samma hus som jag ska flytta in i. Inte nog med det så bor vi i samma trappuppgång. Sedan så jobbar vi på samma jobb. Kan det blir mycket mer komiskt?

Veckans mysigaste?
Jag föreslog en mysig och spontan fika med en ny vän från gymnasiet! Vi tog en fika ihop efter skolan och lärde känna varandra. Det var en fin och stark tjej, och det blir garanterat flera fikastunder framöver!

Veckans längtan?
Jag längtar till julafton och till att flytta in i min nya lägenhet. Samtidigt som jag längtar tillbaka till sommaren och värmen, fågelkvitter och sommarbrisar. Havet och skriande fågelmåsar i skärgården. Kluckande vågor som slår mot bergshällar. Fötter som pendlar fram och tillbaka i stilla vatten. Det finns mycket jag längtar till. Kanske är det även det som gör att det blir så underbart när det infinner sig? 

Hoppas att ni alla mår bra, kärlek till er!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att solen skiner på er idag. Vad har ni gjort idag? Själv har jag haft matte och engelska föreläsning. Jag slutade tidigt och gick därefter och laddade mitt busskort. Otroligt att det kanske var sista gången som jag laddade mitt busskort. Vi flyttar nämligen om en månad närmare skolan. Jag längtar redan efter längre sovmorgon! Inte nog med det så har det hänt mycket sedan sist. Ett prov har tagit upp mycket tid, ett besök i Linköping har gjorts och långmys med en kompis har hunnits med. Och mycket mer! Otroligt vad mycket man kan hinna med bara på några dagar.

Hösten har på några dagar kommit närmare och syns nu tydligare än någonsin. Jag knäppte dessa magiska bilder på vägen hem. Träden är alltid lika fina, alltid lika tydliga att urskilja årstiden på. Efter en kämpig bit hem med mycket (inom parentes härlig) träningsvärk kom jag äntligen hem. Sedan dess har jag pluggat, ätit och pluggat ännu mera. Inte mycket annat har hunnits med, men en massa mattetal har gjorts vilket är positivt. Nu har jag min efterlängtade paus från plugget. Behövligt. Man måste koppla bort det för en stund för att få plats till att kunna tänka klart. Så är det i egentligen med allt. Även med sådant som man tycker mindre om. Man behöver ge något tid för att själv kunna förstå. Hoppas ni alla mår bra, ta hand om er! 

Kärlek <3

  • Filed under: Vardag

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår toppen. Jag mår bättre än bra. Jag kan nu efter en lyckad oktoberfest, lägenhetsvisning och skolvecka säga att fredagen den trettonde kan vara riktigt bra. Veckan avslutades på ett bättre sätt (!!). Igår så fick jag kila iväg lite tidigare från skolan för att titta på en lägenhet. Jag kan bara säga ett enda ord. Kär. Jag älskade den. Det ena led till det andra och den första december blir ett datum att ringa in med hjärta i almanackan. Klura på det ni.

Jag tillsammans med mina två mammor (nära relation som vi har!!) firade in helgen på ett mysigt fik. Sedan tog vi en titt i några affärer innan vi var tvungen att springa vidare. Jag gjorde mig i ordning hemma och hämtade sedan upp en kompis påväg till förfest. Sedan blev det dans dans dans hela kvällen lång. Strax efter två kom jag hem och jag kan konstatera att jag slocknade snabbare än vanligt. Fredagen den trettonde kan erbjuda mycket kul ändå!

<3

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att allt är toppen med er. Med mig är det bra. Min vecka är helt fullspäckad med redovisningar. Det känns som att man bara har sprungit mellan lektioner och redovisningar de senaste dagarna. Efter skolan så har jag klämt in en fika stund här och där med kompisar för att försöka tänka på något annat. Jätte mysigt var det! Det är lätt hänt annars att man bara prioriterar plugg. Imorgon väntas det ett engelska tal och massa pass. Underbara torsdagar. Sedan nalkas det oktoberfest på fredag! Men först blir det att skriva en svenska roman analys. Det känns som att helgen kommer att bli värdefull och behövlig.

Inte nog med det så fyller pappa år på söndag och det blir att fira honom. Då ska vi även möta upp min bror (!!). Alltid lika kul att träffas. Det nalkas också husvisning och lägenhetsvisningar. Det ligger mycket känslor i huset men jag börjar acceptera det mer och mer. Förändringar kan leda till något bra. Som i sin tur kan resultera till något ännu bättre. Åtminstone vill man tro att efter regn kommer solsken.

Hoppas att ni har haft det bra sedan sist och att ni har haft en fin vecka. Kärlek till er!! <3

Likes

Comments

Det är en ny dag i oktober månad. Löven har börjat falla och lägga sig likt ett täcke över gräsmattor. De lägger sig över all grönska och döljer allt som tidigare blommat. Allt som tidigare varit vackert. De gräver sig ner bland växtlighet och döljer allt förnuft, allt förtroende och skuggar över ännu en sommar och välkomnar mörker. Som om sommaren aldrig existerat. Någonstans under löven vilar det en hemlighet. Någon väntar på att bli sedd, uppmärksammad och tilltalad. Någon under löven väntar med tyngd på sina axlar, utan att bli hörd. Utan att bli uppmärksammad. Någon försöker ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan. Likt en fallen ängel.

Jag trycker min hand längre ner i jackfickan och försöker leta fram en varmare plats att vara på. Denna dag har kylan börjat smyga sig in. Det märks när jag andas in och hur den fuktiga och svala luften brer sig runt i mina lungor. Jag ryser till och andas ut samtidigt som jag ser hur luftpartiklar figurerar sig på en grå himmel. En kall vind tränger sig in bland mina ytterkläder. Jag försöker motvilligt dra åt mig halsduken samtidigt som jag vägrar att inse att sommaren är förbi. Jag skakar motvilligt till och fäster min blick längre fram. Gatan står tom och grå. Några kvinnor med barnvagnar är det enda jag ser. Barnen ser lyckliga ut. Deras skratt kastas längs husväggarna likt ett sorl och borrar sig ner i mig likt ett själsligt pirr. Ovetande är ändå barndomen. Bredvid mig möter jag en man som tittar på mig med en förtvivlad blick. Hans händer letar sig ner i fickorna samtidigt som hans axlar söker sig uppåt. Han letar efter harmoni men finner den inte på en kall, grå gata som denna. Han passerar mig och jag ler hoppfullt. Jag får inget svar tillbaka.

När jag närmar mig ingången till skolan drar jag av mig halsduken. Värmen känns närmare än någonsin. På väggarna sitter planscher på en bättre värld och hur alla ska vara behjälpliga till att uppnå den. Jag möts av leenden och skratt. Handflator som läggs mot varandra och armar som läggs om varandra. Någon hälsar på mig och jag sträcker fram min hand. Jag följer efter och vi inleder en dialog. Alla intryck av skolan tilltalar mig. Min blick klättrar sig upp längs väggarna och sorlet som når mig i matsalen ger mig känslan av gemenskap. Trots att det ger mig ett varmt och harmoniskt intryck, betyder det inte att det är stämningsfullt på alla platser i samma byggnad. Någonstans bakom skåp och skolgård finns det alltid hemlighet bevarad. En hemlighet som får någon att vilja bli fri från förtvivlan och ta sig ut. Bland sorlet och oändligheten ser jag en pojke. Han har händerna i jeansfickorna och jag ser hur han letar efter bekräftelse och gensvar. Ingen möter hans blick. Ingen ser honom. Ingen lägger märke till hans cirklar han gör med fingret. Ingen lägger märke till bilden han instruerar av en bättre värld. Ingen annan ser den mer än jag. Senare under dagen möter jag honom igen. Jag känner medkänsla och oumbärlighet till att prata med honom. Jag lägger min hand på hans axel och säger. Jag ser dig. Du är stark. Ingen ska få trycka ner dig. Sedan vänder han sig om. Han är för tacksam. För lycklig för att besvara det. Jag kan ana hur hans ansikte speglas i en fönsterruta. Han ler. Hela han strålar av lycka. Han stannar och vänder sig om mot mig, lyfter sin ena hand och ger ifrån sig ett leende. Som om han vore en fallen ängel som väntade på att få bekräftelse. Som om han försökt ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan.

Det är en dag i jasminens månad och jag är på väg hem. Parkerna står tomma på löv och träden blommar. På parkbänkarna sitter en man med sin fru. Framför sig har dem en barnvagn. Barnet skrattar och föräldrarna tittar på varandra. Med en sådan ömsesidig kärlek som får mig att längta ännu mera. Plötsligt avbryts deras tankar och deras blickar dras mot mig. Som om de hört min tanke. Som om de hört min talan. Något i deras ögon får mig att hejda mig. Något i deras blick får mig att bli påmind. Jag minns dem. Bakom stadens sorl och bakom en trädalé ser jag en pojke. Han är lycklig och skrattar till musiken som han går runt och nynnar på. Jag ser inga händer i fickor och jag ser ingen som letar efter uppmärksamhet och upprättelse. Löven har sedan tidigare lagt sig över all grönska och gömt allt som tidigare varit vackert. De har sedan tidigare grävt sig ner bland växtlighet och gömt förnuft, förtroende och välkomnat mörker. Någonstans under löven vilade det en gång en hemlighet. Någon väntade på att bli sedd, uppmärksammad och uppmuntrad. Någon väntade med tyngd på sina axlar, utan att bli hörd. Utan att bli uppmärksammad. Någon försökte ta sig ut, få luft och bli fri från förtvivlan. Likt en fallen ängel. Kanske kan ett leende på en grå gata i oktober månad ha mer betydelse än vad man tror. Kanske kan några ord vara mer meningsfulla än svårigheten i att uttala dem. Kanske kan ord och leenden komma vid rätt tillfälle i livet, kanske kan någonting sorgligt bli till något riktigt bra när en blick möter någon annan. *

Likes

Comments

Hallå hallå! Det var länge sedan som jag skrev här sist. Jag tittade in här en sväng igår men lyckades olyckligtvis radera mitt inlägg, inte lika kul. Därför skriver jag ett lite längre inlägg nu! Kanske var det en mening med det också? Min blogg uppdatering är inte den bästa när jag går i skolan hela dagarna, jobbar och socialiserar mig. Önskar dock jag kunde göra oftare. Jag har så mycket roligt att berätta! Men jag får väl bara landa i att det är mycket nu och att det kommer några inlägg då och då. Bättre kvalité framför kvantitet, eller hur? ;)

När vi rensade hemma och städade så hittade jag en gammal debatt/krönika som jag hade möjligheten till att publicera i en tidning. Idag är det drygt ett och ett halvt år sedan, otroligt hur fort tiden går! Jag minns än idag då jag skrev den, hur jag tänkte och hur jag kände. Hur jag ville påverka och hur ja ville få andra att känna. Jag minns hur mina ord blev till meningar och hur mina meningar sakta men säkert fick varsitt budskap, varsitt stycke. Jag minns när den blev publicerad. Jag minns min glädje. Min längtan. Mina förhoppningar. Idag läser jag den igen. Bearbetar och återupplever. Reflekterar och inser hur mycket som kan hända på ett och ett halvt år. Hur mycket som kan få plats till att infinna sig, ta plats och utvecklas. Hur mycket som texten lyser mina värderingar. Vem jag är. Vad jag tror på. Än idag.

Hur har eran dag varit för övrigt, hur mår ni? Min dag har varit grå och ganska så lång. Jag fyllde den med plugg hela eftermiddagen/kvällen och med ett matte prov. Sedan så gick jag och köpte en sallad på lunchen. En kanelbulle fick det även bli nu när det är kanelbullensdag! Man får ju passa på. Nu är det tanken att jag ska gosa ner mig i soffan framför en bra bok, som även visar sig vara skolrelaterad! Tar skolan över våra liv?

Jag är så tacksam och glad för alla som stöttar och visar medkänsla, kärlek eller omtanke i situationen som jag befinner mig just nu. Ni är underbara. Glöm aldrig att ni är fantastiska! <3

Likes

Comments

Hej på er! Vad gör ni en lördag som denna? Hos mig är det strålande sol och blå himmel. I skrivande stund sitter jag nämligen ute på balkongen med filt och kuddar. Man har på löven kunnat konstatera att hösten är här. Kylan känns av den också. Filt och kuddar känns därmed behövligt. Men solstrålarna är ju fortfarande för svårt för att kunna avstå och tacka nej till. Idag så har jag träffat en kompis inne i stan. Vi möttes upp för en gemensam lunch på Spicy hot. Ett vinnande koncept funkar ju alltid. Vi kollade även lite i affärerna innan jag var tvungen att springa vidare till en lägenhetsvisning. Om ni har läst mina tidigare inlägg så har det varit dolda budskap för vad som ska komma skall. Vissa har kunnat se innebörden i orden, andra har kunnat relatera. Förändringar knackar nämligen på min dörr. Kanske är det även dags för mig att tacka och bocka och öppna den. Kanske så väntar det något bra bakom den.

Ikväll så ska jag iväg återigen för lite födelsedagsfirande. Två tjejer som jag känner har fyllt år och hela tjejgänget ska samlas för att fira dem. Det ska bli jätte kul att träffa alla igen efter en uppstart på gymnasiet. Tanken är att jag ska spendera min kväll där, vilket ska bli mysigt! Imorgon så nalkas det en gymdejt på förmiddagen (...) och plugg. Men mer om det då! Nu ska jag njuta av min lördagkväll. Hoppas att ni alla får en fin kväll, massa kärlek till er!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni alla mår toppen. Idag har jag haft en lång dag i skolan. Jag började strax efter åtta och kom hem lagom till middagen. Skoldagar när dem är som bäst. Efter ett kommunikationspass om medias roll i samhället, flertal skrattattacker till en imiterande lärare för att få matte uppgifter till att låta roligt, efter engelska hörförståelse och tyska glostest började skoldagen lida mot sitt slut. Det är otroligt hur mycket kul man kan klämma in på en dag!

Väl hemma så väntade det mera plugg. Imorgon har jag nämligen en tyska inlämning och en svenska diskussion. Jag började även att skriva på en novell som jag hoppas på att kunna visa er inom en snart framtid. Men mer om det inom kort. Igår hade jag även mitt första utvecklingssamtal på gymnasiet. Jag är så otroligt glad över mitt gymnasieval och över alla personer som jag har haft möjlighet till att lära känna. Super nöjd är jag även med våra mentorer som är så otroligt peppande, drivande och engagerade i våra arbeten. Det får man aldrig nog av. Det uppskattas. Genom förtroende och stöttning mår man som bäst. Genom mål och bearbetning utvecklas man som mest. Glöm aldrig att det är ni som avgör era handlingar. Det är ni som skriver er historia. Det är ni som sitter med ansvaret, med drömmarna och visionerna. Våga sväva, våga lev och våga tro. Jag tror på er!

Kärlek

Likes

Comments

Godmorgon på er! Det har hänt mycket sedan jag skrev här sist. Jag har fått höra så många fina och kloka ord från er sedan mitt förra inlägg. Jag är så tacksam och glad över att responsen har varit fin och det gläder mig då när det tynger mig. Jag är medveten om att det kommer att bli annorlunda, men bra i slutändan. Det kommer att bli nya intryck och främmande men spännande. Och det kommer att upplevas sorgligt men det är behövligt. Det kommer bli bra. Åtminstone så vill jag tro att efter regn kommer solsken och att det kommer att kvittra som aldrig förr.

Igår morse så mötte jag upp en kompis lite spontant inne i stan. Vi har länge försökt planera in någonting och tog nu tillfället i akt när vi började sent. Vi träffades för en frukost och pratade massor om livet. Jag tog en macka som var enorm vilket slutade med att jag stod mig enda tills vi slutade. Vi fick även lite tid över innan vi började så vi körde en morgonshopping. Jag testade massvis av kläder men inget följde dessvärre med mig hem. Bättre lycka (inom parentes tid) nästa gång!

Efter en massa manusskrivande till ett historiskt reportage i skolan så åkte jag hem. Jag njöt ute på balkongen med värmande solstrålar som nästan kändes som vårens första men som troligen var sommarens sista. Sedan så stod det stallet på schemat. Jag trimmade en häst med mycket temperament men som är rolig att rida. Jag kan med andra ord säga att jag har träningsvärks deluxe idag! Men inte gör det särskilt mycket när jag har studiedag hela dagen idag.

Hoppas att ni alla mår bra. Tack för all fin feedback och kloka ord, det betyder massor! Massa av kärlek till er! <3

Likes

Comments