Godmorgon! Bloggen.

Jag tog nyss mitt tunga pick och pack och rörde mig mot skolan eftersom att mitt löjliga schema inte tillät mig att vara hemma och slappa längre.

Snart börjar min första lektion, Spanska. F**k vad
sömnigt. Man kan ju undra vad det ordet kan vara, svårt att veta eftersom det var censurerat. Kanske fyck? Fock? Flik?. Ja hörni... det är svårt att veta med censur trötts allt.

Jag känner för att rebella lite och skippa Spanskan, två av mina lektioner är inställda och som vanligt ordning har jag alltid 2 timmars håltimme denna dag på veckan vilket jag brukar försöka använda till 2 timmar av pluggtid, det slutar oftast i ett 2 timmar av snacka-skit-tid med en kompis istället. Jag menar, desto mindre lektioner jag har på en dag desto mindre är chansen att jag tar mig till skolan överhuvudtaget. Jag ska då alltså ta mig igenom processen att vakna, kliva upp ur sängen, äta frukost, klä på mig och sedan traska iväg till skolan för att ha 1 lektion? En lektion jag hatar? Och inte förstår?

Jag tycker ändå att hela systemet känns rätt konstigt. Tillexempel, om jag vill bli mäklare, varför i helvete ska jag då vara bra på att laga mat eller bygga en trälåda, om jag vill göra mig en tomatsoppa ja då tar jag upp min telefon och googlar ”tomatsoppa recept” så kommer det upp ett mycket tydligt och färdigskrivet recept som jag följer steg för steg och så enkelt är det, varför ska jag ha en lektion i 1 timme och 40 minuter då jag lär mig det, och inte nog med det, sedan ska jag även utvärdera hur tomatsoppan blev. Haha va?. Eller om jag vill bli konstnär, varför ska jag då vara snabb och bra på att hoppa hopprep på skolgympa. I ain’t getting it. Varför inte ha färre och viktigare lektioner? Släng bort alla dessa onödiga timmar som jag finner helt ointressanta och lägg istället till något vi lär mig av, eller låt varje elev bestämma några valfria ämnen i veckan som dom anser vara viktiga för sin framtid. Låt oss testa saker, lär oss mer om hur världen fungerar, lär oss hur vi ska bemöta människor vi stöter på ute i livet på bästa sätt alltså you name it- låt oss göra något viktigt av tiden bara.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments