Efter flera veckor av bråk, dåligt humör från oss båda och massor av tårar bestämde vi oss för att ta en paus.. det var ett ömsesidigt beslut och idag är jag glad över att vi gjorde de. Det sista jag egentligen vill är att bli av med honom, men ibland orkar man bara inte mer..
l lördags började vi våran terapi tillsammans igen. En välbehövlig timma med massor av bra knep, knep som jag glömt hälften av, men iallafall..

Träningspasset som skulle varit i några dagar nu har inte blivit av. Efter en lång vecka förra veckan har jag varit lite sliten, så en skritttur igår på en och en halv timma och ett barbackapass på ridbanan idag har fått duga som tärning. Jag tror inte han har gråtit över pausen, han har fått chilla i hagen med sina polare hela tiden och fått massa morötter, vindruvor och äpplen. Han visar mognad min lilla kille. Detta är första vilan han hanterar bra. Ännu har han inte blivit knäpp på ett eller annat sätt.

Stardust är en väldigt klok häst. Han vet vad jag behöver och försöker för det mesta göra sitt bästa, men han är också väldigt beroende av mitt humör och över hur jag mår. Så att det varit mycket som hänt runt mig har liksom inte gjort sig till en fördel för oss.. men ikväll.. han var.. var underbar. Klok som få och tog allt med ro. Barbacka, en matte som är lite trött, dålig balans och noll koll på läget. 2 av 4 övningar kom jag ihåg av lördagens träning, så de provade vi med galant resultat på den ena och godkänt på den andra. Sedan, bara för kul, så provade jag att trava barbacka på honom. Har aldrig någonsin gjort det förut. Tror inte ens jag travat barbacka på större häst än en shettis sedan 2014 eller om det tillochmed var 2013 jag red barbacka i alla gångarter sist. Blev väl skraj efter olyckan med rola, hon var väl kanske inte den bästa barbackahästen. Spinkig, hetsig och med noll tålamod. Det tog bra länge innan jag ens vågade rida barbacka annat än på maxi. Idag har jag bevisat mig själv med storm. Idag har Stardust så snällt tagit mig runt ridbanan i alla gångarter. Jag satt kvar, jag överlevde, jag kom från stallet utan en ny skråma. Det är mitt nya personliga rekord. Barbacka i alla gångarter på stor häst.

Vi är långt från bäst, långt från ett normalt team, men jävlar vad jag älskar han! Hur ni andra klarar er utan en Stardust i erat liv, det kan jag inte förstå, hade alla haft en Stardust.. nej, det är nog säkrast för alla om det bara finns en av han.. 🤔

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments