Nu ligger jag äntligen ner i min egna säng. Resan till Halmstad är segare än man tror! Har precis sett monarkens lopp på mobilen. Jag blir så nervös när han ligger bra till så jag kan inte riktgt kolla när loppet går utan får kolla i efterhand!

Vi var alltså med monarken på Halmstad idag. Breeders Crown Uttagningar. Viktigt lopp. Bra hästar med och vi fick spår 6... Han är ingen särskilt stressad häst som har det jobbigt med resor på de sättet.. Enda problemet idag var att det var varmt! Vi tyckte det var varmt i bilen också hade fönstret öppet... Kan säga att jag förstår honom att han var lite svettig när vi kom fram! Första gången han reste själv. Fyra timmars resa dit, men som den kung han är så klarade han det galant! Värmningen bakom bilen var som alltid en baggis för honom. Kantar allt med ro, jag kan nog tycka han är lite konstig som står och sover fram tills jag tar ut honom på gången, men funkar det för han så.. Jag tror egentligen han trivs ganska bra på trav. Han får ju massor av uppmärksamhet! Vi gick en promenad på stallbacken efter, jag och min tre år gamla hingst.. Det mest spännande som hände var att han försökte lägga sig ner på gruset för att rulla, han luktade på bajs och försökte febrilt få tag i mat (han är hungrig hela tiden!). En gång skulle han skrika men säger man att han ska vara tyst så blir han tyst ganska fort.

Han är helt okej startsnabb min lille pöjk. Han försökte ta ledningen men Fredde bestämde sig för att ta rygg vilket var en klokt beslut då ledaren hoppade. Nästa häst att anfalla hoppade den med. Sedan kom det stora hotet fram. Algot Zonett. Robert Bergs fina treåring. Berg fegade inte utan tryckte där utvändigt om monarken. Det gick fort! Läskigt fort enligt mig! Jag fick som sagt kolla i efterhand för under hela loppet pendlade jag mellan att kolla och sedan gå några meter och mumla "prooo" eller "nej nej nej nej". Men Monarken pallar trycket och ger inte vika! En halv längd före Algot Zonett och mitt glädjeskrik hördes nog över hela stallbacken! När de äntligen vände upp och jag sprang mot dem noterade jag att tussarna ännu satt i. 13,2 full väg med oryckta tussar... Han är otrolig! Sist han vann åkte jag ju på skalmen en bit och det slutade inte fantastiskt bra, så nu vågade varken jag eller Fredde riskera något utan medans Matteus intervjuade Fredde höll jag huvudet och sedan sprang jag över innerplan till vinnarcirkeln för att kunna gå med honom där som ett stöd och se till att han verkligen betedde sig med täcket och allt, vilket han gjorde. Fotografering och sedan springa tillbaka igen. En av ägarna frågade mig om jag kunde andas när vi stod vid fotograferingen, jag kan ärligt svara på den frågan: nej, andas gör jag en annan stund! Monarken och jag känner varandra ganska bra numera och man märker direkt på honom när jag är glad och uppspelt, för så glad och uppspelt har han nog aldrig varit förut i vinnarcirkeln. Han är verkligen helt otrolig! Jag är så oerhört tacksam att jag får ta hand om en sådan fantastiskt fin och tacksam häst! Ingen är lyckligare än jag just nu! Resan hem gick var ganska lätt och det var en otroligt glad monark som fick komma hem till sin älskade mat igen! det var så sjukt behövligt med en vinst nu, och jag är så oerhört glad att jag fick vara med om detta! Kan man önska sig något bättre? Jag har inga krav på honom när det gäller starter. Bara han är glad och nöjd får det gå hur det vill! Vi båda två bet att han är toppen av treåringarna så för mig har han absolut inget mer att bevisa! Jag skulle vilja påstå att han är ett monster, en bulldozer! Han sover i stallet ich bara trycker sig fram i loppen. Tänk bara hur långt han kommer kunna gå, om han bara vill..

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Novton är en gigantisk valack som är en produkt av Lindy Lane och Belle Amber. Han är 4 år gammal och är ingen häst som man lär känna utan att pyssla mycket med honom. Han är en busfarbror. Inget kan vara i närheten av honom på gången när han står själv, för då måste han bråka med det! Spelar ingen roll om det är en stol, ett grimskaft, ett täcke eller mammiz borstväska.. Han är otroligt snäll! Idag tillexempel lyckades han få upp sin boxdörr (jag hade tydligen inte stängt den helt) och då fick han ut, kollade om Musse ätit upp (vilket han tydligen hade gjort och sedan parkerade han sig utanför boxen i solen och stod snällt och tittade på mig när jag skulle hämta honom. När vi ska ut och in ur hagen sätter jag bara grimman eller grimskaftet runt halsen så den hänger slappt och sedan går vi in. Han leker med kompisarna Caliber T.T. och Wish Bone.

Novton är ett riktigt matvrak! Han står i slutet av foderbordet så när det blir att han får vänta på sin mat. Han brukar bli så frustrerad att på lunchen kastar han iväg alla tomma hinkar och ibland knuffar han till mig i ryggen för att jag ska skynda på mig. På kvällen tar han alltid tag i skopan och ska "hjälpa" den slöa mattanten att ge honom lite snabbare!


Novton ägs av Göran Häggerud
Novtons uppfödare heter Bengt Berg

Likes

Comments

Brittan är en otroligt bestämd 7årig dam efter Adams Hall och Rapidslans Glare. Hon går i hagen tillsammans med mina tre andra ston, Definova, Alexandra Cogar och Lovley Fortura (alla 3år) där hon är bossen! Ingen vågar sig på henne utan anledning. Hon är väldigt bestämd och ganska glad i att jobba, ta det lugnt och mysa med utrustningen på är inte riktigt hennes grej. På tävlingar är hon ganska uppe i sig själv. Får hon vara ifred står hon i ett hörn annars låter kedjorna konstant och ett och annat ben kommer flygande, hon har ju inte tid att stå stilla! Hon ska ju ut och vinna! Med över 700.000kr på kontot har hon haft ganska mycket otur i loppen nu det senaste loppet på Vaggeryd tog hon ledningen och var kvar där fram till att en smygkördhäst kom upp och förbi henne sent på upploppet. Imorgon är det Vaggeryd igen med tränaren själv i sulkyn.

Britt är inte så mycket för att mysa. Hon kan mysa, men inte varje dag! Man märker ganska fort om det är en mysiga eller inte då hon slår med läpparna när hon är frustrerad eller irriterad. 2014 var hennes bästa år. Hon vann bra två gånger på V75 och sprang in lite över 500.000kr


Britts uppfödare är Karl-Erik Bender
Äger Britt gör Stall IT Was -Easy

Likes

Comments

Alla har vi dagar när allt bara går åt helvete.. Ni bet, dagar då man vill kasta iväg väckarklockan så långt det bara går, man vill sjukanmäla sig från skolan/jobbet och ligga kvar i sängen och bara dra täcket över huvudet, minsta lilla grej man gör går åt pipsvängen och man känner sig väldigt tvivlande på vad man pysslar med.. Sånna dagar har vi alla, även fast många inte vill erkänna det. När man hanterar djur i sitt yrke så är man van med den känslan. Ni andra som jobbar med djur vet precis vad jag menar. Sparken som inte får hända, iallafall inte just den dagen. Tänderna sitter i ens arm för trehundraelfte gången, just den dagen. Den som absolut inte får göra sig illa, den går sönder... Ni vet precis vad jag menar! Men trots dessa domedagar så fortsätter man iallafall, för helt plötsligt kommer dagar som är helt perfekta! Den här helgen har varit sådan!

Ska kanske inte påstå att jag hoppar ur sängen, är ganska morgontrött, utan jag snarare släpar mig sovandes ur sängen och väcker mig själv genom att snubbla ner från trappan.

Just nu har jag massor av hästar med väldigt mycket vilja nästan hela bunten. Det är alltid någon som är trotsig och vill göra på sitt sätt. Igår vet jag inte vad som hände, men alla betedde sig! Inte en enda misskötte sig, varken in eller ut. Och igår fick jag äntligen rida min svarta fara igen. Sist vi var i sanden var han lite lat, men igår... Igår var det bara att hålla i sig och njuta av turen. Han var så otroligt pigg och glad vilket såklart gör mig väldigt hoppfull inför hans start imorgon. Vi avslutade turen med att rida barbacka från stallet och ut till duschspiltorna. Behöver jag ens förklara hur det känns att sitta barbacka på ett stort maffigt muskelpaket till hingst som är väl medveten om att jag bara är en lite fluga på hans rygg.. Obeskrivbart! Lugnt på långa tyglar skrittade han ut och ställde sig snällt i duschen och stod där snällt tills han satt fast för sin dusch! Det kallas kärlek! 😍

Idag var jag först på fotboll och sedan ridshow, jag insåg varför jag avskyr ridskolor efter att jag blivit utmanad att ta ett "ridborgarmärke" fast det var såklart inte det riktiga. När vi kom hem gick jag direkt och sadlade en mycket roligare häst. Mitt lilla "hopplösa" fall. Han har haft det krångligt och vi alla har haft det svårt med att förstå vad han försöker säga. Men idag lossnade det! Efter mycket intensivt arbete fick jag äntligen en belöning! Han betedde sig perfekt för sadeln och vi kunde tillochmed trava en hel del utan att han blev skitso! Hade ni frågat mig i onsdags hade jag sagt att det såg mörkt ut, men idag... Känslan när hästen som inte funkat plötligt funkar, den går verkligen inte att förklara! Den glädjen över att det gick är enorm! Saker som denna får mig att vilja fortsätta, även dagarna som allt går åt helvete på! Man ska aldrig ge upp! Ingen, absolut ingen är ett hopplöst fall!

Skiter i bra,
Skiter i bättre,
Bara jag får se potential till att det går, så får det ta hur långt tid som helst till målet, och för alla är inte målet att sätta nosen först..

  • 197 Readers

Likes

Comments

nu är det verkligen hög tid för att presentera min lilla hingst Engine Interface. min lilla ponny. han är inte så stor (som ni kanske förstår när jag kallar honom för ponny), men han är otroligt söt! hans största idol heter Manhattan Sassy och är den äldsta hästen vi har här. Engine älskar när han får gå på tur samtidigt som Manhattan! skulle vilja säga att han går aldrig med snyggare stil än när han går nära Manhattan. Engine är en ganska liten treårig hingst efter Gigant Neo som bestämt sig för att fylla upp sin lilla kropp med en otroligt stor attityd! han har en stor personlighet med mycket attityd vilket innebär att han går igenom lite tonårsproblem vilket gör att vi inte alltid är överens om hur man beter sig.

Engines mamma heter Avida De Vie och hennes pappa heter Windsongs Legacey. Enging är sin mors förstfödde, men inte sistfödde. han är tre år gammal och har startat 4 gånger. lite tuffa lopp och väldigt små ben har tyvärr inte lett till något "bättre" än en fjärdeplats och har "bara tjänat drygt 20.000 hitintills. den lilla hästen med stort ego är också egentligen en ganska sällskapssjuk. han älskar när man pysslar med honom. han blir så glad att han inte vet hur man ska bete sig, så han biter gärna i en och det ganska hårt... men han är så söt att det är svårt att vara arg på honom en längre stund..


Engine är uppfödd hos av Stall T.Z. och ägs fortfarande av dem!

Likes

Comments