Jag känner min lille prins ganska bra nu! Det är han och jag liksom. Men redan i fredags kände jag att något var fel. Han var inte sig själv och ganska ofräsch när jag red honom på volten. så i fredags blev det en uteritt istället och vila nu över helgen. Idag var det dags för ett nytt pass, men inte heller idag kändes han bra! I skritten var han normal men i trav höger varv på volt gick han skit. hälta, galopper, motstånd, ja allt som han inte brukar. såklart blev jag orolig. Jag hade dessutom hjälp med att ta kort och filma och det syns tydligt på filmen med att något är fel. Så Henrik fick snällt gå med ut och titta på honom och han sa samma sak som jag: Det är något fel på hästen. Han är inte som vanligt. Vi bestämde helt enkelt att jag skulle köra honom imorgon, och se om han var likadan då. För han kördes både onsdags och torsdags och då var det ingenting. Är han fortfarande konstig imorgon måste vi göra något, vad blir att återstå att se!

Men lite bilder hann jag att få så ni får se några! snälla ignorera mig! Jag sitter som en kratta jag vet!
Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

och så var det tävling igår igen. jag hade ansvar för att två hästar var färdiga när kuskarna kom och ville värma och köra lopp, släppa ut hästarna med kuskar och ta emot dem och ta hand om dem efter de blivit körda. jag ansvarade även för putsning av dem. Men såklart hjälpte jag till med de andra hästarna med. så i princip stod jag och slängde på och tog av saker på hästar hela kvällen, ja när jag inte sprang runt med dem såklart.

Jag tycker att de flesta av våra hästar gick riktigt bra. Fossy var lite fjantig dock och tyvärr slog King Express i hjulet på sin vagn så att han hoppade i övrigt var han faktiskt riktigt fin! större vagn och sedan så! Spira var jätteduktig enligt mig! Kusken såg lite roligt på mig när jag tyckte att det var grymt bra att hon plockat sista pengarna. Resten av hästarna har jag ingen aning om hur de var eftersom jag inte tog emot dem. men resultaten står i bildformat här nedanför. jag Vet att vi hade en vinst på en duktig Ari Ben vilket man absolut inte ska gömma undan.

vill man läsa mer noggrant om hästarna och dagens prestationer kan man gå in på Travsport.se och söka efter Henrik Hoffman som tränare och där kan man läsa om hästarna.


  • 96 Readers

Likes

Comments

Igår var det alltså dags. Jag skulle få köra min lilla Bobbo för första gången. på med sele, skydd, vagn och huvudlag. jag blev lite nervös när jag sela på faktiskt. dels för att han började steppa som han inte gjort när jag sadlat och dels för att jag aldrig hade kört varken ut eller in från det stallet förut. På med vagnen och jag lånade en körjacka och en körhjälm och sedan i vagnen.Henrik fick hjälpa mig ut och sedan bar det iväg. Bobbo är ganska lat.. ganska jättelat faktiskt. När vi körde iväg gick han faktiskt på tygeln och i form och så, men det gick inte fört. Alex häst Lagarta var betydligt fortare så när vi kommit av asfalten var vi tvungna att trava ifatt de andra. Jag såg ett annat problem när vi var ute och körde som Bobbo och jag måste jobba med. Han springer inte rakt överhuvudtaget. springer han rakt med huvudet går han snett med rumpan. det funkar ju liksom inte. Sedan ser han halt ut till och från med han är inte halt eller har ont utan det är bara så han går, så har han alltid gjort. Men han var en jätteduktig liten kille i övrigt. lättstyrd och lyssnade fint på ökningar i traven och på avsaktnignar. framförallt snubblade han bara två gånger (på plan mark) trots att vi körde bitvis på skogsmark (snubbelfri) som sag, herrn är lättlärd. Han var inte alls lika konstig vid vattenpölarna som han var när jag red.

alla kallar honom fjantig med sitt lilla ludd med, de tycker jag sk "ta bort skiten" men det lyssnar inte jag och Bobbo på. jag tycker det är fint och Bobbo har inget emot det så jag ser faktiskt inte problemet!

Likes

Comments

525600 minuter sedan jag såg dig för första gången. tre veckor tidigare ringde jag på en annons om en varmblods valack. Han var redan såld men kvinnan jag pratade med hade en annan häst som var påväg in efter sin travkarriär. Ett varmblodssto som var trevligt i psyket och inriden. Hon kom hem till kvinnan jag pratat med veckan senare och i två veckor mejlade jag med kvinnan och fick höra hur underbar hästen var. tre dagar innan jag skulle hämta hästen fick jag tre bilder på henne. Så kom äntligen dagen jag skulle få se min nya häst. klockan tolv den 21 juni 2013 var vi där och gick direkt till hagen hon stod. Hon kom inte fram till kvinnan som haft henne i två veckor utan rakt fram till mig. kärlek från första ögonkastet. nu står vi här 525600 minuter, 8760 timmar, 365 dagar, 52 veckor, 1 år senare och det känns fortfarande som om det vore en dröm. vi har gått igenom vått och torrt och jag har aldrig någonsin träffat en snällare och mysigare häst.

1 helt år med min älskade Carola Håjt och vi hoppas på många fler!
Likes

Comments

Idag räknas som en lördag så jag åkte in till stan enbart för att träna Bobbo. När jag kom in till stan fick jag reda på att Bobbo fått en flickvän nu på morgonen. Det blev en hage för lite när natthästarna varit inne på natten så han och Piece of Me fick gå tillsammans. Tydligen hade hon börjat med att smälla på honom, vilket var bra! Vi tjejer måste säga ifrån med en gång!

direkt efter frukosten gick jag ut och tog in honom. Piece var inte ett dugg glad över att jag höll på med honom så både Bobbo och jag höll på att bli sparkade. Som tur är har jag hand om världens snällaste tvååring så vi skyndade oss ur hagen utan något bråk alls. Idag skulle det dessutom vara premiär för honom med hjälptygel så efter en grundlig borstning fick han fyra flätor i manen så vi slapp trassla in oss och på med hjälptyglarna och sadel. Och eftersom vi redan hade så mycket utrustning fick han växa upp och gå utan grimma på sig. Så när allt var på var det dags att sitta upp (bara han och jag så han fick snällt stå stilla när jag stod på en stol) och sedan ut. Först förstod han inte alls sig på hjälptyglarna utan bara sänkte huvudet men sträckte på halsen. Det är inte lätt att bara vara två! Efter ett tag började han fatta vad jag mena så vi kunde köra ett mindre pass med både skritt och trav innan jag bestämde mig för att köra lite miljöträning på honom; nämligen att gå igenom vattenpölar som det absolut inte går att gå igenom. Så en envis tvååring och en envis 17åring stod vid en vattenpöl och tillslut så hoppade 17åringen av och då gick det att flyga igenom. upp igen och rida ett varv runt sekretariatet och sedan ut på volten igen för lite socialträning eftersom det var en annan häst där med helt plötsligt. Han skötte sig ganska bra så jag tyckte det räckte. Jag känner inte behovet av att köra slut på honom varje dag. Så vi gick in i stallet och bytte ut våran utrustning mot en grimma och ett grimskaft och fortsatte våran vattenträning. Jag var som sagt bara inne i stan för att träna honom. vattenträningen är inget vi är stolta över, jag bara insåg vilken åsna till häst jag fått ta hand om. Så vi duschade lite fint och sedan in i boxen en stund innan lunchen. Henrik (eller ja. Alex syrra Angelica föreslog till Alex som föreslog till Henrik som påstod att det var hans idé) kom på att han behövde körträning med så han ska få gå skogsturer en gång i veckan och jag ska äntligen få börja köra på riktigt!

så nu i natt går Lillkillen med sin flickvän som slår efter honom, men några fina bilder fick jag till iallafall!

Likes

Comments

Jag älskar verkligen att jobba med yngre hästar! De är så himla lättlärda och lyssnar oftast ganska bra på en. Jag har somsagt ridit Bobbo tre gånger nu. Han har blivit riden 6 gånger. I tisdags när jag red honom första gången bråkade han ju i högervarvet. Enligt Alexandra gör han så när de kör honom också. Jag lärde bort det väldigt fort. Fuskandet är inte alls lika mycket längre heller. Han lyssnar väldigt bra på mig och mina kommandon och följer med fint dit jag vill.

Igår hade vi honom i lina bara en liten stund innan vi släppte lös honom. Visst går han med huvudet högt, men han vet heller inget annat! Jag började med stora volter på honom, men han lyfter så dåligt på benen att han snubblar hela tiden och hade det inte varit för att jag höll upp honom hade vi nog gått ner på knä ett par gånger. Så jag började med stärkande arbete på honom, dvs små volter och serpentiner. Eftersom jag rider på volten inne vid travbanan finns det ingen ridutrustning utan jag har bara mig själv, hästen och lite sand. Han gick bra på den med, men somsagt lite snubblig. Det är faktiskt ett av hans problem! Han snubblar hela tiden för han håller inte ihop kroppen och har ingen koll på sina ben. Vi jobbade bara lite igår eftersom han var väldigt snubblig. Så idag är jag påväg in igen för att rida lillkillen och då åker hjälptyglarna på så han kan få ihop sin kropp lite ner och kanske börja få lite kontroll.

Igår ställde jag mig och kollade igenom lite kassar i selkammaren och hittade både nosludd och nackludd. Båda var vita, men hade lite missfärgningar så dem tog jag och satte på lillkillens grimma. Tyvärr har han ingen lädergrimma, men det gick duga ändå! Bobbo går ute på natten och står inne på dagen. Igårkväll när vi skulle plocka ut honom och den andra natthästen regnade det så då blev det att hitta ett regntäcke som passade herrn. Men bara efter kanske tio minuter ute för dem var åskan ganska nära, regnet öste ner och det blixtrade lite lätt så då tyckte vi lite synd om dem så de fick gå in igen. Den lilla stunden när han var i hagen knäppte jag lite kort på honom i hans fina utrustning (som Alex kallade fjantig, men det ska vara det bästa för den bästa!) så ni får se hur vacker han blev!

Likes

Comments

Idag var det Bobbo andra pass med mig på ryggen. misstänkte att han skulle försöka stanna och bråka likadant igen så longeringslinan åkte på idag också. lillkillen lär sig fort! han bråkade inget alls idag skötte sig jättebra så vi tog av linan och jag gick ut på större spår med honom. Vi fortsatte med traven på stort spår och även be i varv i trav och han skötte sig perfekt. inget tjafsade inget fuskande utan han gick så bra man bara kan förvänta sig!

kanske ska tillägga att han gick med fläta i manen så jag slapp trassla in fingrarna i den vilket gjorde att jag kunde koncentrera mig mer på Bobbo.

All ridträning tar på bobbos krafter! idag låg han ned och sov nästan hela dagen. En trött liten bebis.

Likes

Comments

Idag har jag fått börja med en ny häst. Bobbo kallas han och är en valack på 2 år. Han är i inridningsstadiet och jag har fått tagit över inredningen på honom efter att det inte funkat med förra tjejen. Han är riden 3 gånger innan jag fick honom i mina händer idag. Fick bara en snabb förklaring om vad det var som blev min uppgift med honom; jag ska rida in honom för att sedan rida ihop honom och rida dressyr på honom för att han ska börja trava klokt. just nu springer han ut med ena benet så han får inget flyt. Han bråkar även när man voltar honom så även det försöker jag fixa till.

så Alex hade honom i longeringslina och longerade honom med mig på ryggen. i vänster varv funkade han ganska bra, eller ja så bra man kan förvänta sig av en häst som blir riden 4e gången i sitt liv. Sedan bytte vi till högervarvet och i skritten började han försöka gena på volten vilket jag inte tillät utan korrigerade honom direkt. Det var i traven han visade sitt problem. Han kastade sig åt sidan och tvärstannade. såklart tappade jag stigbyglarna men satt kvar. Så gjorde han kanske 10-15 gånger på samma stället hela tiden och lite försök till fusk på volten och viftande med benet mellan det. varje gång sa jag lugnt nej och petade till honom med pisken. jag var ju ändå be rädd på det, och jag vet att det största felet jag kan göra är att ramla av, för då vinner han. Och efter jag gjort likadant på honom varje gång gav han faktiskt sig. Han slutade upp totalt. så jag fortsatte rida i trav några varv innan jag saktade av och bytte varv på honom. ett par varv i vänster varv i trav igen innan vi bytte varv igen för att se om han skulle fortsätta bråka vilket han inte gjorde så då saktade jag om och vi gick till stallet som belöning (beröm från ryggen med såklart) både Alex och jag tyckte han skötte sig bra på slutet så varför bråka mer?! imorgon är det dax igen och antagligen lär samma sak behöva göras om igen, men jag förväntar mig inte så mycket mer heller.

kort sammanfattning: nöjd med dagens pass med busig Bobbo!

Likes

Comments