Har varit på Lone Pine en bit utanför Brisbane där man bland annat kan ta kort med koalor och mata känguruer. Fin liten park, många koalor, ännu fler känguruer och även några andra djur man bara hittar i Australien.

Dessa sprang omkring lite överallt i parken⬇️

Dingo⬆️😍

Mamma känguru och liten bebis ⬆️ man såg aldrig mer än benen och öronen på den lilla dock

Den biffigaste kängurun vi kunde hitta ställde upp på en bild

... I utbyte mot lite mat

Playtupus ⬆️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hade en dag över här i Rainbow Beach så jag bestämde mig för att gå till Carlo Sandblow för att testa på att sand-surfa. Det gick inte undan direkt, men det var rätt kul ändå. Där fanns även en en väldigt fin utsiktsplats.

Likes

Comments

Har haft två riktigt bra dagar på Fraser Island, världens största sand ö. Även enda platsen på jorden där regnskog kan växa på sand. Vädret har varit sådär, molnigt och det duggregnade lite ibland. Men utöver det har jag inget att klaga på. Bra guide, verkligen intresserad av sitt jobb och Australiens historia och kultur. Han är tydligen den första vita personen som har blivit accepterad att få bli en del av den aboriginska stammen, det skulle ha någon slags ceremoni om några månader.

Vi körde på stranden och i djungeln med 4 hjuls drivna jeepar, det var riktigt häftigt att köra så nära havet. Alla som ville fick prova på att köra, så självklart gjorde jag det. Lite svårt eftersom man satt på fel sida och man behövde koncentrera sig för att följa spåren. Strandbiten var roligast för man kunde gasa på och man behövde inte köra i exakta hjulspår som inne i djungeln. Jag tyckte det var jättekul, kvinnan som satt bredvid mig i framsätet däremot.. haha. Ja henne tyckte jag lite synd om, likblek höll hon sig fast både i handtaget i taket och instrumentbrädan framför sig. Men, väljer man att sätta sig i framsätet när jag kör en vänsterstyrd jeep på ojämn terräng för första gången så får man lite skylla sig själv.

Vi besökte två sjöar, en kristallklar och en som blivit färgad röd av rötterna på träden som växte runt omkring. Ett skeppsvrak från förstavärldskriget och en liten flod som man kunde promenera genom eller åka ner för med badleksaker.

Allsång runt brasan på kvällen.

Likes

Comments

Då har man gått och blivit fallskärmshoppare! Hoppade från 14000ft, så jäkla roligt. Var så sjukt nervös påväg upp i planet, och jag trodde jag skulle svimma när han öppnade flygplansdörren och det var dags att sticka ut fötterna. De första sekunderna av fallet kändes som att åka den värsta bergochdalbanan någonsin. Utsikten man hade när man sedan gled ner mot marken var fantastisk.


Den adrenalinkicken.. skakade nog i 20 min efter det att vi hade landat haha. Första gången jag hoppade, men definitivt inte sista.

Likes

Comments

Nu är jag i Airlie Beach. Igår besökte jag Whitsundays och snorklade lite. Åkte med en speedboat, lätt roligaste dagen hittills. Efter bara 5 minuter på första snorkelstället ser jag en sköldpadda! Så himla cool, den simmade så lugnt och fridfullt. Fel dag att glömma sin go-pro på hostellet.

Likes

Comments

Befinner mig nu i Townsville. Kom hit med buss för två dagar sen. Tog färjan över till Magnetic Island igår som är känd för alla sina små ständer. Jättefint, dock är det "stinger" säsong här nu, det vill säga att det finns massa giftiga maneter i vattnet. Men det finns oftast små inhängande bassänger man kan bada i och badvakter på nästan alla stränder så det känns rätt lugnt ändå.

Om några timmar åker jag vidare ner till Airlie Beach. 🔜🚌

Likes

Comments

Millaa Millaa Fall
Fun fact: Millaa betyder vatten på aboriginska, och när de ska beskriva mycket av något använder de samma ord två gånger. Så Millaa Millaa betyder mer eller minde mycket vatten.

Jättefin sötvattensjö som bildats av regnvatten. Det bor EN krokodil i sjön, för det var någon som släppte ut den där. Den blev fångad och märkt men de bestämde sig för att den kunde få bo kvar där eftersom den är ofarlig för människor. Så har nu badat i samma vatten som en krokodil hehe.

Likes

Comments

Nja inte direkt, det känns lite konstigt att se massa juldekorationer överallt. Vad ska man med en julgran till mitt i sommaren liksom?

Likes

Comments

Igår var jag på en båttur för att snorkla bland korallerna. Hade en underbar dag, vattnet var kristallklart och nästan inga moln på himlen. Det var verkligen häftigt att simma bland alla fiskar. Provade även på att dyka en gång. Hade lite problem med tekniken men jäklar vad roligt det var! Kommer definitivt göra det igen.

Scuba Steve☝️

Likes

Comments