Jag fortsätter att dela med mig av bilder från Portugal eftersom jag har så många.

Det är så obeskrivligt vackert i Nazaré, det lilla surf-paradiset vid kusten med de färgglada fasaderna, den höga himlen och trapporna upp till den gamla delen av staden som slingrar sig över 120 meter alldeles klargrön vegetation full av gula och lila blommor. På vägen upp mötte vi de två vackraste katterna jag någonsin sett. Pärlemovita och lejonlika vaktade de sin tomt och jag som inte ens tycker om katter (förlåt, alla kattälskare därute) var tvungen att stanna och killa bakom öronen en liten stund.

Samma kväll tittade vi på fiskmåsarnas spretiga formationer mot den gråvita himlen, drack öl på ett ställe som heter Afición (vilket är Hemingways ord för att hysa genuin passion för tjurfäktning) och åt vitlöksfrästa musslor som fullkomligen badade i salt, olja och citronsaft. Ett måste på silverkusten. Men skippa brödstuvningen med räkor. 

Likes

Comments

“I can think of several more desirable places in the world to build his great museum,” Wright wrote in 1949 to Arthur Holden, “but we will have to try New York.”

Just nu har MoMa en utställning med arkitekten Frank Lloyd Wright. Är du i Nevvan borde du verkligen gå, helst helt ensam. Jag älskar verkligen att gå på museum själv. Ingen som stör mig, ingen som kräver något av mig, ingen som jag omedvetet jämför min upplevelse av verken med. Eftersom jag inte är "på andra sidan pölen", utan hemma i Stockholm, tänker jag gå till Moderna Muséet istället idag. Det blir kul!

Jag ska även köpa oljefärger, penslar och duk – sommarlovet tog med sig en helt galen skaparlust. Längtar efter att titta ut över hustaken och bara låta penseln dansa över det vita, släppa allting fritt och inte tänka på någonting. Det är meditation för mig.

Likes

Comments