Xenia Risbo: Sådan tager du dine egne selvportrætter

Xenia Risbo: Sådan tager du dine egne selvportrætter

#Nouw30daychallenge - Sidste uges vinder er dygtige Xenia, som virkelig har forstand på det der med billeder. Er du også afhængig af at andre skal tage dine billeder? Læs med her og find løsningen. Blogging tips - 7

Vinderen af den første ugentlige udfordring I #nouw30daychallenge er -@blogbyxenia ?? Bortset fra at få sit blogindlæg udgivet I Nouws magasin, vil man også vinde en fantastisk premiere fra en af vores sponsore, som I denne uge er: Daniel Wellington.

Jeg er blevet spurgt om, hvordan jeg tager mine billeder et par gange nu, og tænkte at det var på tide at lave et indlæg omkring hvordan hele processen foregår, når jeg skal fotografere noget tøj eller bare tage nogle portrætter af mig selv.

Jeg havde utroligt mange problemer, til at starte med da jeg på ingen måde vidste, hvordan sådan noget foregik. Hver gang jeg har bedt veninder om at tage nogle billeder af mig, så kan de virkelig bare ikke finde ud af det.. Kender i ikke det? Man ligger selv liv og sjæl når de skal have taget billeder til Instagram, men når det så kommer til en selv, ja så ligner det jo nærmest noget, der er blevet taget med en Nintendo DS!

Det gad jeg simpelthen ikke længere, og besluttede mig for selv at begynde at tage mine egne selvportrætter! Derfor deler jeg i dette indlæg mine bedste tips, til at tage de bedste selvportrætter, helt uden hjælp fra andre!

1. Du kan sagtens bruge kameraet fra mobilen, hvis det er en nyere Iphone, men ellers gør dig den tjeneste at investere i et DSLR kamera. Det behøver ikke være super dyrt. Jeg bruger Nikon D3200 og det var i en prisklasse på 3000-4000 kr.

2. Dertil skal du bruge et kamera stativ + et andet slags stativ (for at have noget at fokusere på). - Så jeg bruger nr. 2 stativ, for at have noget at fokusere på, sammen med min kamera taske, som er blevet placeret oven på stativet, som skal ligne et ansigt, så jeg også har et ansigt at fokusere på. Jeg plejer at sætte timer på mit kamera, så har jeg 20 sekunder til at løbe over til stativet, kaste det væk fra hvor jeg skal stå, og finde en passende posering at stå i. (Jeg tænker at det må se ret sjovt ud udefra!).

3. En god linse er altid godt at have i sin samling af fotoudstyr! Jeg bruger en 85 mm linse til at skyde mine portrætter i, og den er simpelthen fantastisk, da jeg derved opnår sløret baggrund, som jeg personligt selv er helt vild med!

4. Bliv komfortabel med at fotografere dig selv på den måde, og skid hul i hvad andre tænker om det. Se det på den her måde: Du får nogle kanon fede billeder ud af det! Så kan folk tænke hvad de vil.

5. Prøv forskellige locations, outfits og poseringer, så skal det rigtige billede nok komme! Jeg tror ikke, at jeg har tal på, hvor mange gange jeg frustreret har været ved at kaste mit kamera væk, fordi at jeg følte at jeg ikke kunne finde ud af det!

6. Til at redigere mine billeder bruger jeg Lightroom og Photoshop, men du kan også sagtens og med fordel benytte dig af appen VSCO, til at redigere dine billeder i.

8. Mit sidste tip er, at have tålmodighed og troen på at du sagtens kan. Du skal måske tage 200 billeder, før der er et godt. Sådan var det i hvert fald med mig i starten, men jeg er også utroligt perfektionistisk på min egen måde, når det angår fotografering.


Kunne du tænke dig at se mere til Xenia, så kan du følge hendes blog her: @blogbyxenia

Writer
Redaktionen