Wildfulness: "Så blir jag inspirerad till att blogga"

#Nouw30DayChallenge - Hur går du bäst till väga för att hitta en inspirerande bloggrutin som känns rätt för just dig? Vår bloggare bakom Wildfulness fann sig inspirationslös en dag och delade därför med sig av sina bästa tips - och inspirerade även sig själv. Blogging tips - 59

Vinnaren i den första veckotävligen i #Nouw30DayChallenge är Josefine! Förutom att få sitt inlägg publicerat i Nouw Magazine har hon även vunnit ett fint pris från vår sponsor NA-KD.


När jag skrev med @quaintrelle ikväll så beklagade jag mig över hur lite inspiration jag hade till att skriva blogginlägg för tillfället, att mitt huvud är konstant trött och fyllt av knasiga tankar så jag hittar liksom inte till det där flowet jag vanligtvis brukar ha. Då kom hon med den briljanta idén men skriv om att inte hitta någon inspiration då! Herregud människa vilken tur att jag har dig. Såklart jag kan komma med lite snajdiga tips om hur jag brukar göra när jag fastnar i såna här lerpölar och inte tar mig loss. För jag vet ju egentligen precis vad det är som funkar för att kicka igång min inspiration, bara det att jag oftast är för bekväm och lite för lat för att göra det direkt. Men om jag skriver om det så kanske jag blir inspirerad till slut? Hehe.

1. Ha en lista (eller sjutton) på telefonen med olika bloggidéer
Jag vet inte vad jag skulle göra utan min bloggidé-lista alltså? Där skriver jag ner alla idéer jag får, allt jag vill förmedla och dela med mig av finns liksom där. Sedan när jag skrivit om något på listan så checkar jag den punkten, men jag sparar ändå allt till framtida inspirationssvackor. Vissa punkter är för kontinuerliga inlägg (t.ex "dagens outfit" eller liknande) medan andra punkter består av mer unika inlägg (älskar iphones anteckningar! så himla bra grej).

2. Gräv ner dig ordentligt på Pinterest!
På Pinterest finns allt man behöver för en ordentlig inspirationskick. Jag har en board fylld med enbart bloggmaterial, tips och knep. Man behöver inte uppfinna hjulet varenda dag hörni, det finns massor av fina människor där ute som delar med sig av sina roligheter!

3. Planera din content i förväg
Jag fyller alltid i ett preliminärt schema inför varje vecka, så att jag vet vad jag ska blogga om varje dag. Ibland byter jag plats på inläggen, det beror ju på hur ens dagar ter sig liksom. Såhär såg till exempel min planering ut för den här veckan. Jag försöker att alltid skriva två inlägg om dagen, ibland blir det färre och ibland fler. Oavsett så är det väldigt skönt att veta ungefär vad en ska fokusera på under veckan! Sedan kanske det inte alls blir någon second hand-runda imorgon, det beror ju helt och hållet på mitt mående osv. och då får jag helt enkelt komma på något annat roligt att skriva om. Och det här inlägget är ju till exempel spontant, men sånt är himla trevligt tycker jag.4. Bestäm dig för vad för slags inlägg du vill skriva på din blogg och utgå från det
Om en bara vill skriva om sin vardag så är det ju såklart helt okej, men jag som vill skriva om saker som är viktiga för mig och som berör mig väldigt mycket försöker att alltid ha minst ett temainlägg i veckan. Det kan handla om minimalism, yoga, fotografering eller naturlig hälsa. Sedan har jag ju vissa inlägg som jag har upprepande varje vecka, typ matinlägg och måndagsmotivation osv. Jag ska försöka bli bättre på att lägga upp mer outfitbilder också (men hur ofta vill man läsa om dagens outfit egentligen? jag har verkligen ingen aning. kanske ska ha en liten omröstning om det).

5. Skriv listor i brist på annat (som denna)
Jag älskar listor! Gärna listor som andra har skrivit som man kan låna och bara byta ut svaren till sina egna liksom. Så smidigt! Jag har såklart en anteckning i telefonen med massor av olika listor som jag plockar fram ibland, både såna jag skrivit ihop själv och såna jag hittat när jag grävt lite för djupt på pinterest. Vem vore jag ens utan mina anteckningar i telefonen.

Och ja, nu har jag massor av inspiration igen.


Foto och text: @wildfulness


Writer
Redaktionen