Webb-tv: Häng med profilerna till Åbo!

Premiär för nya webb-tv-serien ”Åh, Åbo”. I samarbete med Visit Turku. Lifestyle -

Webb-tv: Häng med nöjesprofilerna till Åbo!

De träffar en övervintrad hårdrockare, dansar pardans till karaoke, besöker ett av Finlands största ölbryggerier och åker båt med en pendlande riksdagspolitiker. Häng med nöjesprofilerna Pelle Tamleht och Michaela Forni på en resa över sundet i nya webb-tv-serien ”Åh, Åbo” – se alla avsnitt här!


Pelle Tamleht är krogrecensent och webbchef på Nöjesguiden.se. Michaela Forni är chefredaktör för Devote.se. För ett par veckor sedan tillbringade de 48 timmar tillsammans i Åbo, den finska staden som ligger bara 17 mil från Stockholm. Resan resulterade i fyra filmer med fokus på mat, kultur och fest.


Åbo – eller Turku som staden heter på finska – är Finlands första huvudstad, en uppstickare med en kaxig hälsning till Helsingfors som slogan: ”Kiss my Turku” – här finns minsann minst lika mycket kulturliv att erbjuda per capita som i huvudstaden. Och under sina två dygn hinner Michaela och Pelle uppleva en hel del. De dricker kaffe hos Finlands bästa barista, hänger med hårdrockshjälten Michael Monroe i en skivbutik, shoppar Marimekko och Alvar Aalto, besöker en bar i apoteksmiljö och går på karaokeklubb där besökarna dansar pardans till låtarna – bland mycket annat.

Det första avsnittet av ”Åh. Åbo” ser ni häruppe – resten hittar ni HÄR!Pelles och Michaelas guide till Åbo – missa inte de här guldkornen:

Butiker

Television Lifestyle Store – television.fi
Ku Design – kuidesign.fi
Klo Design – klodesign.fi
Teatteri – sisustusliiketeatteri.fi

Mat och dryck

Café Art – cafeart.fi
Pinella – pinella.fi
Tintå – tinta.fi
Nya Apoteket – uusiapteekki.fi
Restaurang Ludu – ludu.fi
Saluhallen – kauppahalli.fi
Ölbryggeriet – panimoravintolakoulu.fi

Klubbar

Dynamo – dynamoklubi.fi
Klubi – klubi.net
Alvar – alvarbaari.fi


För mer information om Åbo:
Visitturku.fi/sv

Blev du sugen på att boka en resa? Här finns mer info:
Vikingline.se/destinationer/abo