Vis os dine favorit spisesteder: Kathrine Højgaard

I denne uge har Kathrine Højgaard fra Naturligvariation, givet os en fantastisk guide til lækre spisesteder i København. Vi bliver helt sultne af de billeder. Læs med her og find inspiration til din næste middag ude. Food & Recipes - 8

Hvor spiser du helst morgenmad?

Morgenmad er mit yndlingsmåltid. Det er det tidspunkt på dagen, hvor jeg ligger bunden for resten af den, og derfor er det vigtigt, at der er ro over morgenmaden og at jeg bliver mæt. Går jeg ud og spiser morgenmad, prioriterer jeg derfor, at det ikke bare bliver noget hurtigt på farten, men et hyggeligt sted med ro og en rar atmosfære.

Et sted jeg gentagende gange er vendt tilbage til, er Original Coffee ved Sortedam Dossering. Selvom cafeen ligger midt i det travle Nørrebro, er der altid ro, en god stemning og en fantastisk udsigt ud over søerne. Personalet er super søde, betjeningen er god, og kaffen er i topklasse.

Jeg vælger ofte deres Morgentallerken bestående af blødkogt æg, skyr m. musli, friskbagt rugbrød, ost, smør og marmelade. Hertil en cappuccino, som altid serveres med det flotteste mønster.

Har jeg mere tid, og måske noget stof til studiet jeg skal læse eller skrive, er Original Coffee ved Sortedam, også et af mine fortrukne steder at sidde.

Billedet er taget af Original Coffee.

Hvilke brunch sted går man aldrig galt i byen med?

Jeg har to favorit brunchsteder, hvor jeg aldrig er gået skuffet derfra. Det ene sted er Cafe Tænk, som har en cafe på henholdsvis Frederiksberg og Nørrebro. Konceptet er enkelt. Du sammensætter selv din brunch og ved nøjagtigt hvad og hvor meget du får. Udvalget er stort og byder på alt fra den traditionelle røræg, bacon og pølser, til tomat/mozzarellasalat, skyr m. granola, dessert-vaffel, kanelsnegle og meget andet godt. Maden er smagsfuld og lækker, og portionerne er gode. Stemningen er rar og musikken behagelig. Helt klart et af mine yndlingssteder, hvor jeg altid glemmer tiden.

Til forskel fra de andre steder i byen som har nogenlunde det samme sammensæt-selv- din-brunch-koncept, så synes jeg, at man får mere for pengene hos Cafe Tænk og at det er rart, at man ikke har fornemmelsen af, at cafeen bare skal have så mange kunder gennem brunchen som muligt. Der er tid, plads og ro.

Mit andet favoritsted er Toldboden, som serverer en overdådig brunchbuffet med både klassiske- og nye spændende retter. Derudover er der altid lækre salater, hjemmebagt brød og hjemmelavet Nutella, og mange andre lækre retter. Klart et hit hos mig. Prisen lyder på 225kr, hvilket jeg synes er mere end rimeligt for det kæmpe udvalg. Og så er drikkevarer som koldpresset æblejuice, smoothies, kaffe og te, endda også inkluderet i prisen.

Brunchbuffeten på Toldboden er noget ekstraordinært lækkert, og noget jeg typisk gør, hvis jeg skal fejre noget. Stedet passer desuden perfekt til, hvis man er et lidt større selskab. Man sidder ved langborde med udsigt ud til vandet.

Billedet er Toldbodens eget billede af deres Brunchbuffet, taget af Christian Radil.

Tid til frokost - hvor skal det være?

Et sted som altid overrasker mig positivt, lige meget hvad jeg vælger på menukortet, er The Union Kitchen. Restauranten ligger ved en sidegade til Kgs. Nytorv, og er et perfekt valg hvis man ønsker at komme lidt væk fra det travle centrum f.eks. på en shoppingtur.

Menukortet byder på alverdens lækkerier som f.eks. Avokadomad, Burger, Madvaffel forskellige udgaver af meatballs, bowls og salater, de to franske klassikere Croque Monsieur og Salde Chevre og meget andet godt. Der er altid noget godt at vælge, lige meget hvilket humør man er i. Dette gælder også, hvis det er den søde tand der skal tilfredsstilles.

Fastfood eller restaurant begrund?

Jeg er helt klart mest til restaurant. Når jeg køber mad ude, er oplevelsen på restauranten eller cafeen, en stor del af det. At nyde maden i en god stemning og et rart miljø, er simpelthen altafgørende for mig. Jeg elsker selv at lave mad. Så hvis jeg alligevel skal spise derhjemme, så vil jeg hellere selv lave maden, end at købe Fastfood.

Du er gået sukkerkold efter for meget shopping, og trænger til eftermiddagskaffe, hvor tager du hen?

Når jeg shopper med min mor, og jeg er heldig, tager vi engang imellem på Cafe Norden. Et lækkert valg, som jeg i den grad nyder. Det røgtes, at de har byens dyreste Cafe Latté . Så derfor er det ikke ofte, at jeg som studerende ender her. Der er højt til loftet, store vinduer ud mod strøget og en rar belysning. Et sted hvor man nemt kan dampe af, efter et par gode timers shopping.

Jeg plejer at vælge en Cappuccino og hvis den søde tand også er trangen, så også et stykke kage til. Kaffen og kagen er virkelig lækker og helt klart også af god kvalitet. Så selvom at priserne er helt i top, er der altså også en grund til det.

Du skal spise aftensmad med veninderne, hvor ender I og hvad bestiller du fra menukortet?

Skal jeg ud med mine veninder, ender vi oftest et sted, hvor vi kan sidde længe og hvor der serveres god vin. Her er Höst helt klart en af mine favoritter.

Restaurant Höst er en af Cofoccos restauranter, og serverer en ny fortolkning af nordisk mad og lokale råvarer. Selve restauranten er en oplevelse i sig selv. Den er opdelt i flere forskellige rum og niveauer, som alle har pudsede murstensvægge og indrettet med træmøbler.

Menukortet er simpelt, men lækkert. Jeg ville vælge deres 3-retters menu, som skifter hver måned. En hemmelighed er, at dette langtfra er en 3-retter menu, men mere end 6-7 retter menu. Der serveres nemlig overaskelser og appetizers mellem de forskellige retter. Tjenerne er søde, og rigtig gode til at præsentere maden og vinen. En aften på Höst, er hver gang en ny god oplevelse.

Kunne du tænke dig at se mere til Kathrine, så kan du følge hendes blog her: nouw.com/naturligvariation