...Vis os dine favorit spisesteder I australien: Amalie Hansen

Amalie arbejder til daglig som model og lige nu er hun bosat i Australien. Hun har været så sød, at dele sine favorit spisesteder med os og hold nu op hvor bliver man sulten, af at se på de billeder. Food & Recipes -

Hvor spiser du helst morgenmad?
Oh, det er så svært at vælge! Morgenmad er by far mit yndlingsmåltid, men heldigvis er "all-day-breakfast" et virkelig udbredt koncept her i Australien, så der er mulighed for at få super lækker morgenmad hele dagen alt fra acai-bowls til avokado-toast med porcheret æg ;) Altså Australien forstår om NOGEN at være Insta-friendly hahah! Der er som sagt et hav af anbefalelsesværdige steder at spise i Sydney. Men 3 jeg holder meget af, er "The Courtyard" i Bondi, da de laver den bedste acai-bowl jeg længe har fået og så har de, den hyggeligeste lille gård, hvor man kan sidde og nyde sin mad.

Et andet helt fantastisk breakfastspot er "Indigo" i Double Bay hvor man kan få alt fra super lækre morgenmadssalater til fluffy pandekager, acai- og yoghurtbowls. Og det smager bare lige dét bedre, end andre steder! Og så er det lokaliseret på et torv så man rigtig kan sidde og kigge på folk, der går forbi hihi.

Et tredje sted er SÅ meget et sted for dem, der elsker yoghurt m. granola! "LittleJean" i Double Bay laver den vildeste granola, som du kan bestille som"side" til deres himmelske og yderst smukkeyoghurt&frugt-tallerken. TRY IT!

Hvilke brunch sted går man aldrig galt i byen med?

I Sydney er et helt fantastisk brunch-spot Watsons Bay Boutique Hotel. Der er ikke alene fantastisk smukt! Stedets lækre chill loungevibe suppleres også helt perfekt af deres virkelig optimale og velsmagende brunch-options! Både for dem som er til det søde og lidt mere “savory”. Jeg vil KLART anbefale at prøve deres yoghurt-bowl med et bjerg af hjemmelavet granola og dertilhørerende frisk frugt. Men er man mere til det “salte” er deres laks med zuccini-balls, pocheret æg og tomatsalsa et hamrerende godt valg.

Men mit absolut favourit-brunchspot ligger i Melbourne. “The Journey Man” med beliggenhed i Windsor har umiddelbart det samme på menukortet, som så mange andre - forskellen er bare at smagen, anretningen og portionstørrelsen er 100 gange bedre her. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg skal give som anbefaling udover - prøv det hele! Men har man ikke tid eller penge til det, så skal deres avokado-toast, chia-pudding og deres anbefaling udover - prøv det hele! Men har man ikke tid eller penge til det, så skal man prøve deres avokado-toast, chia-pudding og deres side af portobello-svampe. Det skal i det mindste have et mega shout-out!

Tid til frokost - hvor skal det være?

I Sydney er Crown St i Surry Hills et fantastisk spot! Det er pakket med skønne cafeer, og mine yndlingssteder når det kommer til frokost ligger også her! “Kawa” og “The O Organic café” laver begge spændende, velsmagende salater og sandwiches/wraps med fantastiske sammensætninger af lækre, friske råvarer. Og så har cafeerne virkelig en lækker, afslappende og autentisk stemning.
Hvis man er på farten og har brug for at tage noget med, kan jeg anbefale “Crown Street Grocer” eller “About Life” (ligger flere forskellige steder) som begge i virkeligheden er små supermarkeder, men de udbyder begge fantastiske salatbar’s til billige penge hvor man kan blande sin egen boks.

Men i Melbourne ligger det ultimative lunch-spot! “Matcha Mylkbar” i St Kilda er et vegansk madMEKKA. ALT de har er så fuld af lækre og spændende smagsnuancér og det eneste der er at sige er - BESØG DET OG PRØV ALT! Jeg lover, at i ikke vil blive skuffede!!

Fastfood eller restaurant begrund!

Det kommer så meget an på mit humør. På den ene side ELSKER jeg at gå ud og spise og alt det der følger med, når man sidder et sted og får lækker mad serveret. Og da fastfood desværre ofte er lig med virkelig fedt-, sukker- og saltholdigt mad (på den dårlige måde) ville jeg umiddelbart ha' svaret restaurant. Men da der her er så mange lækre og sunde options for at få noget at spise "på farten", er jeg også blevet vild med at købe en salat, wrap, sushiroll eller juice, benytte mig af det skønne vejr og sætte mig i en park eller ned ved stranden og nyde maden dér, på en lidt mere afslappet facon.

Du er gået sukkerkold efter for meget shopping, og trænger til eftermiddagskaffe, hvor tager du hen?

Oh, det kommer så meget an på i hvilket område man befinder sig. Heldigvis er det så heldigt at Australien er kendt for at have ubeskrivelig god kaffe - ligesom her i Danmark. Så gode kaffesteder er nemme at opstøve - så skip for guds skyld McDonalds, Starbucks, Glorias coffee og andre kæderestauranter/-caféer og gå efter nogle mere lokale steder. Jeg kan dog anbefale “Gnome Cafe” og “Bourke Street Bakery” i Surry Hills. HJERNEDØD god, ekstrem velsmagende og lidt mere spændende og speciel kaffe - på den gode måde! Et andet meget autentisk og super godt sted til at slappe af og gennemgå dagens shopping-høst er “Sappho Books Cafe and Wine Bar” i Ultimo, Sydney. Det er, som navnet indikerer, en boghandel men med en lille café i haven hvor man kan sidde og nyde en kop (eller 3) af deres helt igennem velsmagende kaffe.

Du skal spise aftensmad med veninderne, hvor ender I og hvad bestiller du fra menukortet?

I Surry Hills er “The Winery” et godt bud - de har tilmed en menu til en girls-night-out som efter sigende skulle være helt fantastisk! Men ellers er det bare at gå om bord i deres menu - deres mad (og location) er udsøgt, med view over Sydney centrum!
Hvis man er til ægte, stenovnsbagt italiensk pizza så kan jeg KLART anbefale den lille perle af en italiensk restaurant kaldet “MAYBE FRANK”, som ligger på Bourke Street. Deres pizzaer sender én tilbage til Italien instantly og så serverer de lækre cocktails og fantastisk vin i funky og afslappede omgivelser.

Kunne du tænke dig at se mere til Amalie, så kan du finde hendes blog her: Nouw.com/amaliesrh