...Vis os dine 5 favorit destinationer: Mads Guldager

I denne uge har Mads fra bloggen TheVisualTravelGuide været så sød at dele sin 5 favorit destinationer med os! I forbindelse med sit job som Purser hos SAS har han oplevet det meste af verden og deler sin begejstring for fotografering på bloggen. Læs med her og bliv inspireret! Lifestyle -

San Fransisco

Byen som byder på en intens oplevelse og et opland, der er så smukt, at man bare er nød til at komme tilbage igen og igen. Jeg kan anbefale, at man lejer cykler, hvis man rammer San Francisco. Byen er meget kuperet, så det kræver lidt at tage på cykeltur i og omkring The City, som er San Franciscos kælenavn. En fantastisk tur igennem det gamle hippieområde Haight Ashbury, hvor bl.a. Janis Joplin og Jim Hendriks slog folderne i de glade 60’er og 70’er indtil deres alt for tidlige død. Ud til Stillehavets kyst, over Golden Gate Bridge og ned til den eventyrlige lille luksusby Sausalito. Herfra sejler man tilbage og ser fængselsøen Alcatraz på nærmeste hold. Ned og se de vilde søløver på Pier 39 og ellers bare nyde byen omkring Fishermans Wharf. 45 min. kørsel fra San Francisco ligger vindistrikterne Sonoma og Napa Valley. Smukt og mulighed for noget af det bedste vin der laves i verden. Har man tiden kan man leje sig en Ford Mustang convertible og drøne ned af Highway 1 mod L. A. Det er en oplevelse for livet.

Hong Kong

Jeg er dybt fascineret af Hong Kong. Den by har alt. Shopping, fantastisk mad og drikke, kridhvide sandstrand, masser af kultur, trekking på smukke grønne højdedrag, natteliv, og en herlig kombination af vest og øst. Det er kontrasternes by. Udover det, så ligger der indenfor 1 times sejlads et ocean af små øer, som hver især har deres særpræg. Jeg er hverken til gambling eller heste, men er man i Hong Kong, så er man nødt til at besøge verdens mest berømte galopbane ”Happy Valley”. Her gambles på livet løs. Hver uge samles 20.000 tilskuere for at feste og håbe på den store gevinst. Intet spil er tilladt i Hong Kong udover den ene gang om ugen. Entreen er overkommelig 10 HKG $ svarende til 8 danske kr. Der er fest og stemning for alle pengene.

Hong Kong bliver man aldrig færdig med. Jeg er vild med den by.

New York

Endnu en by man aldrig helt bliver færdig med. The Big Apple. Hjemsted for Empire State Building, Frihedsgudinden, Central Park, verdens smukkeste skyskraber Chrysler Building, Brooklyn Bridge, Times Square, 9/11 mindesmærket og 1000 vis af andre fantastiske, smukke og ikoniske steder. Personligt holder jeg meget af at tage over Brooklyn Bridge og tage på opdagelse på Brooklyn siden. Indtil for et par år siden var Brooklyn ingenting. Nu er det der det sker. Området omkring Williamsburg og i særdeleshed Bedford Avenue boomer af stemning, fede vintage butikker, cafeer, barer og restauranter.

I NYC er der altid en koncert eller en ball game at gå til. Jeg har diverse Apps på min telefon for at se, hvad der sker i byen, når jeg er på besøg. Jeg bruger ofte Songkick, som er en koncert App. Her er ALLE koncerter i byen nævnt, og er du heldig, som jeg har været flere gang, kan du finde verdensnavne på små klubber, hvor entreen begrænser sig til få dollars eller et par sjusser per set.

Tokyo

Jeg er dybt fascineret af Japan i al almindelighed. Alt, i hvert fald næsten, gøres anderledes i Japan. Deres skikke og omgangsform er så forskellig fra den vestlige verdens. Diskretion og høflighed er nøgleord. Alt er gennemtænkt og logisk.

Jeg elsker Sushi!!! Men det japanske køkken er meget andet end rå fisk. De har de mest fantastiske nudelretter, Tempura, Sukiyaki, Gyoza… Jeg elsker det meste. Tokyo er stor. Meget stor. Mere end 13 millioner indbyggere og med oplandet tæt på de 40. Byen rummer eventyrlige templer, parker og haver. Og verdens mest kendte vejkryds Shibuya Crossing, hvor mennesker i tusindevis krydser gaden på kryds og tværs. Lyder måske ikke som det vilde ”must see”, men det er et fascinerende syn.

Vil man have et indblik i den japanske ungdomskultur eller rettere popkultur, så er Takeshita Street – kendt som det ikke særlig flatterende ”take a shit street” – stedet. Her kommer man for at kigge og blive set. Gaden er fyldt med mennesker i polkaprikker, skotskternede nederdele, baby doll outfits og neonfarver. Sjov og ballade.

København

Intet slår København!! Jeg har rejst hele mit liv. De seneste 3 årtier som professionel. Jeg har nydt at opleve verden og al dens forskellighed. Jeg har vitterlig været på eventyr og nydt hvert et øjeblik. Jeg bliver aldrig færdig med at rejse. Jeg vil altid have en udlængsel i mig, men at komme hjem til København er det bedste.

Vores hovedstad har alt! Vandet og strandende, naturen, arkitekturen, historien, kulturen, hyggen, maden, øllet og nattelivet. Alt!!!

Intet at sige til, at vi ofte bliver kaldt verdens lykkeligste folk med den by. Danmark er meget andet end København, men København er bare unik i min verden. At gå en tur på Kastellets voldet, en havnerundfart, en tur gennem Kongens Have, besøge et af byens fantastiske museer, en koncert og en gåtur i Tivoli eller en dag på Øresund eller en svømmetur fra et af havnebassinerne eller Sneglen i Kastrup er sgu da magisk. Længe leve København.

Kunne du tænke dig at se mere til Mads og bloggen TheVisualTravelGuide, så læs med på hans blog her: Nouw.com/TheVisualTravelGuide