Vila i frid Saga Lundin

Vila i frid Saga Lundin

"Vår allas älskade Saga har Måndagen den 30 Juli klockan 00.55 somnat in". Annat - 157

I April 2016 fick Saga diagnosen osteosarkom (skelettcancer), och hösten 2017 fick hon veta att cancern var obotlig.

Strax efter beskedet valde Saga att starta en blogg, dels för att dela med sig av sin resa till sina anhöriga, men även för att skriva till andra i liknande sits, hon ville visa att det finns fler döende tonåringar, då det var något hon kände sig otroligt ensam i. Den främsta anledningen till varför hon skapade bloggen var dock för henne själv. Bloggen blev hennes terapi, att få skriva av sig fick henne att må bättre.

Vi har kunnat följa Sagas resa, genom toppar och dalar, smärta och lycka, och idag kommer bloggen leva kvar. Som ett minne av den starka tjej Saga var, och för alla som är i samma sits som Saga.

I förrgår den 30 Juli möttes vi av beskedet att Saga somnat in. Sagas mamma Jessica har på Sagas blogg skrivit ner hennes sista dagar i livet, & avslutar inlägget med:

Av hela mitt hjärta är jag så tacksam över att Saga äntligen fått kasta av sig sin sjukdom, sin sargade kropp, och blivit fri!
Min älskade, älskade dotter!!!
Du kommer för alltid att finnas med oss i våra hjärtan!! <3333

/skrivet av mamma Jessica


"Idag är jag faktiskt lyckligare än aldrig förr. Troligtvis för att jag lever varje dag som om att det vore min sista, och att jag inte tar något här i livet för givet. Mina dagar är räknade och mitt mål i livet är inte längre någon "karriär". Mitt mål är att ge vidare min gåva. Gåvan jag fick när jag blev sjuk, att uppskatta livet, se vad man har och inte det man inte har. Inse att man inte har några som helst garantier. Man ska inte tvingas bli sjuk för att förstå detta. Mitt andra mål i livet är att skapa så mycket roliga minnen som jag bara orkar. Det är de fina och glada minnena som kommer betyda allra mest för mina nära och kära sedan när jag inte längre finns kvar."

För att läsa hela reportaget med Saga, klicka här.


Saga har spridit så mycket kunskap & kärlek till oss alla, och hon kommer alltid leva kvar i våra hjärtan!
Alla våra tankar går till Sagas familj och anhöriga.

Vila i frid, Saga Lundin.

Vill du vara med att stötta cancerforskning skapade Saga en insamling, där du kan gå in och bidra för hjälpa till att utrota barncancer!

KIWIS FIGHT

Skribent
Redaktionen