"Vi upplevde att vi kunde fylla ett tomrum i branschen"

"Vi upplevde att vi kunde fylla ett tomrum i branschen"

Helena Engström är vår businessprofil som tillsammans med sin syster startade kommunikationsbyrån Vass Kommunikation. Från start var de två nyinflyttade ekonomer utan kontaktnät, men har idag flera anställda och fortsätter att ta sig an spännande projekt. Other - 5

Hur kommer det sig att du och din syster startade Vass Kommunikation?
Vi är uppväxta i en entreprenörsfamilj och drivs av att utvecklas och ta oss an nya utmaningar. I början på 2015 såg vi ett behov på marknaden av välskrivna texter och kreativt innehåll på sociala medier. Vi upplevde att vi kunde fylla ett tomrum i branschen!
Företaget grundar sig i min passion för korrekturläsning (av alla grejer 😅). När vi startade företaget för fem år sedan var vi två ekonomer, nyinflyttade i Stockholm, utan kontaktnätverk inom näringslivet och branschen. Idag driver vi en framgångsrik kommunikationsbyrå i Stockholm med kunder såsom Volkswagen Group Sverige AB, SJR, Engelmanns, SISAB, NTF och JW Rörservice.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Att få träffa människor och bygga relationer med våra kunder. Det finns inget härligare än att fånga en stämning, känsla och upplevelse i bild och text!

Guida oss genom en vanlig arbetsdag!
Ingen dag är den andra lik på Vass Kommunikation och jag älskar variationen det innebär! Det är vanligtvis högt tempo med flera projekt som löper parallellt varje dag. Om man bortser från corona består våra dagar av strategiarbete, kundbesök och uppdrag på fältet. Vi formulerar sociala mediestrategier, agerar rådgivare till de som hanterar sina egna kanaler, intervjuar medarbetare, producerar filmer och fotograferar allt från porträtt och produkter till event och mat. Mig hittar du med kameran i högsta hugg eller med snabba fingrar över tangentbordet.

Vad skulle du ge för tips till våra läsare här på Nouw som drömmer om att starta ett eget företag?
Våga
Att starta eget är för många både modigt och skrämmande, men även utvecklande!

Nätverka/bygg upp samarbeten
Aktivitet i sociala medier och nätverkande skapar affärer. På det sättet har vi byggt upp en kundbas och tighta samarbeten. I början valde vi att lägga mycket tid på att besöka nätverk, mässor och möten. Ett tips är att skapa genuina samarbeten med andra företag som har samma grundvärderingar!

Ha en mentor
Har du turen att få en mentor så ta den, oavsett om det är i din bransch eller en helt annan. Det ger ett stöd och en trygghet som är ovärderlig. Det är viktigt att inse att man inte behöver kunna allting själv, det finns hjälp att få och människor som är villiga att hjälpa.

Hårt jobb, engagemang och återhämtning lönar sig
Jag driver företag inom det jag brinner för och det är en bidragande faktor till mitt stora engagemang, ihärdiga arbete och viljan att ständigt utvecklas. Var beredd på att lägga fler timmar än en vanlig arbetsvecka, under såväl veckodagar som helger. När vi ser tillbaka på våra år som egenföretagare är vi nöjda över varje helg som vi prioriterat bort annat för vår och våra kunders utveckling. Under dessa år har vi firat både små och stora framgångar och värderat återhämtning!

Vad inspireras du av?
Genuina möten med människor, kreativt innehåll på Instagram, framgångsrika företagare och att driva företaget med min syster! Och inte minst min mamma som varit egenföretagare under hela min uppväxt. Hon har varit en del av vår styrelse sedan dag ett och heltidsanställd i drygt ett år.

Ge oss ditt bästa sociala medier-tips!
Det vi ser går allra bäst är personligt innehåll med människan i fokus – oavsett bransch! Viktigast av allt är att föra dialog med följarna och uppmuntra deras engagemang!
Vi delar dagligen med oss av tips och inspiration via vår blogg och vårt Instagram-konto!

Hur ser framtiden ut för dig och Vass Kommunikation?
Vi står inför en lansering på Vass Kommunikation som innebär en omfattande förändringsresa! Lanseringen sker den 12 oktober och därefter väntar ett lanseringsevent där vi även ska fira vårt 5-årsjubileum. Vi har precis anställt och vi fortsätter ta oss an nya spännande projekt! Jag ser på framtiden med nyfikenhet och glädje!

Jag lever min dröm och uppmuntrar alla som vill att starta eget!

Ni kan följa Helena och läsa hennes blogg här @helenaengstrom