"Vi tog beslutet att köpa två enkelbiljetter till Bali"

"Vi tog beslutet att köpa två enkelbiljetter till Bali"

Malin tömde sin lägenhet, sa upp sig från jobbet och kastade sig ut i världen - nu är hennes vardag turkost vatten och vajande palmer. För oss berättar hon om hur du vågar ta steget, hur hon ser på framtiden och hemligheten bakom content som inspirerar på sociala medier. Profile - 34

Hej Malin, berätta lite om dig själv, vem är du?
Men hej! Jag är en tjej som är precis så sprallig, glad och lite galen som dom säger med en stor nypa vilja och envishet. Jag tror starkt på att det är så mycket härligare att ha kul under livets gång än att ta saker och ting alltför seriöst, därav lyckas jag ofta försätta mig själv i de mest komiska situationerna. Jag har alltid varit happy go lucky och tror alltid på att saker och ting löser sig till slut, även i de värsta situationerna. Och om det inte gör det så var det inte meningen ändå. Jag är född på landet och uppvuxen i fikaälskande potatisstaden Alingsås innan jag vid 15 års ålder flyttade till Göteborg och blev ett med västkusten.

Ända sedan barnsben har jag haft stora drömmar och vägrat att följa strömmen. Jag har alltid haft en stark vilja att få vara annorlunda, göra något annorlunda och att leva mitt liv precis efter mina egna villkor. Jag tror inte på normer, eller att jag måste följa samhällets alla "regler" som att skaffa körkort eller att köpa hus/lägenhet som jag sedan spenderar resten av mitt liv att betala av. Det är absolut inget fel med detta (att köpa sitt egna place är många människors största dröm), det är bara inget för mig.

Det är antagligen därför som jag direkt efter studenten bestämde mig för att spontant flytta till Danmark, följt av 7 månaders backpackande runtom i Asien, bo och arbeta i underbara Australien där jag träffade min engelsman som jag sedan flyttade till Nya Zeeland med och startade upp ett företag för företaget som vi arbetade för i Australien och som sedan blev en stor succé och ett av de snabbast växande nya företagen i Nya Zeeland! Där bodde vi ända tills vi fick nog av mince pies och berg och flyttade hem till Sverige.

Idag, befinner vi oss i nästa kapitel av livet i Filippinerna. I slutet på förra året så tog vi det största och mest galna beslutet någonsin. Nämligen att säga upp våra jobb i Sverige, göra oss av med vår lägenhet och köpa två enkelbiljetter till Bali. Med en stor nypa passion för allt kreativt så är jag den som alltid har kameran med mig i högsta hugg redo att fånga dom där ögonblicken och jag drömmer om att en dag skriva min egna bok och att vara med i nästa stora Hollywood-rulle.Vad fick dig att starta din blogg och vad är din drivkraft idag?
Ända sedan jag lärde mig att skriva så är det exakt det jag har gjort. Om det var dagbok, dikter, böcker, serietidningar eller till brevvänner så skrev jag. Varje dag. Jag har alltid varit kreativt lagd och hittade mycket inspiration från andra bloggare dagligen. Jag var en riktig bloggnörd och lusläste varenda en och som den skrivare jag var så var det givet att även jag skulle ha en. Min drivkraft är främst att vara en positiv förebild för andra tjejer och killar, jag vill visa att du kan göra precis vad du vill med ditt liv och att inte låta något eller någon stoppa dig.

Du gjorde dig av med din lägenhet, sa upp dig och gav dig ut i världen, något jag tror många önskar - men få faktiskt vågar. Vilka är dina bästa tips för att "våga"?
Du vet, ett bra tag ville jag också men “vågade” inte. Jag tänkte “men gud, hur ska jag klara mig? Tänk om något går snett? Vad gör jag om jag inte lyckas?”. Det typiska tänket som så många går igenom. Men så en dag vaknade jag upp och insåg att om jag inte försöker, om jag inte är villig att förlora och misslyckas så kommer jag heller aldrig få reda på om jag skulle ha lyckats. Min rädsla för att när jag är gammal tänka att “Tänk om..” är så mycket större än min rädsla för att misslyckas. Därför fanns det inget annat alternativ för mig än att ge upp allt jag hade, säga upp mitt heltidsjobb, min lägenhet och lämna mitt bekväma hem. För att jaga mitt drömliv och att få inspirera andra samtidigt som jag skapar det jag älskar mest: foton, minnen och artiklar!

Så det enda rådet jag kan ge dig är att om du redan har tankarna på något annat, om du redan har en idé som bara väntar på att få uppfyllas, ett företag du velat starta men inte “vågat” för att du inte vågar ge upp ditt bekväma jobb och fasta inkomst för, så är det att: TESTA. Bara gör det. Hoppa. Vad är det värsta som kan hända? Antagligen att det inte går som du vill men då vet du. Det är så mycket värre att vara fast i “Tänk om… jag hade gjort det”.

Hur är dina planer för det kommande året?
Att fortsätta jaga solen! Förhoppningsvis bocka av flera nya länder och ställen, växa som person och att bli ett bättre jag. Detta är året då jag vill ta mina sociala kanaler till en ny nivå, jag vill jobba hårdare för att skapa bättre bilder, skriva mer inspirerande innehåll och filma fler videos till min Youtube-kanal.

Tre snabba:
Mitt allra bästa tips för att skapa inspirerande innehåll på sociala medier är… att det du skapar måste komma från hjärtat och andas “du” för det är då magin händer!

Min favoritoutfit är… bikinis just nu, för varmt för att ha på sig något annat!

Bästa på resan hitills är… helt klart Bali! Wow vilket land, vilka ställen, vilken mat och jisses vilka människor!Malins blogg: nouw.com/maawl