"Vi gjorde en pakt att flytta tillsammans"

"Vi gjorde en pakt att flytta tillsammans"

Denna veckan möter vi Stephanie, som bytt livet i Stockholm mot livet i vibrerande Paris. Vi snackar om hur det är att hitta kärleken i kärlekens stad, hur hon hamnade i Paris och bästa tipsen till dig som vill testa på lyckan som parisienne! Profile - 11

Hej Stephanie, berätta lite om dig själv, vem är du?
Hej! Jag heter Stephanie, men jag kallas för Steffie och introducerar mig ofta som det för nya människor, men båda går bra! Jag är 19 år och kommer från Stockholms innerstad, där jag tog studenten för nästan exakt ett år sedan.

Vad får vi läsa om i din blogg?
I min blogg får ni läsa om min vardag, olika restauranger och caféer jag besöker, outfitbilder, tankar och åsikter kring att spara pengar, framtidsplaner, mina jobb just nu, resor och så vidare. Mycket kretsar ju såklart kring Paris, där jag bor, så det blir en hel del tips på staden. Jag jobbar även tre deltidsjobb, så det blir en del om det. Bland annat på haute couture märket Marchesa, mest intensivt under de olika Paris Fashion Weeks, men även på restaurang och fik. En och annan date har det blivit också så man får läsa om mina tankar kring killar (läs: fransmän) haha.

Var får du din blogginspiration ifrån?
Mycket av min inspiration kommer ifrån att jag tycker om att ta bilder på allt jag gör, och att jag känner att till exempel Instagram inte är en tillräckligt bra plattform att få upp allting. Ibland kan jag känna att jag inte hinner med att blogga, men i slutet av dagen känner jag ändå att jag inte klarar mig utan den. Jag älskar att lägga ut inlägg och få fin respons av mina följare! Många har ju bra koll på mitt liv och skriver och frågar hur det går med saker jag inte bloggat om på ett tag, så jag känner nästan en (positiv) skyldighet att fortsätta uppdatera!Du bor i vackra Paris, hur kom det sig att du flyttade dit? Och vad är dina bästa tips för den som har drömmen om att flytta dit?
Min mamma har en förkärlek till Frankrike och har nog alltid velat att jag skulle flytta dit, så när jag inte gick ett utbytesår där i gymnasiet så lovade jag henne att flytta dit efter studenten. Min vän @frejasettergren är också en riktig frankofil så vi gjorde en pakt att flytta tillsammans och har på så sätt pushat varandra att se till att det blir av! Så som jag gjorde var att jag var hemma och jobbade i Stockholm för att spara ihop pengar till min flytt, vilket gjorde att jag kände mig väldigt lugn när det väl var dags, för jag visste att jag hade en buffert för hyra och att leva och inte samma stress att hitta jobb direkt. Så det är ett tips! Men oroar er inte, det är superenkelt att få jobb, de tycker svenskar jobbar bra och kan man säga några meningar på knackig franska är man good-to-go.

Vad är det bästa respektive sämsta med att bo i Paris?
Det bästa är definitivt hur mycket mer levande Paris är som stad i jämförelse med Stockholm, jag menar man kan gå ut vilken dag på veckan som helst och varenda uteservering kommer krylla med folk som dricker vin och äter ostbrickor. New York kan ta sig, Paris är staden som aldrig sover! Det värsta, hmm, jag skulle nog säga att det är lite både och, när det kommer till romantiken. Franska killar är kort och gott exakt min stil vilket är perfekt, och Paris sägs vara staden för kärlek, men som jag har upplevt det hittills så tror jag det kan bli svårt att hitta en partner här. Jag har inte skrivit om det så mycket men det är verkligen normen här (för killar vad jag vet, kanske tjejer också men inget jag noterat) att vara otrogna och mycket drama inom relationer. Många har förhållanden men de verkar inte se på dem som vi gör hemma, vilket gör det svårt att hitta en kille man kan lita på. Tror jag får hålla mig singel tyvärr om jag inte hittar något guldkorn, men man vet ju aldrig. De är ju i alla fall kul när man inte behöver hålla något för seriöst!

Vad drömmer du om att göra om 5 år?
Jag tror jag har en ganska realistisk dröm faktiskt, om 5 år är jag 24, och då är jag nog mitt i (eller klar, beroende på hur länge jag tänkte chilla innan jag faktiskt börjar) en universitetsutbildning i Uppsala, förmodligen något brett som ekonomi. Min dröm är att jobba med någonting inom hållbar utveckling och miljö, men då jag inte är en fena på naturämnena så tänker jag satsa samhällsvetenskapligt och sedan fördjupa mig inom något i den riktningen. Kanske har jag redan någon spännande praktik, eller pluggar ett utbytesår i Paris till exempel!Fem snabba frågor:

Avokadomacka eller sötpotatis-pommes
Sötpotatis-pommes, för att 1) det är asgott och 2) jag tycker inte om avokado (snälla avfölj mig inte)

Sommar i Sverige eller sommar i Frankrike
I Sverige! Frankrike i all ära men inget slår svensk sommar, och om jag får klaga lite så tycker jag det är lite för varmt här nere på sommaren. Just nu är jag dock på semester på Franska rivieran, så det är lite motsägelsefullt kanske, men det är ju inte fel det heller.

Avslappnat klädd eller uppklädd
Avslappnat! Har hellre för vardagliga kläder än tvärt om, och älskar att vara bekväm.

Film eller serier
Serier. Gärna streck-kolla 4 säsonger i sängen och det gör inget om jag redan sett dem tidigare.

Sneakers eller klackar
Sneakers! Av samma anledning som tidigare och för att jag redan är rätt så lång som det är.Stephanies blogg: nouw.com/stephaniejh