"Vi går in och följer varandras liv och peppar varandra"

Denna veckan får vi följa Petra Lundevaller - hon bloggar om allt från mat & yoga till privatekonomi och finner inspiration hos kloka kvinnor med fötterna på jorden. I intervjun berättar hon om det bästa som bloggandet fört med sig, höstens stora händelse och tankarna kring bloggens framtid. Profile - 9

Hej Petra, vad gör du för att peppa igång på en måndag?
Jag är en mjukstartare! Vill gärna ha lång tid på mig på morgonen så att jag hinner äta frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon och sedan göra mig i ordning för dagen. Jag brukar ladda upp redan på söndagskvällen genom att göra hårinpackning, ansiktsmask och helst se till att ha nytvättade lakan, då vaknar jag upp som en prinsessa!

Hur skulle du beskriva dig själv och din blogg?
Bloggen är väldigt personlig och speglar det mesta som rör sig i mitt huvud, vilket kan vara allt från inredning och mat till mode och resor. Jag är väldigt bra på att snöa in på saker och den senaste tiden har det varit hudvård och yoga som stått i centrum. Jag jobbar med ekonomi och har ett stort intresse av privatekonomi och sparande, som jag gärna delar mina tankar kring!

Varför började du blogga?
Det kanske låter klyschigt men den största anledningen är nog att jag behövde få utlopp för min kreativitet, som jag från början inte ens trodde att jag hade. Jag har alltid älskat att läsa bloggar och bestämde mig en dag (när jag satt och pluggade och redan hade kastat bort halva dagen på bloggläsning) för att testa själv - och jag älskade det! Det är så roligt att fota och skriva, jag har alltid gillat att uttrycka mig i text.

Vad är det bästa som din blogg har medfört sig, sedan du startade blogga?
Något jag faktiskt inte alls hade förväntat mig är att jag fått flera ”internetkompisar” här på Nouw, tjejer med så mysiga och personliga bloggar där vi går in och följer varandras liv och peppar varandra. Så kul!Vad gör du helst på helgen?
En perfekt helg börjar med en fredagskväll med min pojkvän, gärna middag på stan som sedan avslutas hemma i soffan framför en bra serie och choklad. På lördagar och söndagar blir det absolut en liten sovmorgon och nu under sommarhalvåret hittar man mig ute vid havet så fort solen är framme. Annars hänger jag gärna på gymmet, golfbanan eller äter brunch med tjejerna!

Vilka influensers inspireras du mest av? Och varför?
Två stycken som jag har följt länge (och slaviskt!) är Michaela Forni och Isabella Löwengrip. Båda två är stora inspirationskällor för mig på många plan, dels karriärmässigt och dels stilmässigt. Två stilsäkra och kloka kvinnor med fötterna på jorden och ett jäkla driv som jag blir så peppad av!

Vad har du för mål med din blogg?
Att bygga mitt eget varumärke, inspirera och peppa samt nätverka! Det är så viktigt att bygga upp ett bra nätverk, det om något har jag lärt mig efter några år på universitetet och i arbetslivet.

Vad gör Petra om 5 år?
Då är jag 29 år och kanske väntar vår första lilla knodd och vi har köpt ett litet sommarhus vid havet där vi spenderar sommaren. Jag jobbar fortfarande på ett ställe där jag får utmana mig själv och hela tiden lära mig nya saker och bloggen lever såklart kvar som mitt stora hobbyprojekt eller varför inte något jag kan försörja mig på?

Vad önskar du dig just nu?
Att sommaren blir varm och solig! Vi ska till Mallorca en liten sväng men semesterveckorna här hemma i Sverige blir ju rätt så mycket bättre om det är riktigt sommarväder. Sedan önskar jag att tiden ska gå snabbt fram till oktober för då får vi ÄNTLIGEN vår lägenhet som håller på att byggas för fullt!Petras blogg: nouw.com/poppy