Vem är Joannas podd-Gustaf?

Vem är Joannas podd-Gustaf?

Vem är egentligen denna 36-åriga, stockholmare som utgör 50% av Sovmorgonpodden? Vi gjorde en liten intervju med honom för att ta reda på vem han är och hur idén till Sovmorgonpodden uppkom. Podcast - 3

För dem som inte vet, vem är Gustaf Brickman?

- Eftersom jag aldrig har sökt jobb i hela mitt liv så har jag ju aldrig behövt skriva ett personligt brev, och tur är väl det. För vem är man? Men ok, jag är en passionerad resenär, hobbyäventyrare och pratkvarn. Och egenföretagare. Och hundägare. Och då och då suput.

Hur uppkom idén till att göra Sovmorgonpodden?

- Joanna är en av få människor som pratar mer än mig, sådär så att man inte riktigt får en syl i vädret. Dessutom är hon rubbad, som när hon en hel kväll låtsades vara från Southampton. En sådan människa vill man ju bara ha en podd med.

Hur känner du och din poddkompanjon Joanna varandra?

- Vi träffades när Joanna var en liten sprallig modeassistent på Metro, nyss anländ till storstaden från Jönköping. Sedan har vi hängt och nu är hon en kaxig chefredaktör, men lika sprallig.

Hur är det att göra en podd med en tjejkompis? Hur olika/lika är ni?

- Alltså, vi är nog väldigt lika på många sätt. VI är två spontanare med konstiga synapser, som funderar en hel del över livet. Jag försöker ibland till och med byta åsikt på test, för att skapa lite osämja och spänning i studion. Har faktiskt en sådan plan inför dagens inspelning, vi får se hur det går. Jag tror att hon kanske blir arg, och det vore ju något nytt. :)

Vad vi förstått så är du helt utanför det här med sociala medier, däremot känns det så naturligt för dig att padda. Hur kommer det sig?

- Haha, kul att höra, med smicker kommer man långt. Nä, men jag älskar att diskutera exakt allt, hela hela tiden. En timme i veckan kanske är ok, men jag vet många som önskar att jag bara kunde vara tyst NÅGON GÅNG. Sedan har jag faktiskt pratat en del i radio, ett gig jag troligen fick tack vare just att jag är en pladdrare i yppersta världsklass – åtminstone sett till ord per minut.


5 snabba
Vin eller öl – Rosé
Kött eller fisk – Quorn eller vildsvin
20 år eller 40 år - 600 år.
Söder eller ö-malm - Söder i mitt hjärta, men öfvre är ganska mysigt det också!
Rik och olycklig eller fattig och lycklig - Fattig och lycklig så klart, duhh ..

Sök på Sovmorgonpodden i Itunes alternativt klicka er in HÄR!

Skribent
Redaktionen