Velkommen til Nouw - Line Kirkhus

Line, kjent som @lilisfashion, har lang erfaring innen motebransjen. Hun har gjort det meste, og vi håper selvsagt at hun kan lære no av det videre til oss. Vi spurte henne noen spørsmål for å få svar på akkurat det - pluss enda litt til. Klikk deg inn her for å bli kjent med henne! Profile -

Hei @LineKirkhus, velkommen til Nouw! Kan du fortelle litt om deg selv?

Hei og tusen takk! Er så fornøyd med å få lov til å joine deres blogge community 😊 Jeg er fra Stavanger og bor her deltid nå mens jeg pendler til Oslo. Jeg jobber med content- og digital markedsføring og som stylist, som jeg har jobbet som i ti år. Tidligere har jeg vært moteredaktør i magasin og for en nettavis. Nå liker jeg friheten jeg har i denne tilværelsen. Jeg elsker og oppdage nye steder. Spise og lage god mat er viktig, dra på fjellet, ta bilder, trene og være med gode venner. Lilisfashion startet jeg i 2009 og siden det har blogging vært en stor passion og et sted der jeg får jobbe både med tekst og bilder samtidig. Nå gleder jeg meg til å fortsette reisen hos dere i Nouw!

Du har jo mange års erfaring innen motebransjen. Hvilke tips vil du gi til de som ønsker å komme opp og frem?

Tro på deg selv, jobb hardt og ikke vent på at tilbudene skal komme til deg. Det er mange om beinet så det er viktig at du ikke mister motet om du får et nei, og husk at ingen jobber mer for deg enn deg selv. Vil du jobbe med styling? Da bør du ta kontakter med fotografer og ta mange tester. Dette blir din portfolio og forhåpentlig inngangsbilletten din når du kontakter oppdragsgivere. Vær uredd og forberedt på at det vil være masse hard jobbing.

Hva er ditt beste kjøp noensinne?

Det tenkte jeg faktisk på i går når jeg så gjennom garderoben. Det er en mørkeblå semsket bukse som jeg kjøpte på salg under markedsdagen i Bogstadveien hos Garbo. Buksen var tre størrelser for stor med glidelåser på siden, og jeg mener at en designer kopierte den etter jeg hadde hatt den på meg på bloggen. Har dessuten alltid likt jakker med uniformspreg og for ti år siden kjøpte jeg en herrejakke i mørkblå, med dobbeltspent og gullknapper fra Fretex til bare 98kr. Den har vært valuta for pengene for å si det sånn. Den er like fin den dag i dag.

Hvordan ser en typisk dag ut i Lines liv?

Det varierer fra dag til dag, men vanligvis har jeg fått et oppdrag på bestilling fra en kunde som jeg får en deadline på og da legger jeg opp dagen iforhold til det. Jeg prøver å starte dagen tidlig (med varierende hell) og starter med en lett frokost og stor kopp kaffe mens jeg oppdaterer meg på dagen nyheter (er litt nyhets-junkie). Deretter vandrer jeg opp til trening med et lettere optimistisk styrkeprogram i tankene, men jeg ender oftest opp med å ta en time på ellipsemaskin mens jeg hører på podkast (Tysvik og Tønne er favoritten). Etter jeg har tatt en dusj og sjekket sosiale medier, som ofte drar ut litt, setter jeg meg ned med dataen og jobber. For tiden tar jeg faktisk lappen og har gjerne opptil to og tre kjøretimer i uken. Etter jeg har begynt å selge store deler av garderoben min på Tise, hender det at jeg må sende avgårde gamle skatter hos posten også. Jeg prøver å få tatt bilder til bloggen mens det fortsatt er lyst og koser meg med å se gjennom bilder og blogge før jeg tar på meg joggisen og nyter en TV-serie på sofaen. Er jeg i Oslo er har jeg som oftest en fullbooket timeplan med møter og lunchdates med venner og kollegaer, eller fotoopptak og plukking av styling. Da er det ofte eventer på kvelden eller middag og drinks med kjente og kjære. Ingen dager er like i mitt liv så det er viktig for meg å opprettholde en viss rutine om morgenen og treningen har blitt et must for å stresse mindre.

Om du hadde fått 100.000kr, hva hadde du brukt de på akkurat nå?

Skulle ønske jeg kunne svart noe som en unik Chanel veske eller luksusferie, men ettersom jeg tror jeg faktisk begynner å bli voksen og har brukt flere år på å være en impulsiv designershopper tror jeg at jeg må si at jeg hadde spart dem, haha. Kjedelig jeg vet, men jeg har samlet meg opp altfor mange klær og ønsker nå en mye mindre garderobe før jeg skal bygge den opp med færre, men perfekte plagg. Har en stor forkjærlighet for vesker og sko da, så selv om jeg sier sparing hadde jeg nok endt opp med å splæsje litt likevell 😄

Kan du fortelle oss noen fun-facts om deg selv?

- Innerst inne er jeg en nørd og elsker å snakke om og fundere over techfremtiden.

- Når jeg var på luksushotell i New York på fashion week og akkurat hadde møtt Khloe Kardashian drømte jeg bare om å dra på fjellhytta og gå på langrenn.

- Har sett ALT av the Real Housewives! Det er min ultimate guilty pleasure.

Hvor befinner du deg i livet om 5 år?

Fohåpentlig har jeg giftet meg, fått barn og bor i et hus litt utenfor sentrum i Oslo, hehe.

Du ser utrolig bra ut! Hva er hemmeligheten din?

Takk for det! Det er hyggelig å høre og jeg må si at jeg digger å bli eldre! Jeg kan ikke huske å være mer fornøyd selv, og det kommer nok av det. Man driter mer i ting og gjør det beste av det man har fått. Utover det er jeg veldig påpasselig med å rense huden morgen og kveld og bruker gode produkter. Der sparer jeg ikke.. I tillegg drikker jeg mye vann og trener, men aller viktigst så er jeg opptatt av å prøve å koble ut. I flere år har livet mitt vært veldig hektisk og stress er det værste for hud, hår, kropp og sjel, så har blitt veldig viktig å stresse ned.

Hva har du egentlig gjort innen mote, og hva gjorde at du ville jobbe i bransjen?

Opprinnelig kommer jeg fra Stavanger men har tilbrakt min siste ti år i hovedstaden. Allerede på ungdomsskolen bestemte jeg meg for at jeg ville jobbe med mote og drømmen var å jobbe i et magasin. Min far jobbet i Paris på den tiden og jeg ble helt frelst i Parisienernes effortlesse måte å kle seg på, noe jeg tror har definert stilen som jeg har den dag i dag. Etter videregående flyttet jeg til Paris og bestemte meg for å studere mote. Derfra flyttet jeg til London og tok en bachelor på London College of Fashion. Jeg tilbrakte fem fantastiske år og fikk mange fine venner, deriblant en venninnegjeng fra Oslo. Det var da jeg bestemte meg for å flytte til Oslo for å studere journalistikk. Målet var nemlig klart - jeg ville bli moteredaktør. Etter å ha jobbet litt som assistent i Costume fikk jeg jobben som moteredaktør i MAG. Etter å ha jobbet der i to år var det moteserier og fotoshoot som var min klare passion. Samtidig fant jeg ut at jeg ville starte en blogg som handlet om min hverdag som stylist med behind the scenes og outfits. Ett nytt lys i meg ble tent med bloggingen og jeg begynte å interessere meg mer og mer for det digitale markedet. Lilisfashion.com plukket opp av Stylemag og der var den til jeg fikk jobb som moteredaktør i Side2/Nettavisen. I jobben fikk jeg reise på moteuker og eventer og møte store designere, spennende motefolk og kjendiser. Det var en fantastisk og hektisk periode som jeg lærte enormt mye av og som jeg verdsetter høyt.

Sist, men ikke minst: Hvorfor ønsket du å starte blogg hos oss på Nouw?

Jeg gikk lenge å tenkte på at jeg ville ha nytt design og en fresh blogg som jeg gledet meg å blogge på. En ny start. Etter at Side2 ble yngre og jeg et år eldre kjente jeg at tiden var inne for et nytt hjem der bloggen kan vokse videre. Jeg kom over Nouw via en svensk blogg jeg digger og da så jeg hvor sykt bra det er! Jeg elsker layouten, brukervennligheten og friheten plattformen gir meg, og jeg har fått ny inspirasjon til å igjen satse på bloggen. I tillegg syns jeg det er veldig spennende med en internasjonal plattform som er så profesjonell. Her finner jeg nye og freshe blogger å følge både nasjonalt og internasjonalt hver dag som går.


Besøk Lines blogg HER og Instagram HER