Veckans blogg: Tuss Rimfors

Veckans blogg: Tuss Rimfors

Hon bär med sig sin kamera 365 dagar om året, kallar sig själv perfektionist och älskar att upptäcka nya platser. Veckans blogg här på Nouw är Tuss Rimfors! Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Tuss?
Jag är en glad och öppen tjej på 14, snart 15 år som är bosatt i Göteborg. För tillfället studerar jag sista året i grundskolan och gymnasievalet är högaktuellt. Jag älskar allt som jag inte vet något om dvs se nya platser, träffa nya människor eller lära mig något nytt! Jag drömmer ofta om att jobba som advokat i New York, de vita stränderna på Bali och att resa jorden runt tillsammans med mina vänner. När jag inte går i skolan så umgås jag gärna med mina vänner, spelar fotboll, sjunger och spelar gitarr, ta långa fikor och strosa runt i butiker på Göteborgs eller annan destinations gator. Dessutom så älskar jag att fotografera, vilket ni kommer märka då kameran hänger på axeln 365 dagar om året!

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har bloggat till och från sedan jag var 9 år haha. Den nuvarande bloggen startade jag upp för 2 år sedan, och sedan dess har jag varit fast. Jag tror den drivande faktorn är att få att kunna ha en chans att påverka och inspirera i form av bild och text!

Vad bloggar du om?
Jag bloggar om det som ploppar upp i mitt huvud just den dagen, men ni får ofta se många bilder från min vardag uppblandat med outfits, fotograferingar, tips och mode.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag vet inte riktigt faktiskt haha, det är ju så svårt! Men jag tror det är för att jag lägger ner väldigt mycket tid på varje inlägg och hatar att publicera något jag inte är nöjd över, vilket resulterar att det faktiskt aldrig händer. Just med bloggen är jag lite av en perfektionist! Sedan älskar jag att bloggen är min egna zoon, där jag kan vara hur kreativ jag vill och jag försöker "tänka utanför boxen" för att de ska bli så intressant som möjligt för mina läsare, detta tror jag läsarna märker av och gör att de gärna fortsätter att läsa min blogg.

Är det stor skillnad mellan bloggens Tuss och verklighetens?
Nej, det skulle jag inte påstå! Jag är lika glad och öppen i verkligheten som jag hoppas att det framgår i bloggen. Sen är det såklart svårt att verkligen få fram hela min personlighet genom endast bild och text, men jag gör så gott jag kan!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Skulle säga att den är varierande, kvalitetsfull och intressant. Jag delar med mig av de mesta i min vardag, men försöker blanda upp det med många andra saker så att läsningen blir intressant!

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Det har nog alla som äger en blogg gjort någon gång.. Jag har ibland ångrat att jag varit för privat, och kanske mest då jag varit extremt ledsen eller arg över något av någon anledning.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni får inte läsa långa inlägg med romaner av text (förutom krönikor som kan ploppa upp då & då..). Ni får inte heller ta del av mina mörkaste hemligheter eller annan form av dålig energi. Jag försöker hålla min blogg som en positiv källa, men inte overklig.

Vad gör en bra blogg?
Hmm.. Bra bilder tillsammans med en ordentlig samt snygg design är nog A & O tycker jag. Sedan att man sätter kvalitet före kvantitet, då skapar du en blogg som blir intressant att läsa. Försöka även att lyssna på dina läsare, vad vill de läsa om? Ta det i akt, men låt de inte styra bloggen!

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är 50% estnisk, och har alltså många av mina rötter kvar i Estland. Trotts detta så kan jag inte ett enda ord på estniska..
2. Jag absolut hatar när folk kollar på mig när jag bloggar, haha! Då vill jag sitta i min egna bubbla och ingen får störa.
3. Jag är extremt målmedveten, och ett praktexempel på detta är när jag bestämde mig för att byta upp en klass efter jullovet i 6an. Sagt och gjort, jag pluggade stenhårt i 2 månader och efter jullovet började jag i 7an.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser extremt mycket bloggar, allt för att få inspiration! Läser helst bloggar fyllda med härliga bilder från exotiska destinationer, snygga outfits och kvalitativa bilder i allmänhet. Jag som fotograf söker alltid inspiration till nästa fotografering! Sen läser jag mina vänner bloggar såklart. Men något jag inte läser är träningsbloggar, det tycks inte riktigt intressera mig.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag lägger ner mycket tid på varje enskilt inlägg, och försöker göra det både trevligt att se på men även att de ska vara intressant innehåll. Jag vill kunna vara en inspirationskälla och förmedla något till mina läsare.