Veckans blogg: Ofelia Undenell

Veckans blogg: Ofelia Undenell

Hon är en glad och sprallig tjej i 21 års åldern. Hon valde för 1,5 år sedan att bli nykterist och delar med sig mycket av sin resa på sin blogg. Veckans blogg här på Nouw är Ofelia Undenell. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ofelia?

Jag är en tjej på 21 år som för 1,5 år sedan tog ett väldigt stort beslut i mitt liv. Ett beslut som hjälpte mig att hitta mitt rätta jag. Jag tog beslutet att ändra min livsstil totalt och lägga ner alkoholen, festandet och allt var det innehöll. Detta beslutet har gjort mig till den jag är idag vilket är en väldigt glad och sprallig tjej med mycket energi som älskar träning och hälsa mer än något annat och som dessutom har tappat 20 kilo genom min nya livstil och förändring. Jag har mycket humor, fantasi och lekfullhet i mig. Sidor som jag älskar att plocka fram när jag är med mina fantastiska vänner. När jag inte jobbar eller är på gymmet så har jag också ett stort intresse för foto och skönhet. Jag älskar att sätta upp nya mål och tävla mot mig själv. Är väldigt envis och ger aldrig upp!


Hur kom det sig att du började blogga?

Som jag berättade så tog jag ju en väldigt stort beslut i mitt liv för 1,5 år sedan. Jag vaknade upp i en extrem panikångestatack efter en natt på avenyn. Denna natten förändrade mitt liv. Jag bestämde mig för att lägga ner alkoholen och festandet och ta tag i mig själv och börja träna. Efter ett tag in på mitt nya liv så började jag fundera på att faktiskt börja blogga. Jag ville så gärna dela med mig av min resa och berätta för andra vad jag har gått igenom och visa vad jag faktiskt hade klarat av, eftersom jag var rätt djupt nere i festlivet och hade innan tappat bort mig själv totalt. Så till slut kände jag mig redo och stark nog att börja berätta om min resa.


Vad bloggar du om?

Jag bloggar till största dels om träning och hälsa. Tycker om att komma med mycket tips gällande träningen och kosten. Är heller inte blyg om att skriva om min panikångest jag har haft och svarar mer än gärna på alla frågor folk har. Vet att jag inte är ensam om att ha levt i brutal ångest, så för er som kanske inte vågar prata om det eller bara vill höra att någon annan vet hur det känns. Får jättegärna skriva till mig och fråga hur mycket ni vill. Det finns inte dumma frågor, glöm inte det!


Varför läser folk just din blogg, tror du?

Jag tror folk som är intresserade av träning, kost och hälsa läser min blogg. Jag har fått så otroligt fin och bra respons från alla olika sorters människor efter jag startade bloggen. Tror många blir inspirerade av min resa och mitt val jag gjort i livet.


Är det stor skillnad mellan bloggens Ofelia och verklighetens?

Jag har väldigt många personliga sidor som jag tror är svåra att uttrycka i bloggen. Allt jag skriver kommer till 100% från mig och jag är ärlig med allt jag skriver och vill absolut inte vara någon jag inte är.


Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle nog beskriva min blogg som inspirerande och kanske till och med lärorik. På vissa inlägg har jag också fått mycket respons om att bloggen ger mycket stöd och hopp av personer som känner igen sig i det dom läser.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?

Nej, men efter mitt stora inlägg om min ångest kunde jag få små känslor som ”shit jag har verkligen berättat allt nu och visat mig så svag som jag var” kunde bli osäker på om det var rätt att skriva om alla min känslor och tankar men kom sedan fram till att genom att visa mina svagaste sidor gör mig till någon starkare.


Vad får vi inte läsa i din blogg?

Om mina husdjur för det har jag inga men skulle gärna vilja ha en liten katt. Haha nää, men jag tror inte det är något speciellt man inte kommer få läsa i min blogg. Är en väldigt öppen person som gillar att dela med mig av händelser, tankar och känslor.


Vad gör en bra blogg?

För mig är kvalité det viktigaste med en blogg. Fina bilder och ett bra innehåll. En blogg kan ha ett bra innehåller men jättedålig kvalité på bilder och då tycker inte jag det är lika roligt att följa bloggen. Bilderna är oftast det första man ser och som fångar folks uppmärksamhet, samt rubriken.


Berätta tre saker vi inte visste om dig.

1. Jag kan aldrig gå och lägga mig utan att ha ett vattenglas bredvid sängen, trots att jag aldrig dricker vattnet, haha, det ger mig bara en trygghet att veta att det finns där.

2. Jag älskar att åka upp till min släkt i Norrland och köra vatten- och snöskoter. Bästa plantsen på jorden för mig är stugan i Norrland!

3. Jag är jättesvag för filmer och serier som Hannah Montana, Glee och High School Musical. Tycker det är så himla mysigt att kolla på och dansa till deras roliga låtar, haha. Barnet i mig kommer nog aldrig att försvinna.


Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?

Jag läser inte jättemånga bloggar men dom jag följer till 100% är Alexandra Bring, Janni Deler och Sendi Skopljak! Jag kan nog erkänna att Alexandra Bring är min absolut största förebild.


Varför ska man läsa din blogg?

Jag tycker man ska läsa min blogg om man vill ha inspiration och tips till träning, kost och hälsa. Eller kanske bara behöver lite motivation för att komma igång med träningen. Eller ta tag i sig själv och börja på ny kula för dom som vill det. Jag lyssnar mycket på vad folk säger att dom vill läsa i min blogg och fyller gärna alla önskemål. Vill också att folk ska känna en speciell trygghet i min blogg.