Veckans blogg: Li Wassbäck

Veckans blogg: Li Wassbäck

Hon ser sin blogg som ett forum där hon kan visa sin kreativa sida och följa sin egen utveckling inom design och bild. Hon är ett obotligt Harry Potter-fan och älskar mode. Veckans blogg här på Nouw är Li Wassbäck. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Li?
Jag är en glad och smått otålig människa som för närvarande studerar till Visual Merchandiser. Utöver det är jag florist, har läst till inköpare och studerat sömnad och tillskärning på distans. Andra beskriver mig ofta som lugn men min sambo tycker motsatsen. Vi bor med vår egoboostade hund som för sig som en stjärna, men så är han också döpt efter en Hollywood-skådis vid namn Denzel Washington. Jag är yngst av fyra syskon och är en dagdrömmare av rang. Detta hänger ihop med att jag har stora drömmar och satsar jag på något så är målet oftast väldigt högt!

Hur kom det sig att du började blogga?
För min del är bloggen ett väldigt bra sätt att uttrycka mig själv på. Det som självklart gör det ännu roligare är att få dela det med andra. Själv har jag länge läst olika bloggar och vet hur inspirerad man kan bli av andra, min förhoppning är att jag också kan inspirera någon på samma sätt. Men för mig är det också ett sätt att utmana mig själv. Att börja blogga var något jag aldrig trodde jag skulle göra. Men sedan jag började min utbildning förra året har jag hittat tillbaka mer och mer till mig själv, efter några jobbiga år då allting varit lite tungt. För mig är bloggen ett sätt att vara kreativ och ett forum där man verkligen kan följa sin egen utveckling inom design och bild.

Vad bloggar du om?
Precis som de bloggar som intresserar mig så handlar min blogg mestadels om mode. Jag gillar mycket klassiska snitt, minimalism och försöker skapa en känsla genom det jag gör. Så bloggen handlar väl om mode och det i livet som jag lyckas fånga på bild

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag hoppas och vill att folk ska läsa min blogg på grund av att de vill känna positivitet, få inspiration och följa med mig på min resa. Då det är en blogg med fokus på bilder är den lätt och snabb att ta in. Jag hoppas den framstår som modern och kan tillföra något för andra.

Är det stor skillnad mellan bloggens Li och verkligheten?
Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att en blogg ska återspegla ens personlighet. Man visar ju bara en del av sig själv i bloggen, men jag tycker den representerar mig.

Hur skulle du beskriva bloggen?
En visuell blogg med fokus på bilder där texten kommer i andra hand. Uttrycket att en bild säger mer än tusen ord hoppas jag stämmer in på min blogg.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, inte direkt. Men det är svårt att vara nöjd med alla bilder man lägger upp, man vill ju ständigt utvecklas och bli bättre! Jag har höga krav och svårt att känna mig nöjd med vad jag presterar. Det kan alltid bli bättre och det är väl det som är tjusningen med en blogg, du får en tydlig bild av hur du utvecklas. Att du gör det tillsammans med alla andra som också läser bloggen, det är kul!

Vad får vi inte läsa i din blogg?
För mycket om mitt privatliv som jag inte tycker känns aktuellt att dela med mig av. Det finns andra som är jätteduktiga på det, men det är inte min stil.

Vad gör en bra blogg?
Bilder, bilder, bilder! Bra kvalitet och en härlig känsla, där inläggen känns genomarbetade.
En blogg blir ju bra så länge den fyller ett behov hos dig. Det är också det som är så fantastiskt med bloggar, att du kan hitta forum som passar det du känner att du behöver i ditt liv för stunden.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är ett obotligt (nästintill maniskt) Harry Potter-fan. Filmerna rullar lika ofta hemma hos oss som Hermione går till biblioteket, haha.
2. Jag kastar extremt långa inkast i fotboll, även om skorna nu ligger på hyllan.
3. Jag har ungefär 0,1 millisekunds tålamod. Allt ska gärna hända direkt, bli färdigt igår och med bästa resultat. Inga konstigheter!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag roterar lite mellan ett antal, beroende på vad jag är sugen på för stunden. Men det är bloggar som Angelica Blick, Janni Delér, Fanny Lyckman, 5inchandup, Bea Hansson m.fl. Plus min vän Johannas blogg, @Yayas, här på Nouw. Sådan inspirerande kvinna! Dessutom gillar jag att kolla en del street-style sidor som exempelvis theurbanspotter.com och thelocals.dk. Gemensamt för dessa är bra bilder, inspirerande människor och miljöer. Är en blogg inte som jag beskrev ovan så följer jag förmodligen dem inte!

Varför ska man läsa din blogg?
Det är svårt att förklara, det bästa är att man själv går in och kikar på bloggen! Är man modeintresserad och vill ha lite visuellt godis i vardagen så hoppas jag att min blogg passar.