Veckans blogg: Kajsa Svensson

Hon är en 20 åring från Sölvesborg som älskar mode och långa frukostar, är livrädd för katter och hon anser att det är bilderna som gör en bra blogg. Veckans blogg här på Nouw är Kajsa Svensson. Profile -


För den som inte läst din blogg, vem är Kajsa?

- En glad tjugoåring från lilla staden Sölvesborg. Studerar Media Management och lever studentlivet i Kalmar, om veckorna bor hon i en liten tjugokvadratslägenhet, hänger mestadels på universitetsbiblioteket och lever med tentaångest och icke-fullt-kylskåp. Om helgerna är det däremot annorlunda, då åker hon hem till sin familj, äter massvis av god mat, badar badkar, träffar vännerna över vin och glömmer studentlivet för ett par dagar. Det bästa hon vet är att resa, långa morgnar i sängen med storfrukost och svenska sommarkvällar.

Vad bloggar du om?

- I min blogg får man ta del av det som händer dagligen i mitt liv. Allt från frukoststunden i sängen, till inredningstips och resbilder. Lägger mycket fokus på att hitta ljusglimtarna i vardagen.

Varför tror du folk läser din blogg?

- Jag tror att många läser min blogg för att den speglar många andras 'vardagliga' liv. Många känner igen sig i det jag gör. Dessutom får jag ofta höra att jag alltid får vardagen att bli extra härlig, jag letar alltid efter de där härliga som finns att plocka fram i alla stunder, det tror jag många uppskattar.

Är det stor skillnad mellan bloggens Kajsa och verklighetens?

- Nej, det skulle jag faktiskt inte vilja påstå. Jag är mig själv i bloggen.

Hur skulle du beskriva bloggen?

- Som en livsstilsblogg, med en touch av både mode, inredning, mat och resor.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?

- Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag skriver ofta inte om speciella åsikter eller så, utan mest bara vad jag har för mig om dagarna och andra ytliga saker. Självklart kan jag skämmas lite om jag kollar tillbaks på min blogg från när jag gick i åttan.. Haha. Men det är mest en kul grej, och det är inget jag ångrar.


Vad får vi inte läsa i din blogg?

- Åsikter, politik eller alltför personliga händelser i livet. Det utesluter jag.

Vad gör en bra blogg?

- Bilderna. Helt klart. En blogg med fin kvalitét på bilderna är A och O. Och så innehållet så klart - Hur du lägger upp det och vad du väljer att skriva inlägg om. Men lägger man ner tid på det så blir det oftast alltid bra.

Hur länge tror du att du kommer blogga?

- Det är en svår fråga. Så fort jag känner att det inte längre är roligt så kommer jag att lägga av. Jag bloggar för att jag tycker det är roligt, det motiverar mig till mycket annat och så har jag en anledning att plocka fram kameran varje dag, vilket jag älskar. Men jag har ju planer på att backpacka runt i Asien efter studierna, då kommer jag nog lämna datorn hemma.. Tror jag..

Berätta tre saker vi inte visste om dig.

1. Jag äter väldigt mycket kokt ägg. Alltså flera om dagen. Ibland mitt i natten också. Två minuter, perfekta löskokta.

2. Möter jag en katt på gatan så vänder jag och tar ett annat håll. Så rädd är jag för det djuret. Att vakna i en säng jämte en katt vore ett mardrömsscenario.

3. Hemma hos mig spelas det musik, på hög volym, gärna dygnet runt.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?

- Jag läser sådana bloggar som inspirerar mig just nu, så blogglista förändras ofta. Jag älskar livsstilsbloggar med inredning, mode och mysiga frukostbilder. Hanna Stefansson, Tuva Malmo, Flora Wiström, är tre exempel på bloggar jag läser dagligen. Jag läser faktiskt inte de 'klassiska', svenska största bloggarna, och har heller aldrig gjort.


Varför ska man läsa din blogg?

- Om man vill inspireras och få lite motivation till en annars grå och tråkig vardag, genom mysiga frukoststunder, soliga eftermiddagar och grillade köttbitar, så tror jag att du har du hittat rätt.

Klicka här för att läsa Kajsas blogg!