Veckans blogg: Jonna Dahl

Hon bloggar om mode, sin vardag och har inga problem med att vara personlig i sin blogg. Veckans blogg här på Nouw är Jonna Dahl. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Jonna?
Jonna är en 17-årig tjej som bor strax utanför Göteborg och läser andra året på Samhällsprogrammet med inriktning på media. Hon vill ofta lite för mycket, omger sig gärna med vänner och har alltid kameran nära till hands. Sedan är hon för det mesta glad och pratar gör hon nog alldeles för mycket...

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har bloggat sedan fyra år tillbaka. Men det är inte förrän den senaste tiden som jag verkligen har börjat lägga ner tid på bloggandet. Jag har ett stort intresse för både foto, text, redigering, layout och jag behöver helt enkelt någonstans att få utlopp för all min kreativitet och inspiration. Jag har alldeles för mycket tankar och åsikter och tar alldeles för många foton för att bara behålla dom för mig själv.

Vad bloggar du om?
Allt möjligt! Mina läsare får genom både bild och text hänga med i allt som rör min vardag och det som händer runt omkring mig. Med en stor kärlek till mode och en svårighet att hålla i mina pengar så är mina vanligaste fotoobjekt kläder, skor och smycken. Men jag älskar även att fota inredning, mat, vänner och omgivningar.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Det är svårt att veta, haha. Men jag hoppas att det kan ha med mina bilder att göra. Jag vill att min blogg ska vara clean och snygg och har därför väldigt svårt för att slarva med inlägg. Jag ser till att prioritera att inläggen blir välgjorda och redigerar mina bilder på liknande sett - jag vill alltid få med så mycket ljus som möjligt i mina foton för att bloggen ska bli enhetlig! Men många läser nog också av nyfikenhet om min vardag,

Är det stor skillnad mellan bloggens Jonna och verklighetens?
Jag hoppas att det inte finns allt för stora skillnader. Jag är rädd för att vara den där tjejen som folk får en helt annorlunda bild av genom ens blogg för att sedan bli chockade när de möter en i verkligheten. Jag är hellre ärlig i mina texter än att måla upp mitt liv som perfekt de dagar då jag verkligen inte är på topp.

Hur skulle du beskriva bloggen?

Som en inblick i min vardag genom text och bild. Den är varierad och rätt så personlig.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand? Det är en svår fråga... Men jag tror inte det. Sedan jag började blogga mer seriöst har jag tänkt en hel del på vad jag faktiskt skriver offentligt på min blogg. Så jag försöker nog läsa igenom mina inlägg en extra gång för att i framtiden slippa ta konsekvenserna för ett gammalt misstag.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag har sällan problem med att framföra personliga åsikter i bloggen, men jag har desto svårare att skriva om saker som har att göra med mina relationer och mitt privatliv. Jag vill inte skriva något som sårar en annan och inte heller dela något som jag sedan kan komma att ångra.

Vad gör en bra blogg?
Snygga, genomtänkta inlägg med mycket bilder! Jag älskar att läsa bloggar där man tydligt ser att bloggaren har lagt ner tid och ansträngt sig för att läsaren ska gilla det den ser. Stora bilder med bra kvalité är ett måste för att jag ska fastna för en blogg.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag är livrädd för djupa vatten och hajar är det läskigaste jag vet.
2. Jag är rätt dålig på att få saker gjorda. När det väl kommer till kritan skjuter jag oftast fram saker, haha.
3. Det finns ingenting jag lagt ner mer tid på än tv-serier, fastnar lätt framför flera avsnitt, varje dag...

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag följer bloggar där jag själv kan hitta inspiration. Helst ska de få mig att utmana mig själv till att lägga ner mer tid och kraft på mina egna inlägg. Jag läser nog framför allt modebloggar och helst där bloggaren har en klädstil som tilltalar mig.

Varför ska man läsa din blogg?
Oj vad svårt haha, det är väl om man vill hänga med i min vardag och läsa en blogg med bra uppdatering och mycket bilder och text!

Klicka här för att läsa Jonnas blogg!