veckans blogg: jamilla strand

veckans blogg: jamilla strand

Hon är en glad, positiv och nyligen fyllda 18 år tjej. Hon bloggar om allt ifrån outfitbilder till musik och hoppas att folk läser hennes blogg för att den inspirerar. Veckans blogg här på Nouw är Jamilla Strand. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Jamilla?
Ja ni, vem är jag egentligen?! Nej men jag är en oerhört glad och positiv tjej på 18 nyligen fyllda år. Har många gånger fått höra att jag är lite av en glädjespridare. Jag är född och uppvuxen i Göteborg men bor numera i Malmö sedan lite mer än två år tillbaka. Går mitt tredje och sista år på Plusgymnasiet där jag går samhällslinjen, taggar till studenten 2016!

Hur kom det sig att du började blogga?
Innan jag började blogga hade jag haft tanken på att starta en blogg ett ganska bra tag, och i samma veva som jag och familjen flyttade ner till Malmö skapades ett ganska så stort tomrum i min vardag som jag kände att jag behövde fylla med något, och då blev en blogg lösningen på det! Nu har jag bloggat i precis två år denna månaden och tycker fortfarande att det är super kul, om inte ännu roligare!

Vad bloggar du om?
Verkligen ALLT möjligt, har väldigt svårt för att kategorisera min blogg. Man får se allt ifrån outfitbilder, min vardag, musik, shopping, tips och inspirationsbilder av olika slag.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Det är en fråga jag ställer mig själv faktiskt. Om jag tänker på det här viset istället: varför läser jag till exempel Kenza's blogg? Jag tycker att hon är väldigt inspirerande, hennes bilder är helt magiska och så är hon lite av en förebild. Nu är jag inte alls lika proffsig och framgångsrik inom bloggvärlden som henne, men jag kan tänka mig att mina läsare hade haft något liknande i tankarna om de fått denna frågan.

Är det stor skillnad mellan bloggens Jamilla och verklighetens?
Jag försöker såklart att spegla så mycket som möjligt av mig själv och min personlighet i bloggen genom exempelvis "sanningar om mig" inlägg. Men självfallet är det två helt olika saker att bilda en uppfattning om en person utifrån en blogg och att lära känna personen in real life. Har många gånger fått höra att folk trott jag varit den kaxiga typen innan dom lärt känna mig men sen har det visat sig att jag är raka motsatsen haha så det bevisar ju bara att det är väldigt lätt att få en förvrängd bild av hur någon är som person utifrån att bara läsa dennes blogg.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Varierad, inspirerande & stilren.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej faktiskt inte, inte vad jag kan komma på iallafall.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Kan väl vara de lite mer privata delarna av mitt liv, jobbiga perioder osv. Försöker som sagt vara så positiv som möjligt, men ett och ett annat inlägg om skolgnäll stöter man väl på hehe.

Vad gör en bra blogg?
Definitivt bilder! Vill nästan säga att bilderna gör allt, så länge man inte är dunder bra på att skriva förstås. Under nästan två års tid bloggade jag med mobilbilder, och ganska nyligen köpte jag mig en kompakt systemkamera, som jag för övrigt ÄLSKAR. Nu ser allt mycket mer professionellt ut just på grund av att kvalitén på bilderna är mycket bättre. Plus att man orkar lägga ner mycket mer tid på att fota då man har en "riktig" kamera. Så bilderna gör absolut jätte mycket!

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1.
Jag fryser nästan konstant, kan lätt frysa mitt ute i solen och 20+ grader.
2.
Jag är typen som älskar att vara för mig själv i komplett tystnad, men också att vara ute bland stora folkmassor i händelserika miljöer.
3.
Om cirka ett halvår slipper jag äntligen min tandställning!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
De bloggar jag läser har framförallt fina bilder med hög kvalité samt en simpel men samtidigt proffsig design. De bloggar jag inte läser är helt enkelt motsatsen till de jag läser, dåligt tagna bilder, rörig design osv, simpelt är bäst.

Varför ska man läsa din blogg?
Min blogg är som en påse gott och blandat, här finns något för alla! Tycker man ända att det finns något som saknas eller något man vill se mer av så är det bara att skicka iväg en kommentar!

Jamillas blogg: nouw.com/jamillastrand