veckans blogg: ida asperud

Hon bor i Lindköping men drömmer om en egen lägenhet i New York. I hennes blogg får ni läsa om allt möjligt och i denna intervju erkänner hon att hennes största fobi är hajar. Veckans blogg här på Nouw är Ida Asperud. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ida?
Ida Asperud är mitt namn och jag bor i fina Linköping. Just nu går jag mitt andra år på gymnasiet där jag studerar samhällsvetenskap och beteende. Mitt mål i livet är självklart att kunna sitta i en lägenhet i New York med utsikt mot Central Park och arbeta med bloggandet.

Hur kom det sig att du började blogga?
Efter att ha läst alla andras bloggar bestämde jag mig för att börja själv, för jag ville även själv börja inspirera andra såsom bloggarna jag följde hade inspirerat mig. Men jag började även blogga för min egna skull, jag tänker att min blogg är som min egna dagbok jag kan blicka tillbaka till samtidigt som mina läsare får ta del utav den.

Vad bloggar du om?
I min blogg får man i princip läsa om allt. Ena dagen står det om träning och andra dagen mode. Men mitt intresse brinner för mode och skönhet, så det är väl största inriktningen förutom om mig och mitt liv.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag skulle chansa på att det är för att folk gillar det jag skriver om och att jag är underhållande.

Är det stor skillnad mellan bloggens Ida och verklighetens?
Det tycker jag inte, jag försöker vara mig själv så mycket som möjligt och vill bjuda in mina läsare in i mitt liv så mycket som möjligt. Självklart skriver jag inte ut privata händelser, men det påverkar inte vem jag är.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva min blogg som stilren. En ljus och fräsch design med bilder i inläggen som livar upp det. I min blogg får man se massvis bilder, dagens outfit-bilder, matbilder och bilder från vardagen.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej, jag lever med mottot att inte ångra sig. Sådant är slöseri med tid och det finns viktigare saker att tänka på.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag tänker aldrig skriva om olika ideal eller träningstips för att bli smal etc då jag inte vill få folk må dåligt över sig själva. Istället vill jag att folk ska må bra i sig själva.

Vad gör en bra blogg?
Bra bilder som fångar intresset skulle jag säga är viktigt. Men jag fastnar även när man får en personlig bild utav bloggaren och får läsa om händelser i livet.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag har en extrem fobi för hajar, kan inte ens se en bild på en tecknad haj.
2. Jag har aldrig käkat en hamburgare på McDonalds, Burger King etc. Inte ens en cheeseburgare!
3. Första gången jag ställde mig på en snowboard ramlade jag och fick en spricka i armen. Brukar dock inte berätta att det var i en backe som var en barnbacke för det är ju lite pinsamt.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Oftast läser jag bloggar som inspirerar mig själv, Chloé Schuterman är en bloggerska som inspirerar mig tillexempel! Men självklart läser jag mina vänners bloggar för att se vad dom gör på dagarna. Jag läser inte bloggar med massa text och inga bilder, fångar inte mitt intresse alls tyvärr.

Varför ska man läsa din blogg?
Självklart om man är intresserad eller nyfiken utav mig och mitt liv är det en bra idé att läsa min blogg då man får en inblick i mitt liv.