Veckans blogg: Felicia Aveklew

Veckans blogg: Felicia Aveklew

Hon beskriver sin blogg som en öppen bok, vågar skriva om samhällsproblem och vill sprida vidare feminismens budskap till de mindre lärda. Hon älskar att prata, driver en stor youtube-kanal och är ett proffs på smink. Veckans blogg här på Nouw är Felicia Aveklew. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Felicia?

Detta med att beskriva mig själv är inte min starka sida, men jag ska göra ett försök! Felicia Ida Elisabeth Aveklew är en 18 åring från Skåne som studerar Estetik och media på Polhemskolan i Lund. Jag är en utåtriktad, sprallig, otålig och glad tjej som värdesätter familj och vänner högt. Mitt absolut största intresse är smink som jag tror ni kommer märka rätt snabbt om ni läser min blogg och följer mig på andra sociala medier. Har alltid levt mitt liv i småbyar tillsammans med min mamma, min låtsaspappa och mina två systrar. Skulle jag beskriva mig själv med en mening så vore det nog- En person med ett stort leende på läpparna och som alltid försöker sitt bästa för att göra andra glada.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag bloggade tidigare på blogg.se men bestämde mig för att sluta där då jag inte tyckte jag fick ut något av det. Några månader gick och jag fick kontakt med Ellinor här på Nouw som sa att hon såg potential i mig och tyckte absolut att jag skulle börja ta upp bloggandet igen. Nu står jag här ännu en gång och jag trivs som fina fisken!

Vad bloggar du om?

Jag bloggar om allt som händer i mitt liv, vad jag har gjort i veckan, saker som jag stör mig på, vilka trender jag tycker är snygga, vad jag äter till middag och mina senaste inköp som har gjort hål i plånboken. Ni får helt enkelt kika in på min blogg för att ta reda på det.

Varför läser folk just din blogg, tror du?

För många är jag nog en helt vanlig tonårig tjej, men de som verkligen har följt mig ett tag har fattat ett tycke i det jag gör då jag är väldigt insatt i feminism och allas lika värde. Jag tar ofta upp samhällsproblem och vill sprida vidare feminismens budskap till de mindre lärda i vår värld. Jag tror att folk läser min blogg för att jag skriver det som många inte vågar skriva. Jag har inga problem att säga vad jag tycker och tänker. Eftersom jag tror att många känner igen sig i vad jag skriver. Jag har även många skönhetsintresserade följare som gillar smink precis lika mycket som jag.

Är det stor skillnad mellan bloggens Felicia och verklighetens?
Jag skulle nog inte säga att jag som person skiljer mig åt i verkligheten och på bloggen. Jag vill vara 100 % ärlig på bloggen precis som jag är i verkligheten och inte förfina mitt rätta jag på något vis. Det som många inte ser på min blogg är min riktigt knäppa sida som enbart mina närmaste vänner tar fram ur mig haha. Några av mina kompisar brukar faktiskt säga ”Om dina följare bara visste hur störd du är egentligen” äsch! Att vara lite knäpp har väl ingen dött av! Eller?...

Hur skulle du beskriva bloggen?

En öppen bok om mitt liv. Där ni får följa allt som händer i mitt liv från en tråkig skoldag, till ett superfräsigt samarbete med ett välkänt företag. En blogg där ni får läsa mycket text och se ännu mer bilder. Där ni kommer att få ta del av ett flertal olika video, både eget skapande och videos med ett inspirerande och underhållande innehåll. Ni kommer helt enkelt att få följa mitt liv från den lilla flickan som växt upp i en håla i södra Sverige, till en vuxen kvinna som ska ta världen med storm.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Oj, svår fråga.. Jag tror faktiskt inte det om jag ska vara helt ärlig? Kan i alla fall inte sätta fingret på något
specifikt just nu. Det enda jag kan tänka mig är att jag som yngre delade med mig av liiiite för mycket information när det kommer till mitt privatliv, d.v.s. sexuellt relaterad information och lite sådant roligt. När jag menar sexuell information så ville jag kanske vara lite cool och skriva ut olika sexställningar och vilka jag föredrog… Pinsamt att se sådant i efterhand och tänka ”Men lilla gumman, ingen bryr sig? Du är typ 15 år gammal och här sitter du och delar med dig till din familj (vilka var de enda som läste min blogg) vilka sexställningar du föredrar??”.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ja ni kommer inte få läsa vilka sexställningar jag föredrar och inte haha! Nä men ni kommer inte att få läsa om vad som händer mig och min familj privat. Detta är en blogg som involverar mig och har ett fokus på mitt liv, och jag tycker inte att min familjs privata information hör hemma här. Tror faktiskt inte heller att de vill att jag skriver ut personliga saker som involverar dem.


Vad gör en bra blogg?
Det som fångar mitt intresse är för det första bilderna. Har bloggen inga bilder, nä då var det sannerligen sista gången jag besökte den bloggen. Jag tycker att en välskriven text som har blivit genomkollad ett x antal gånger är oerhört viktigt. Har en person en väldigt fin design, snygga bilder men en otydligt skriven text… No. Jag tycker även att den ska hålla sig inom en viss kategori, eller åtminstone begränsa sig till ett par stycken. Jag tillexempel skriver mycket om skönhet, mode, samhällsproblem och relationer.


Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1.
Det finns inget som jag är sämre på än matematik. Jag fick i somras gå i sommarskola för att plugga upp mitt betyg i matte2b. Efter 10 dagars hårt studerande så fick jag ett godkänt på slutprovet och alltså ett E i kursen, WIHO!
2. Jag sover alltid med någon form av ljuskälla på under natten. Förtillfället så har jag ett elektriskt ljus som lyser i antingen fyra- eller åtta timmar åt gången. Jag har dock enbart den igång när jag sover ensam, är min pojkvän här så har jag det kolsvart i rummet.

3. Mina största fobier är spindlar och sprutor, URK! Var gång spindelcenen utspelar sig i andra Harry Potter filmen ”Hemligheternas kammare” så får jag bokstavligen PANIK och gåshud över hela kroppen. Jag vill typ krypa ur mitt eget skinn!!

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag tänker inte nämna några direkta namn, men de flesta bloggar jag läser är mer personliga om just den personens liv. Människor som jag tycker om som person och som jag finner inspiration hos. Jag läser inte bloggar som handlar om träning eller en viss sport, sådant gör mig snabbt uttråkad.


Varför ska man läsa din blogg?
Jag hoppas att jag redan har övertygad er om det! Eftersom jag är en rolig och glad tjej som inte skäms för att yttra mina åsikter samtidigt som jag inte glömmer bort att vara lite knäpp ibland. Eftersom jag dagligen jobbar flertal timmar med att skriva ner framtida idéer till inlägg, finner inspiration och gör allt helt enkelt för att skapa en bra gemenskap mellan mig som skribent/bloggare och mina fina läsare.


Jag vill tacka så mycket för mig och önska er alla en fortsatt trevlig dag! Kram.

?Felicias blogg: nouw.com/feliciaaveklew