Veckans blogg: Elin Pettersson

Veckans blogg: Elin Pettersson

Hon är en glad och sprallig tjej som bloggar om allt ifrån mode till hennes tuffa kamp med anorexia. Hon vill med hjälp av sin blogg inspirera och stötta andra. Veckans blogg här på Nouw är Elin Pettersson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Elin?
Detta är en fråga jag tycker är ganska svår att svara på faktiskt. Men jag uppfattar mig själv som en sprallig, glad och trevlig tjej med ganska mycket energi. Älskar att sitta och prata med personer i flera timmar och ibland kan jag nog prata lite för mycket till och med. Annars är jag 19 år, bor i Hässleholm som ligger nere i Skåne, studerar det sista året på gymnasiet och har en hel del roligheter framför mig. Allt ifrån resor till studenten och bal. När jag inte går i skolan eller pluggar umgås jag med mina vänner och min pojkvän. Ibland slår vi klackarna i taket och ibland myser vi ner oss i soffan framför en bra film och bara har det trevligt. Utöver det gillar jag att träna, hålla igång och vara aktiv. Det var nog en kort beskrivning om vem jag är.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga för många år sedan och jag var nog ungefär 13/14 år kanske. Jag har alltid tyckt om att fotografera och jag ville spara mina bilder någonstans och då var en blogg perfekt. Sedan utvecklades det och min blogg blev för mig ett ställe där jag kunde skriva av mig, visa mina bilder och ett ställe att spara minnen på. Att man kan gå tillbaka flera år och se vad man gjorde på den tiden, den tanken gillar jag.

Vad bloggar du om?
I min blogg får man ta del av ganska mycket. Jag delar med mig utav mina tankar om olika saker och ting, en hel del inlägg om kläder i form av både collage och outfits, tips och min vardag. En del av mitt liv helt enkelt. Jag delar även med mig av känslor och tankar kring ett lite mer känsligt ämne, anorexi och ätstörningar. Anorexin har varit med mig i många år och jag försöker kämpa emot den och har kommit en bra bit på vägen. Skriver stöttande inlägg som är ett stöd både för mig själv och för läsare som kämpar med liknande problem. Försöker hjälpa både mig själv och finnas där för andra, visa att man aldrig är ensam. Det tar upp en liten del i min blogg och annars skulle jag säga att bloggen ger en inblick i mitt liv, vem jag är.
Varför läser folk just din blogg, tror du?
Om jag hade vetat det... Jag hoppas att det är för att de tycker om den och jag är verkligen mig själv när jag bloggar och jag hoppas att det märks.

Är det stor skillnad mellan bloggens Elin och verklighetens?
Nej det skulle jag inte säga att det är. Jag försöker vara mig själv och gör det som jag tycker om. Jag försöker inte vara någon jag inte är helt enkelt, man brukar komma längst genom att vara sig själv!

Hur skulle du beskriva bloggen?
En blogg fylld med bilder, texter och vardag. En blogg som visar min verklighet och tar upp ämnen som behövs ta upp. Min blogg innehåller mycket glädje.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Ja det har jag nog gjort. Några inlägg som jag skrev för några år sedan hade jag inte valt att publicera idag. Men samtidigt var det den jag var då och man utvecklas ju hela tiden.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag skriver om personlig saker men inte det som är för privat. Saker om familjen eller liknande håller jag utanför bloggen.

Vad gör en bra blogg?
Jag skulle säga bra bilder först och främst. Att man märker att personen bakom bloggen lägger ner tid på inlägget.

Berätta tre saker vi inte visste om dig
1. Jag älskar att kolla på dokumentärer men tycker inte alls om att kolla på filmer.
2. Jag har en tvillingbror vilket är väldigt roligt att ha.
3. Att resa är bland det bästa jag vet. Uppleva nya platser, sola och bara njuta. Dock är jag enormt flygrädd vilket gör det hela lite jobbigt men jag vet att det är värt rädslan när jag väl är framme.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser bloggar som inspirerar. Som har bra bilder med kvalité och där jag blir glad av att läsa bloggen. Bloggar jag inte läser är de bloggar som inte har några bilder alls, jag är mycket för bilder.

Varför ska man läsa din blogg?
Jag lägger ner mycket tid på bloggen och jag hoppas att det märks. Jag vill inspirera och förmedla något till mina läsare och varje inlägg har en tanke bakom sig.

Klicka här för att läsa Elins blogg!