veckans blogg: Elin Palmaer Karlsson

Hon har precis tagit studenten, planerar en långresa och berättar att hon har en tendens av att bli besatt av saker. Veckans blogg här på Nouw är Elin Palmaer Karlsson! Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Elin?
Elin, jag, är en 18 årig tjej (snart 19 år) som i somras tog studenten och nu försöker komma på vad hon ska göra med livet. Jag är en känslostormande själ som ena stunden sprudlar av lycka för att nästa sekund krascha med ansiktet före. Just nu försöker jag fokusera på en kommande långresa med min pojkvän, så det är mycket jobb, jobb, jobb. Men sedan försöker jag på sidan av det komma på hur jag ska kunna leva upp till mina drömmar och skyhöga mål. Jag vet att jag vill måla, jag vet att jag vill skapa, jag vet att jag vill ta över världen - jag vet bara inte riktigt hur jag ska göra det än. Så det är Elin, just nu, i korta drag.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag blir lätt uttråkad och kan aldrig göra en sak samtidigt. Innan satt jag alltid och stickade, målade eller knopade med något annat samtidigt som jag tittade på tv, men som jag skrev så blir jag lätt uttråkad och behövde då något nytt att göra framför tvn, så jag startade en blogg. Sen har jag alltid haft ett stort behov av att få bekräftelse, för att må bra, och det får man ju i bloggen. Tror det är största anledningen till att jag fortsätter.

Vad bloggar du om?
Bra frågaAtt blogga är lite som att måla, och när jag målar vill jag inte bli störd, jag kan hålla på hur länge som helst - och man vet inte riktigt vad det blir. Bloggen förändras i takt med att jag gör det, så ibland bloggar jag bara om mina tavlor, ibland om djupa saker, ibland träning osv. Det ända som är återkommande i bloggen är outfitbilder då jag precis som alla andra 18 åringar är besatt av kläder, skor och väskor.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Haha, nu är det ju inte så många som läser min bloggMen dom som gör det gör det nog för att jag har satt min egen stil på bloggen. Jag tycker att jag har lite av en egen nisch, och det tror jag gör att folk som börjat läsa bloggen fortsätter att kika in. Jag försöker lägga ner mycket tid på bilder och variera inläggen vilket jag också tror är en anledning till att man fortsätter läsa.

Är det stor skillnad mellan bloggens Elin och verklighetens?
Blogg-Elin är lite mer censurerad än verklighetens-Elin. Blogg-Elin VILL skriva precis hur det är, vill lägga ut namn och berätta i detalj allt hon tänker på, men verklighetens-Elin känner att hon är för rädd för att såra personerna hon vill skriva om. Även om dessa människor har sårat mig och skapat djupa ärr på min kropp, som jag kommer få leva med - så vill jag inte såra dem tillbaka. De är fortfarande människor jag älskar och man vill ju inte skada människor man älskar, right?

Hur skulle du beskriva bloggen?
Tror att man skulle kunna likna den lite vid en schizofren-människa, där den ena personligheten är världens tjejigaste, fluffigt rosa och innerst inne bara vill vara en prinsessa medans den andra är helt svartklädd, deppigare än deppigast och hatar allt. Haha, låter ju lite sjukt, men jag är själv väldigt svajig och därför blir bloggen också det. På både gott och ont.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag tror inte på att ångra saker, dock har jag skrivit saker som jag sedan läst igenom och känt att det inte är något jag skulle kunna stå för om någon konfronterade mig med det - men något sådant har jag aldrig publicerat.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag vill ju komma på något, men tror inte det finns något speciellt ni inte kommer kunna läsa om. Jag kanske inte skriver vissa saker nu, men jag vet ju inte om jag kommer göra det senare i livet.

Vad gör en bra blogg?
Jag tror att det är viktigt att man hittar sin egen stil och kör stenhårt på den. Men sen att man försöker hålla en hög standard på inläggen, alltid kvalité före kvantitet - hellre lite färre inlägg med vettigt innehåll än massa krimskrams.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Min familj på mammas sida hette först Johansson, men min morfars farfar var missionär i Kongo och bytte då från Johansson till Palmaer. Det uttalas egentligen Palmär, för det stavas från början med æ men med generationer av Stockholmare blev det tillslut Palmaer och uttalas Palmer.
2. Jag har alltid varit så fruktansvärt avundsjuk på familjer som haft riktiga traditioner kring jul. Att man åker till samma plats, firar på samma sätt och med samma människor. Har aldrig haft någon sådan tradition då mamma och pappa varit skilda sen jag var 4 år och vi har ofta rest kring jul och nyår.
3. Jag har alltid haft lätt för att bli besatt av olika saker, böcker, kändisar mm. När Twilight böckerna kom ut var jag så beroende att jag läste alla böckerna 4-5 gånger vardera. När filmen sen kom såg jag den efter skolan varje dag i ett halvår. Kunde varenda replik och satt och sa replikerna samtidigt som skådisarna. Nej, det är inte klokt, men som tur är så har det lugnat sig i takt med att jag blivit äldre.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser väldigt många olika, men förutom alla stora, mina vänners och Nouw-toppens bloggar så älskar jag även tyrastinamim.com, http://hannamw.metromode.se/ och linneklund.devote.se. Jag älskar bloggar med bra bildkvalité, så bloggar utan balla bilder ger jag knappt en chans.

Varför ska man läsa din blogg?
Kika in så kommer du förstå varför! Haha nej, men om du tycker att svaren på frågorna ovan verkar någorlunda intressanta och givande så tror jag att du kommer tycka min blogg är minst lika vettig. Ge den en chans och se om det är något för dig, mer än så begär jag inte!

Elins blogg: nouw.com/elinpk