Veckans blogg: Elin Johansson

Hon är en målinriktad tjej som älskar att fota och har på senaste blivit väldigt intresserad av kost då hon drabbats av diabetes typ 1. I hennes blogg får ni se mycket vackra foton och fina texter. Veckans blogg här på Nouw är Elin Johansson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Elin?
Jag är en glad, positiv och målinriktad tjej som har ett stort intresse för fotografering. Jag är 19 år och har precis börjat studera vid Uppsala universitet och kostvetarprogrammet. När jag inte pluggar och fotar älskar jag att träna, resa och umgås med mina nära och kära. Min nästa resa kommer gå till New York city under Nyår.

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har bloggat sedan flera år tillbaka och blev inspirerad av mina närmaste vänner som bloggade. Sedan dess har jag haft flera olika bloggar och utvecklas mig inom både fotografering och att utrycka mig i text.

Vad bloggar du om?

Jag bloggar om allt möjligt men till största del om mitt vardagsliv som jag blandar med mycket fotografier och tankar kring diabetes typ 1. Jag är diabetiker och sedan min sjukdomsdebut har jag mött människor med okunskap och fördomar. Jag vill därför dela med mig av personliga erfarenheter om sjukdomen för att bidra till bättra kunskap.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Ja varför läser folk min blogg? Det undrar jag varje dag men jag hoppas att det är för att folk ser den tid jag lägger ner på mina inlägg, speciellt på bilderna. Dem som gör det stannar nog. Jag tror också att det kan vara någon typ 1 diabetiker där ute som känner igen sig i det jag skriver.

Är det stor skillnad mellan bloggens Elin och verklighetens?
Det skulle jag inte påstå. Jag försöker vara så ärlig som möjlig och vill visa mitt rätta jag. Tyvärr tror jag att det är väldigt svårt att få en verklig bild av en persons personligjet genom en blogg. Jag tror att jag själv kan anses väldigt självsäker när jag öppet skriver om min diabetes. I själva verket har jag inte alls lika enkelt att berätta om min sjukdom för människor jag aldrig träffat tidigare.

Hur skulle du beskriva bloggen?

Mycket bilder, varierande och inspirerande.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Inte som jag kan komma på, det händer att jag går in i efter hand och byter bilder då jag inte tycker dem passar på bloggen.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag delar inte med mig om allt i min vardag mesta dels för att det inte är tillräckligt intressant att skriva om. Jag är också försiktig med att skriva eller lägga ut bilder på människor i min närhet som inte vill synas. Det kan bidra till att delar i mitt liv inte syns lika mycket på bloggen.

Vad gör en bra blogg?
Som den fotoälskare jag är tycker jag att bildkvalitén är extremt viktigt, jag fortsätter aldrig läsa en blogg som inte har tillräckigt med mycket och fina bilder. En bra blogg som har mycket bilder, lagom mycket text och en stilren design.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Efter jag fick diabetes typ 1 har jag blivit väldigt intresserad av hälsosam kost och hur den påverkas oss som människor, det är därför jag nu har börjat plugga kostvetenskap.

2. Jag älskar kvällsfika, att sätta mig ner när det blivit mörkt framför en kopp te och något gott tillbehör.

3. Jag har en riktig ormfobi, jag kan knappt kolla på en orm på en bild utan att få rysningar i hela kroppen.


Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag har följer mesta dels mina vänners bloggar och fotobloggar som jag kan ta inspiration av till mitt eget fotograferande. Jag klickar oftast förbi bloggar som har allt för mycket text och för få bilder.

Varför ska man läsa din blogg?
Gillar man bloggar med fokus på bilderna, vardag blandat med intressen och tankar tycker jag absolut man ska kolla in min blogg.