Veckans blogg: Ebba Bengtsson

Hon bor i London där hon pluggar Fashion Business, hennes stil är unik och hon avslöjar att hon är grym på att sjunga opera. Veckans Nouwblogg är Ebba Bengtsson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ebba?
Ebba är en glad och målinriktad tjej, som nu studerar Fashion Business på London College of Fashion. Hon är spontan, älskar kaffe och har inom loppet av ett halvår hunnit bo i två huvudstäder (Oslo och London). Hon älskar att resa, upptäcka världen och lära sig nya saker. Hon har ett bultande hjärta för mode och kläder och älskar att få utrycka sin kreativitet i text, bild och styling. För att inte glömma så är hennes kamera en trogen kompanjon som hjälper henne att dokumentera omgivningen.

Hur kom det sig att du började blogga?

Jag kan knappt minnas min första blogg, det var en miljon år sedan. Men jag vet att jag tog tag i min första riktiga(!!) blogg för ett par somrar sedan, av ren brist på något att göra. Jag har alltid tyckt om att skriva och att fotografera, en liten dos av kreativitet på det och en blogg skapades.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar mycket om mode, kläder och en del vardag. Eftersom att jag nu studerar mode så blir allt i mitt liv väldigt mycket fashion, men det är exakt så jag gillar att ha det.

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag antar att jag kan bidra med lite inspiration och intressanta texter. Mycket hänger säkert också på att jag använder mig av mycket bilder och lite mindre texter. Sen är det nog alltid lite kul att följa med någon som studerar utomlands, eller bor utomlands som jag nu gjort i två omgångar. Det hade i alla fall jag tyckt!

Är det stor skillnad mellan bloggens Ebba och verklighetens?
Jag tror att det faktum att jag inte skriver en livsstils-blogg gör att jag inte riktigt får utrymme att strömma igenom helt och hållet. Jag är nog mycket mer i verkligheten än vad jag visar i bloggen. Med andra ord så är blogg-Ebba bara lite diskretare än vad verklighets-Ebba är. Jag menar jag sitter ju i en uttvättad pyjamas, med flottigt hår och äter chips och tittar på en tragisk romantisk film jag också.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva den som en kreativ fotoblogg inriktad på mode.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Det har jag säkert. Tänkt att jag kanske skulle formulera mig på ett annat sätt eller valt att uttrycka mig lite mer känslosamt exempelvis. Men jag brukar ofta tänka igenom vad jag skriver, innan jag publicerar det. Dessutom så är bloggdrama det värsta jag vet, så jag har aldrig någonsin lagt en tanke på att börja skriva om saker i min blogg som skulle kunna skapa ett krig med andra människor.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Ni kommer inte få ta del av den allra privataste delen av mitt liv.

Vad gör en bra blogg?
Kvalité. Bra, skarpa bilder och kreativa texter.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.

1. Jag har spelat handboll i nästan hela mitt liv, inte längre dock.
2. Jag ville bli bonde när jag var liten.
2. Jag är grym på att sjunga opera, haha

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Min favorit just nu är Lisa Olssons blogg. När jag tänker efter är det nog bara modebloggar och någon fotoblogg som Emmylinneas blogg som jag läser. Jag läser inte bloggar som bara har långa texter, då blir jag uttråkad.

Varför ska man läsa din blogg?
För att i min blogg vet man vad man får ta del av, det är mycket bilder och för att jag åtminstone försöker ha en röd tråd genom allt jag skapar.


Klicka här för att komma till Ebbas blogg!