Veckans blogg: anemone callman

Veckans blogg: anemone callman

Hon skriver personligt, älskar ostron och drömmer om att en dag flytta till Stockholm. Veckans blogg här på Nouw är Anemone Callman. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Anemone?
Kort och gott är jag en intressant Dalkulla på 19 år som har världens speciellaste humor. Jag är otroligt svag för fotografering och bloggning. Jag lägger en otrolig stor fokus och noggrannhet på det jag är intresserad i, vilket resulterar till att det blir riktigt gjort! Jag tog studenten i år (gick Estet Bild och Formgivning) och just nu jobbar jag på klädesbutik, pluggar körkort och ska snart börja plugga vidare inom fotografi.

Hur kom det sig att du började blogga?

Det känns som att det är samma story för alla. Man skapar en blogg för att man antingen har tråkigt, vill skriva av sig, visa upp sig i text och foto eller något annat skäl. Att jag började blogga var en spontan händelse och jag är idag lycklig att jag gjorde det valet, eftersom jag har lyckats väldigt bra! Att få visa upp sig, få respons och reaktioner är skoj.


Vad bloggar du om?

Framförallt delar jag med mig av fotografier och uppdrag. Under uppdragen agerar jag fotograf lite här och där. Under de senaste 1-2 åren har jag agerat bröllopsfotograf 4 gånger, fotat ungefär 20 personer i fotostudio, studiofotograferat material till ett muséum, skapat bröllopsprogram och bakböcker, fotat bruden under möhippan och skapat en almanacka som present. Framöver har jag väldigt många porträttfotograferingar med både enskilda personer och familjer inbokade i kalendern, och såklart egna projekt också! Jag är väldigt bred i det jag gör, då jag både fotograferar och håller på med grafisk design som InDesign, IIIustrator och Photoshop. Visst bloggar jag om väldigt mycket mer, som bakning, mode, träning, "new in", skönhet, resor och ibland kommer det upp videobloggar på mig och min bästa vän Morena Rieck, som ni också hittar här på Nouw.


Varför läser folk just din blogg, tror du?

Jag skriver på ett väldigt personligt sätt och jag låter mina bloggläsare vara en del av min vardag och mitt liv. Det låter kanske klyschigt, but it’s true words. Jag kan vara väldigt öppen i skriften och jag litar på mina läsare. Jag tror också att folk läser min blogg för att jag är väldigt bred i det jag bloggar om och jag slutar aldrig förvåna och överraska dem! Jag är glad att dem på något sätt känner en dragkraft till mig, spelar ingen roll om det är en positiv eller negativ dragkraft (HIHI).


Är det stor skillnad mellan bloggens Anemone och verklighetens?

Som jag nämnde nyss så är jag väldigt ”öppen i skriften”, vilket betyder att jag har väldigt lätt för att uttrycka mig i text, vilket gör att vissa tycker att jag är en intressant person. Jag skriver väldigt gärna om känslomässiga situationer på bloggen, vilket är skönt för både mig och läsarna eftersom de får då en chans att komma mig närmare! Jag tänker väldigt mycket på att hålla tillbaka min humor i bloggen, eftersom jag har en otroligt speciell och dålig humor (HAHA). Kort och gott så är bloggens Anemone väldigt öppen och rakt på sak! Verklighetens Anemone skulle jag vilja säga är både väldigt öppen men samtidigt lite blyg för nya människor. Det är ganska konstigt eftersom jag skriver inlägg varje dag som kan läsas av nya människor och främlingar och jag skriver väldigt ofta till främlingar som vill diskutera ”blog stuff”. Jag kan uppfattas som en speciell tjej som både är öppen, lugn, blyg och har världens roligaste (konstigaste) humor när du lär känna mig.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Intressant, varierande, bred, personlig, humoristisk, ärlig och rolig. Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand? Självklart har jag både skrivit och lagt upp bilder som jag ångrat i efterhand, just för att det provocerades på fel sätt och kändes allmänt onödigt. Idag är jag säker på det jag skriver! Mina läsare som jag har haft sedan start, har lärt känna mig och förstår saker och ting rätt som jag skriver, medan andra och nya läsare kan uppfatta saker seriöst som jag inte skrev allvarligt menat. Jag kan vara en person som ”Handlar först och tänker efter”, vilket menas att jag kan skriva/säga saker som kan bli fel i andras hjärnor och också i min såklart (HEHE).

Vad får vi inte läsa i din blogg?

Oj, jag vet inte varför men denna fråga var svår, eftersom jag bloggar om så mycket. Ni får inte läsa om djur och mat (HAHA).


Vad gör en bra blogg?

Största dragningskraften är såklart bilderna. En bra bloggare ska använda mycket bilder som har bra kvalité. Överflöd med text kan ibland vara jobbigt, så en viss gräns finns på antalet textrader, tycker jag! En stor fokus riktas mot designen, som helst ska vara enkel och ren, så att bilderna kan tala och ta plats istället, eftersom bilder kan ge tusen ord.


Berätta tre saker vi inte visste om dig.

1. Min drömstad är Stockholm.
2. ?Jag kallas Månen.
3.? Jag är otroligt förtjust i ostron (som är ett slags skaldjur, helt enkelt en mollusk från havet som man äter levande).


Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?

Jag är en flitig läsare hos Kissie, Kenza, Keela och Dessie. Jag är förtjust i deras bloggar för att jag på något vis dras till dem och jag tycker att dem är inspirerande. De bloggar om allt möjligt, jag antar att ni redan vet vilka de är! * flört *


Varför ska man läsa din blogg?

Jag tycker att ni ska läsa min blogg för att det finns nästan något för alla att läsa. Jag är relativt uppdaterande i mina inlägg per dag och jag lägger hellre ut 2 mer noggrannare, bättre och genomtänkta inlägg per dag, än 4 mer slarviga inlägg som jag inte lagt ner så mycket kärlek på. Som ni redan har läst så bloggar jag om fotografi, bakning, mode, träning, skönhet, resor och ibland kommer det upp videobloggar. Jag hoppas att vi hörs och att dessutom jag blir en flitig läsare hos just dig! TACK till er och framförallt till Nouw som gett mig denna chans, att vara Veckans Blogg! KRAM på er alla.

Anemones blogg: nouw.com/anemonecallman