Veckans blogg: Amanda Styrmark

Veckans blogg: Amanda Styrmark

Hon älskar att skriva, gråter ofta och sprider gärna glädje runt omkring sig. Hon bor över sommaren i Göteborg men ska sedan återvända till sin man i New York. Veckans blogg på Nouw är Amanda Styrmark. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Amanda?
Jag är en öppen och social person med ett stort hjärta som har stora drömmar. Jag är förlovad med min stora kärlek sedan tre månader tillbaka och bor tillfälligt i hemstaden Göteborg i väntan på att få återvända till New York och min blivande man på andra sidan atlanten. Just nu fördriver jag tiden genom att jobba, ta körkort, att kramas med vänner och familj och att resa med min kärlek.

Hur kom det sig att du började blogga?
Att skriva har så länge jag kan minnas varit en typ utav terapi för mig, så att börja blogga föll sig ganska naturligt för mig och redan vid 14 års ålder hade jag min första blogg. Men denna bloggen skapade jag faktiskt i samband med att jag flyttade tillfälligt till Miami för 1,5 år sedan. Då var syftet med bloggen att skapa en plats för mig att minnas det jag var med om på mitt nya äventyr och att hålla de där hemma uppdaterade.

Vad bloggar du om?
Om allt ifrån dagens outfit till New York tips och tankar kring kärlek och livet. Det vill säga en salig blandning! Nu i sommar kommer ni att få ta del av mycket bilder från spännande resmål med min man, min vardag, mat, shopping och mode som ligger mig varmt om hjärtat och är en röd tråd i min blogg!

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Jag hoppas att det är för att få bli inspirerade på alla dess plan! Men jag tror också att folk är nyfikna på livet i, enligt mig världens bästa stad, New York och på förhållandet mellan mig och min man som faktiskt är 23 år äldre än mig. En siffra som i vårt förhållande inte har någon som helst betydelse men som kan uppfattas som något annorlunda och konstigt av andra.

Är det stor skillnad mellan bloggens Amanda och verklighetens?
Nja, svår fråga! Jag försöker alltid att vara mig själv i bloggen, men att svara nej känns inte helt rätt eftersom jag anser att det är svårt att få ett rättvist intryck av någon bara utifrån bilder och text. I verkligheten är jag mycket mer känslig, för de som känner mig väl räcker det att titta på mig för att veta vilket humör jag är på. Sen älskar jag att få sprida positiv energi, är väldigt mån om att personer i min omgivning ska trivas och må bra. Sen tycker jag att det är viktigt att markera att man som bloggare också är mänsklig, att det är helt okej att ha dåliga dagar och ibland suger livet, trots att bloggen huvudsakligen bör vara en lättsam plats som utstrålar positiv energi!

Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är vad jag skulle vilja kalla en livsstils blogg där jag delar med mig av allt vad som händer i mitt liv och i mitt huvud! Älskar att få vara öppen och personlig i bloggen och blir så glad då läsarna bestämmer sig för att också vara det. Mitt huvudsakliga syfte med bloggen är att få sprida så mycket kärlek och inspiration jag bara kan.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag tror inte på att ångra något man gjort. Däremot kan jag blicka tillbaka på gamla inlägg och inse att jag aldrig skulle ha publicerat det där idag, men det är ju bara kul att få inse att man har utvecklats sedan dess.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det absolut personligaste delarna av mitt liv och politik, trots att jag har en hel del åssikter inom det ämnet.

Vad gör en bra blogg?
En bra blogg har en personlighet, bilder av bra kvalité och välskrivna och planerade inlägg.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1: Jag har och har alltid haft extremt lätt för att börja gråta. När jag var liten blev jag retad för att jag grät så ofta så att en fröken i ett försök att trösta mig sa att ”man får vackra ögon av att gråta.” De orden sitter kvar och värmer mitt hjärta än idag.
2:
Jag gör Yoga varje morgon och kväll, om jag inte praktiserar Yoga på en dag känner jag mig inte hel.
3:
Jag sover med mitt gosedjur bamse som har fått hänga med mig sedan födseln.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag älskar att inspireras av olika bloggar och en del av dem jag följer kikar jag in på dagligen. Några favoriter är Sofie Fahrman, Michaela Forni och Song of style! Sen följer jag mina vänners bloggar och en hel lista utav andra som jag besöker någon gång i veckan. Älskar bloggar som bjuder på inspiration i form utav mode, mat och inredning, en stor personlighet som smittar av sig och texter som berör! Några anledningar till varför jag inte skulle läsa en blogg skulle kunna vara halvtaskiga bilder eller dåligt engagemang.

Varför ska man läsa din blogg?
Om man vill bli inspirerad och följa mitt liv mot min slutdestination, New York!

Amandas blogg: nouw.com/amandastyrmark

Foto: Mikaela Watsfeldt