Veckans blogg- Ellen Johansson

Glöm mobilbilder och halvdana blogginlägg - Här bjuds det på perfektionism. Hon älskar mode och tycker ni ska läsa hennes blogg för att inspireras. Veckans blogg här på Nattstad är Ellen Johansson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Ellen?
Ellen är en väldigt glad tjej som pluggar på det Naturvetenskapliga programmet på en liten ort i Småland. Tiden i hennes liv är ganska knapp då både plugg, vänner, familj, foto, blogg och favoritserierna ska hinnas med, och sen var det ju det där med sömnen också... Hon älskar i alla fall hur hennes liv ser ut även om det blir lite tufft emellanåt!

Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga 2011 för att prova på det eftersom många av mina vänner bloggade. Helt ärligt var jag väldigt skeptisk till det i början men när jag väl började själv så var jag fast direkt. Genom åren har jag blivit allt mer seriös med mitt bloggande och idag är det min absolut största hobby.

Vad bloggar du om?
Jag bloggar främst om mode och kläder, men även om stunder från min vardag, tips och lite annat smått och gott. Jag gillar att fota och lägger fokus på bilderna och jag är extremt noggrann med hur de ser ut. Det värsta jag vet är att publicera bilder som jag inte är 100% nöjd med. Mobilbilder kommer inte på tal...

Varför läser folk just din blogg, tror du?
Oj, vilken svår fråga! Jag hoppas att de läser min blogg på grund av innehållet - Främst för bilderna och för att inspireras.

Är det stor skillnad mellan bloggens Ellen och verklighetens?
Jag vet inte om skillnaden i sig är så stor men visst är det bara en viss sida som man får se av mig i bloggen. Min modeinriktade och "uppklädda" sida som inte särskilt djup och istället ganska ytlig. I verkligheten är mitt liv inte riktigt lika fancy som det som visas på bloggen, t.ex sitter jag hemma varje söndag i mjukisbyxor, fett hår och pluggar matte och kemi. Jag är även ganska djup men jag gillar inte att dela med mig för mycket av mina mina tankar och åsikter på bloggen. Detta beror delvis på att det inte är det som bloggen ska handla om och dels för att jag sparar sådana konversationer och stunder för att dela med mina närmsta vänner.

Hur skulle du beskriva bloggen?
Genomtänkt och stilren, med mycket mode och bilder! Och med en allmänt skön stämning där jag inte är rädd för att lyfta fram och promota andra bloggare. Dessutom lyssnar jag på mina läsare och försöker alltid svara på deras frågor så snabbt som möjligt.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
För att inte tala om hur min blogg såg ut 2011 när jag började blogga, med en design som kan efterlikna kaos och mobilbilder som var sönderredigerade med filter, så har jag även skrivit saker jag ångrat, tyvärr. Jag var lite väl privat en gång 2011 och skrev i en sinnesstämning som var ganska negativ, vilket jag i efterhand har lärt mig att man aldrig ska göra. Jag vill inte gå in exakt på vad det var, men även om det inte var super taskigt så framgick det i alla fall att jag inte uppskattade händelsen som hade skett.

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Som jag nämnde innan, min djupa sida och inte heller så mycket om mina tankar och åsikter. Och inte mina söndagsoutfits... ;)

Vad gör en bra blogg?
Snygga bilder, en stilren design, regelbundna outfitinlägg, jämn uppdatering, en personlig känsla och något som gör att man sticker ut från mängden.

Berätta tre saker vi inte visste om dig.
1. Jag har kontrollbehov när det gäller det mesta. Jag måste bland annat ha kontroll över de flesta situationer och varje gång jag får ny information skriver jag ner det vilket har resulterat i 71 anteckningar på mobilen (som jag precis räknade...). Mitt kontrollbehov är oftast positiv men det finns också en hel del baksidor med det.
2. Jag är även en perfektionist, särskilt när det kommer till bloggen och skolan.
3. Jag är glutenintolerant och har varit det hela livet. Det är en kronisk sjukdom som innebär att jag inte kan äta vanligt vetemjöl.

Vilka bloggar läser du själv och vilka läser du inte?
Jag läser sjukt många modebloggar, bland annat Lisa Olssons, Felicia Åkerströms och Angelica Blicks. Jag läser så många att jag är tvungen att sortera bort vissa som jag bara hinner kolla in på då och då, medan jag har cirka 10 stycken som jag läser dagligen. Jag läser inte bloggar som exempelvis Kissies eller Blondinbellas. Jag har absolut inget emot dom personligen, men jag behöver mer mode och foto för att fastna för bloggar.

Varför ska man läsa din blogg?
Man ska läsa min blogg för att inspireras!

Klicka här för att besöka Ellens blogg: ellenjohanssons.se