Veckans blogg - Viras

Veckans blogg - Viras

Hon älskar godis, tatueringar och katter - och hatar bantning, skönhetsideal och provokation. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 19-åriga Elvira. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Vira? 
Vira är en kreativ, tankspridd och impulsiv 19-årig tjej med konstig humor. Hon bor i Jönköping tillsammans med sin tjocka katt Sälen men planerar att fly därifrån tids nog. Hon har alltid tusen olika idéer i huvudet, allt från att skriva musik, böcker och manus till att lista ut hur man stoppar krig och världssvält. 
Hur kom det sig att du började blogga?
För cirka fyra år sedan när jag började läsa bloggar blev jag förfärad - alla tycktes påminna om varandra och handla om samma saker, saker som inte fick mig att må så bra. Därför bestämde jag mig för att starta en annorlunda blogg. En blogg med unik design och välgjorda inlägg som är helt fria från bantning, skönhetsideal och provokation och istället fulla med självförtroendepepp, inspiration och annat som får dig att må bra.        
Vad bloggar du om?
På min blogg hittar du en blandning av mitt liv och saker som jag gillar - tatueringar, godis, katter, musik, film med mera - tillsammans med sådant som får dig att bli nöjd och stolt över dig själv. Jag försöker peppa mina läsare till bättre självförtroende och att våga vara sig själva.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att folk läser min blogg då den är unik och handlar om många olika saker. Jag skriver inte bara om mitt liv utan ger även självförtroendetips och bloggar om saker som intresserar mig. Jag försöker även ha mycket bilder i bloggen så den ska vara inspirerande att läsa.
Är det stor skillnad mellan bloggens Vira och verklighetens?
Blogg-Vira är ganska reserverad och berättar inte om allt som händer i hennes liv medans IRL-Vira är mer öppen! 
Hur skulle du beskriva bloggen?
En färgglad blandning av saker som får dig att må bra!
<

 

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Jag är väldigt ironisk och ibland skriver jag skämt som kan missuppfattas. Jag vill vara mig själv i bloggen men det är viktigt att komma ihåg att det är många olika människor som läser den och att alla inte har samma humor som jag.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Det finns inga spår av provokation, bantning eller skönhetsideal i min blogg! Jag skulle aldrig heller hänga ut en person som jag anser betett sig illa mot mig, då jag tycker att konflikter ska lösas privat på ett moget sätt!
Vad gör en bra blogg?
Jag tror att en bra blogg är unik och inspirerande! Skriv om sådant som DU tycker är intressant och själv skulle vilja läsa om. Variera lagom mycket text med många, fina bilder. 
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag hejar nästan alltid på skurken i filmer. Jag älskar till exempel Jokern (Batman), Loke ( the Advengers) och Smaug (Hobbit 2).
Jag äter sötsaker varje dag.
Jag gick på ett kristet gymnasium trots att jag inte tror på någon religion.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, det har jag inte men jag inspireras av Blondinbellas drivenhet och Kenzas snygga stil.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser bara mina kompisar bloggar då deras liv känns relevant och de har snygg och inspirerande stil!
Och vilka läser du inte? 
Jag läser inte personers bloggar som behandlat mig illa då jag inte vill ge dem fler besökare och jag mår dåligt om jag läser dem.
Varför ska man läsa din blogg?
För att jag går emot idealen och peppar till att våga vara sig själv! Och för att jag har en söt katt.

Viras blogg hittar du här: http://viras.se/