Veckans blogg - Vanessa

Hon läser bara sina vänners bloggar. Och själv bloggar hon främst om kläder samtidigt som hon försöker att inte verka för flamsig. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är Göteborgstjejen Vanessa. Profile -

För den som inte har läst din blogg, vem är Vanessa?
Jag bor i Göteborg tillsammans med min familj och på fritiden spenderar jag mycket tid på handbollen och på mina vänner. Jag vet vad jag vill med mitt liv och jag kommer att ge allt för att lyckas, den personligheten har gjort mig till den jag är idag.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag har haft väldigt många olika bloggar i mitt liv. Men har dock aldrig känt den "glädjen" i att blogga på andra bloggportaler som här på Nattstad. Jag började blogga endast för att jag ville dela med mig lite av mitt liv, skriva av mig samt berätta om mina intressen. Till en början visste jag att mina vänner läste bloggen och det var enough för mig, sedan har det utvecklats mer och mer, fler läsare, fler inlägg osv.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om mitt liv helt enkelt. Om skola, träning, vardagen, vänner och främst kläder. Jag har väl en tjejblogg..? Jag älskar allt som har med kläder att göra, därför tar det en ganska stor plats i bloggen.
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag tror att folk läser min blogg eftersom jag lyssnar mycket på vad läsarna vill att jag skall blogga om. Det kan därför bli enformiga "ur min garderob-inlägg" emellanåt. Jag tar åt mig mycket av läsarnas förslag och det verkar uppskattas.
Är det stor skillnad på bloggens Vanessa och verklighetens?
Hmm.. Det var en svår fråga. Det är nog inte jättestor skillnad, men lite är det allt. I bloggen måste man tänka mycket på vad man skriver osv för att det inte skall låta fel, bli för flamsigt osv. Har man en "flamsig" blogg och inte är seriös så får man oftast mindre läsare och folk kan ta en på ett helt annat sätt. Men självklart skojar jag mer i verkligheten, skrattar och är positiv. Har nog inte lika mycket åsikter när man pratar med mig irl som när jag bloggar.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är en typsik tonårsblogg, det är allt jag kan säga. Man får läsa om lite allt möjligt.

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Har jag någon gång skrivit något jag ångrar..? Jag är en ärlig människa, det är jag. Jag står även för vad jag säger, så det jag skriver/säger i diskussioner kan jag inte påstå att jag ångrar. Men däremot kan jag ångra inlägg jag skrev för längesedan, som jag uppfattar är väldigt töntiga nu. Då jag lägger ut bilder på min fönsterbräda typ och skriver att jag har köpt en blomma och lagt dit. Haha, vad gör du Vanessa? Nej det är inte riktigt min stil när det kommer till bloggen. Det är i sådana fall grejer som det jag ångrar, allt handlar nog om mognad.. I don't know.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
I min blogg kommer ni inte att få läsa så mycket om min familj, deras känslor och deras privatliv. Jag vill inte hänga ut någon i min blogg, därför undviker jag gärna detta. Det är min blogg, då ni får läsa om mig (med undantag).
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Elaka kommentarer på bloggen gör mig aldrig ledsen, jag bara tappar lusten att blogga. Så om jag har fått en elak kommentar så kan jag strunta att blogga på hela dagen om inte mer. 
Jag var mycket högre upp på topplistan nyligen. Slutade blogga för ett tag och sjönk hur mycket som helst. Jag var topp 13 ett tag.
När man pratar med mig och jag håller mobilen i handen så tappar jag fokus helt och hållet. Man får inte kontakt med mig och jag lever i en annan värld. Får alltid höra det av mina vänner, hehe.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Helt ärligt så brukar jag inte läsa storbloggar. Jag läser tre bloggar ungefär, och det är de bloggar som mina kompisar äger. Jag får mycket inspiration av dem, så mina vänner är mina förebilder inom bloggvärlden, om man nu kan säga så..?
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser endast mina vänners bloggar. Jag tycker att det är intressant att läsa om deras åsikter och på något vis lära känna dem på ett annat sätt. Jag tycker alltid att man får en helt ny bild av vänner när de bloggar, då de är mer ärliga och har fler åsikter. Både positivt och negativt. 
Och vilka läser du inte?
Jag läser inte ytliga storbloggares bloggar, tycker det är ointressant.
Varför ska man läsa din blogg?
Man ska läsa min blogg om man har ett intresse för vad jag skriver. Jag gillar att inspirera folk och att dela med mig av goda saker jag känner till.

http://nouw.com/vanessaolivia

Skribent
Lina Norman