Veckans blogg - Thea Hansson

Veckans blogg - Thea Hansson

Hon började blogga på grund av Sofie Fahrmans böcker om modebloggaren Elsa, älskar att dansa i skyhöga klackar i Barcelona och flyttar i höst till London. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 19-åriga Thea Hansson. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Thea?
Thea är en 19-årig blondin från Sveriges framsida som har en crush - eller crush är fel ord - som är djupt och galet förälskad i allt som rör mode. Jag älskar min familj, vänner och andra festligheter som att utforska världen och dansa i skyhöga klackar tills skymning blir till gryning - vilket helst sker i Barcelona. Det finns inget been there done that med det.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag läste Sofie Fahrmans romaner och efter det var jag fast. Jag var 16 och ville också leva drömlivet som modebloggaren Elsa gör i böckerna. 
Vad bloggar du om?
Utöver mode, vilket bloggen till största del består av, får man en titt in i mitt liv genom glädje, lycka och glitter. Sedan har jag svårt att alltid vara fullt seriös. Antingen består modebloggar av grymma bilder men är lite för strikta eller så är det omvänt. Jag försöker hitta en mix. 
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag hoppas de läser den på grund av samma anledning som jag läser ett modemagasin. Den väcker inspiration, ha-begär och bilder från min vardag fångade i precis det där ögonblicket som skapar känslan av varför var jag inte där?
Är det stor skillnad mellan bloggens Thea och verklighetens?
Till största delen är det verkliga Thea, men det som visas är bara en liten del av mitt liv vilket gör det svårt att till 100 procent visa rätt bild. I verkligheten ses jag ofta som den snälla och gulliga vilket kanske inte kommer fram i bloggen. Att låtsas vara tjejen med 100 Balenciagaväskor i regnbågens alla färger, trippa runt i högklackat till skolan och dricka champagne till frukost istället för apelsinjuice ser jag ingen mening med. Det väntar vi lite med tills jag hittat min lord i London.

Foto Mikaela Watsfeldt

Hur skulle du beskriva bloggen?
Som en mysig blogg fullproppad av mode och lite för färgsprakande bilder kryddat med en gnutta ironi.
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Om en kommentar får mitt leende att blekna får man räkna med att jag bits tillbaka, vilket kan göra ont haha! Annars är jag rätt bra på att hålla fingrarna i styr när det har hänt något som är lite för smaskigt och privat att berätta om.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Hur man håller i pengar, Eccoskor och om Kisse har förstorat läpparna eller om det bara var ett lipplumpar-läppglans.
Vad gör en bra blogg?
Bra bilder gör mer än halva jobbet, helst tagna med systemkamera. Oavsett om du bloggar om mode, träning eller hästar. 
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag har väldigt gröna ögon vilka vissa beskriver som gula, något jag inte håller med om. Skulle ju vara jätteläskigt.
Jag har faktiskt ett förflutet med Elin Skoglund här på Nattstad. För två år sedan sommarjobbade vi som mattanter/städare på Långedragsskolan. Vi sa att det blir vår nödlösning om livet skiter sig men just nu verkar det flyta på rätt bra för oss båda.
För er som tidigare inte läst min blogg flyttar jag redan i början av september till London för att dansa vidare på klubben Project, läsa mode på en internationell skola och äta amerikanska pannkakor med färska bär till brunch varje morgon.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Trots att jag läser pinsamt många bloggar så har jag ingen direkt förebild vare sig när det kommer till bloggen eller utanför. Det är min familj, vänner och starka person jag ser upp till. Men i och för sig, Elin Kling är jag ju lite småbesatt av. Hon får bli min nya förebild från och med nu.
Vilka bloggar läser du själv? 
Allt som på något sätt ger mig inspiration. Jag läser allt från Sveriges toppbloggar till de mittemellan och mina vänners privata. Favoriten är dock sincerelyjules.com.
Och vilka läser du inte?
De utan syfte, noll inspiration eller bilder endast tagna med mobilen. En suddig bild på en fralla med en gurka som pålägg är varken kul att titta på eller att läsa om.
Varför ska man läsa din blogg?
För att vara med i berättelsen om Thea. Du får inspiration, glädje och en anledning till att skylla på varför du fick F på provet. 

Theas blogg hittar du här: http://nouw.com/TheaH