Veckans blogg - Stephanie Ammerman

Veckans blogg - Stephanie Ammerman

Hon bor och studerar i USA, älskar kuponger och bloggar ibland lite för mycket om sin hund. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är 22-åriga Stephanie. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Stephanie?
Jag är en energisk 22-årig tjej som bor i Minnesota,USA tillsammans med min Amerikanska make Ben och vår hund Deja. Jag studerar på college och lever livet. Jag är alltid glad och väldigt utåtriktad och gör allt för att uppfylla mina drömmar.
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag började blogga på riktigt när jag flyttade till USA för första gången så att jag kunde hålla alla uppdaterade hemma i Sverige. På det sättet kunde min familj och vänner ta del av min vardag och få vara med på mitt äventyr.
Vad bloggar du om?
Jag bloggar om min vardag, hur det är att vara svensk och bo i USA och om hur det är att vara gift med en person från en annat land. Jag skriver även om hur det är att studera på college och lägger upp en massa bilder på min söta vovve.
Varför läser folk just din blogg tror du?
För att jag inspirerar och får andra att inse att om jag kan uppfylla mina drömmar så kan vem som helst göra det. Jag har även ett ganska annorlunda liv jämfört med majoriteten av bloggare. Inte många är gifta och studerar på college i USA så jag tror att det är intressant att läsa om. Sen vet att jag att jag har en del underbara läsare som har varit med mig sen high school vilket är väldigt häftigt!
Är det stor skillnad mellan bloggens Stephanie och verklighetens?
Jag är nog mer galen och nördig i verkligheten men jag är väldigt ärlig i bloggen och skriver vad jag tycker och tänker. Jag har en stark personlighet och det kan vara svårt att visa den i bloggen.
Hur skulle du beskriva bloggen?
Min blogg är personlig och ger läsaren en inblick i mitt liv. Den är inspirerad av min miljö och visar den utveckling jag gått igenom sedan jag flyttade till USA.
<

Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Inte direkt. Ibland kan jag undra om andra tyckte att det var intressant och ibland vet jag att jag skriver för mycket om min hund men det är en del av min vardag.
Vad får vi inte läsa i din blogg?
Mode och fitspo. Förmodligen ingen korrekt grammatik heller! Haha.
Vad gör en bra blogg?
En bra blogg inspirerar och fängslar läsarna genom text och bilder.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Jag kallar mig själv för en "extreme couponer" - jag älskar kuponger och går igenom tidningar och internet för att se till att vi sparar så mycket pengar som möjligt.
Jag gick bartenderskola och är nykterist.
Jag föddes med höftledsluxation vilket innebär att mina höfter var ur led. Jag har senare haft båda knäna ur led och hoppas att det aldrig händer igen.
Har du någon förebild inom bloggvärlden?
Nej, det har jag inte.
Vilka bloggar läser du själv?
Jag läser mina vänners bloggar och andra utlandsbloggar. Det är kul att läsa om andra svenskars upplevelser i utlandet då jag förstår vad de går igenom. Och mina nära och käras bloggar läser jag så att jag vet vad som pågår i deras liv.
Och vilka läser du inte? 
Jag läser inte modebloggar, hälsobloggar och inte heller storbloggarnas bloggar. Jag tycker att de är lite ensidiga och inte så personliga.
Varför ska man läsa din blogg?
Om man vill läsa en annorlunda blogg så är min blogg nog en rolig blogg. Jag är inte den "typiska bloggaren" som går på gymnasiet i Sverige och skriver om mode utan jag har ett ganska annorlunda liv.

Stephanies blogg hittar du här: http://stephaniea.se/