Veckans blogg - Stefania

Hon har svårt för att lita på folk, har alltid varit singel och har aldrig färgat håret. Favoritbloggarna kommer från Norge. Tjejen bakom Veckans blogg här på Nattstad är handbollstjejen Stefania. Profile -

För den som inte läst din blogg, vem är Stefania?
Hon är en go och galen snart 16-årig tjej som är öppen för (nästan) allt. Hon bor i en liten håla i Smålands skogar men snart flyttar hon till en större stad med nya äventyr för att fullfölja sin dröm att bli ett handbollsproffs.  
Hur kom det sig att du började blogga?
Jag hade bloggat förut på både blogg.se och devote. Men en dag fick jag för mig att ' varför inte blogga på nattstad?'. Mina vänner bloggade även här så jag tänkte att jag kan ge det en chans, och nu har jag fastnat för nattstad.
Vad bloggar du om?
Den här frågan är alltid så svår, haha. Jag bloggar om allt möjligt! Jag tar bilder med min nikon D3000 som kommer upp i vartenda inlägg, jag bloggar om min vardag, mina tankar och nästan allt som snurrar runt i mitt huvud, jag lägger upp inspirtaionsbilder och ja, den handlar om absolut allt mellan himmel och jord!
Varför läser folk just din blogg tror du?
Jag har egentligen inte en aning om varför just jag? Men jag tycker såklart att det är grymt kul. Jag lyssnar gärna på om läsarna vill att jag ska blogga om något speciellt och då ser jag till att deras önskan kommer upp men oftast klagar ingen. Jag lägger upp många bilder och försöker ta bilder i olika miljöer med bra kvalitet, lite text, mycket citat och det kanske är det som gör att folk fastnar för just min blogg.
Är det stor skillnad mellan bloggens Stefania och verklighetens?
Det var en svår fråga. Det är nog ingen stor skillnad. I bloggen måste man tänka mycket på vad man skriver för att det inte ska låta fel eller för att folk ska missförstå osv. I verkligheten klagar jag inte så mycket, jag är mycket mer positiv och skämtar mer. Och såklart kommer jag inte upp med massa åsikter om vi har en konversation, det sker lätt på bloggen: att man oftast berättar sina åsikter. Jag är bara mer oseriös irl, annars är det nog samma Stefania men med inte så många åsikter, haha
Hur skulle du beskriva bloggen?
Jag skulle beskriva den som vilken blogg som helst bortsett att jag skriver mycket tankar och lägger in crazy bilder. En typical tonårsblogg fast ändå inte. 
Har du någon gång skrivit något som du ångrat i efterhand?
Nej det tror jag inte att jag har gjort. Jag är oftast ärlig och står för vad jag säger, eller i detta fall skriver. Det händer då och då att jag sitter och skriver på ett inlägg väldigt länge och att inlägget handlar om privata och innersta tankar, men innan jag publicerar det så läser jag om det och inser att det kanske inte är så bra om det kommer ut. Det är inte bara folk jag inte känner som sitter och läser min blogg och risken att de dömer eller missuppfattar är stor, därför är det bättre att låta bli. Så svaret på den frågan är nog ett nej.


 

Vad får vi inte läsa i din blogg?
Jag skriver om lite allt möjligt så jag kommer inte på något som man inte får läsa i min blogg. Jag skriver inte om saker som kan drabba min framtid och jag skriver inte om....nej, nu har jag suttit och tänkt på den här frågan tillräckligt. Jag vet faktiskt inte, jag skriver om allt möjligt.
Vad gör en bra blogg
Mycket bilder(!!) och om de har bra kvalitet så blir det bara ett plus. Lite text ska det också finnas, tankar, vardag och videoinlägg.
Berätta tre saker vi inte visste om dig?
Mitt hår är naturligt lockigt och jag har aldrig färgat det.
Jag har VÄLDIGT svårt för att lita på folk och litar inte på någon till 100 procent.
Jag har i snart 16 år alltid varit singel, haha (tyvärr, min kräsna sida kommer i vägen).
Har du någon förebild inom bloggvärlden? 
Njaa, jag brukar få mycket inspiration av de norska tjejerna aurora och erica mohn, de lägger in så tusans fina bilder! Men jag har ingen så kallad ''förebild' inom bloggvärlden.
Vilka bloggar läser du själv? 
Mina kompisars/de jag känner läser jag för att det är kul att se vad de hittar på om dagarna och hur de är i bloggen till skillnad från verkligheten och dessutom kan man förstå deras skämt som ingen annan förstår eller det sorgsna i ett inlägg. Jag läser aurora och ericas från norge, fastnade för deras långa hår och fina bilder. Och en handbollstjej som bloggar om sina tankar och alltid träffar rätt. Och random bloggar lyckas jag klicka in på och läsa när jag är uttråkad. Så jag läser ett x antal bloggar om dagen!
Och vilka läser du inte? 
Tyras och Kissies, och jag läser inte Kenzas så ofta och typ aldrig Fokis. Jag glömmer bort dem och klickar in väldigt sällan, endast då jag av någon anledning kommer på att de har bloggar. Jag är inte intresserad av deras text i inläggen utan det är bara kul att klicka in för att bläddra förbi deras bilder.
Varför ska man läsa din blogg?
Man ska läsa min blogg för att jag bjussar på massa bilder och för att jag är mig själv! Du kommer inte att bli påverkad på ett dåligt sätt av att läsa min blogg, jag framställer inte mitt liv som perfekt som de flesta gör och ni får ser mina 'flaws' också. Det är ingen blogg ni går in på och sedan klickar bort med ångest för hur perfekt mitt liv är till skillnad från ert (oftast händer det att bloggare bara skriver om hur bra de lever). Min blogg är helt enkelt bäst ;) Och just det, för att det kommer videoinlägg snart som många av er tycks vilja.

Stefanias blogg hittar du här:

http://nouw.com/stefanias
 

Skribent
Lina Norman